Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
'Meer nodig bij Unilever'

'Meer nodig bij Unilever'

AMSTERDAM (AFN) - Unilever zet een positieve stap met de verkoop van de margarinetak, maar alleen als daar overnames tegenover staan die het bedrijf versterken. Dat stelde zakenbank Natixis donderdag.

Unilever kondigde eerder op de dag aan dat de divisie Spreads, met merken als Becel en Blue Band, wordt afgestoten. Op die manier, en via de inkoop van eigen aandelen en de verhoging van het dividend, hoopt Unilever aandeelhouders te overtuigen van zijn aantrekkelijke positie als zelfstandig bedrijf. Het Brits-Nederlandse concern staat onder druk door een recent overnamebod van de Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz, dat werd afgewezen en vervolgens ingetrokken.

Volgens Natixis zijn de besluiten van donderdag genoeg om de recente opmars van het aandeel Unilever te steunen, maar niet om voor verdere koerswinst te zorgen. De bank zou graag zien dat Unilever een poging doet om Reckitt Benckiser Home Care over te nemen, maar acht de kans daarop onzeker.

Poging

ING vindt de stap van Unilever ook niet meer dan ,,een aardige poging'' en wijst erop dat er meer nodig is om nieuwe toenaderingspogingen te voorkomen. ,,Er kan duidelijk meer worden gedaan om kosten te besparen", stelt analist Reg Watson.

Natixis hanteert een neutral-advies ten aanzien van het aandeel Unilever. ING heeft het aandeel op zijn kooplijst staan met een koersdoel van 47 euro. Unilever stond donderdag omstreeks 09.45 uur, na een lagere opening, 0,3 procent in de plus op 46,77 euro. De AEX-index stond op dat moment 0,5 procent in het rood.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.