Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Delta Lloyd boekt goede vooruitgang'

AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd heeft afgelopen maanden goede vooruitgang geboekt op het financiële vlak. Dat stelden ING en KBC Securities woensdag naar aanleiding van de halfjaarcijfers van de verzekeraar.

Delta Lloyd meldde een sterker dan verwachte verbetering in zijn kapitaalbuffer (Solvency II-ratio). Daarmee wist het bedrijf volgens KBC zorgen in de markt over de kapitaalpositie weg te nemen. De bank tekent daarbij wel aan dat de buffer vooruit werd geholpen door tijdelijke factoren, waardoor er reden tot zorg blijft over de mate waarin Delta Lloyd in staat is om kapitaal te blijven genereren.

ING sprak van gemengde resultaten, met zwakke onderliggende prestaties. De aankondiging van een interim-dividend van 10 eurocent per aandeel moet daarbij volgens analist Albert Ploegh als een teken van vertrouwen worden opgevat.

Aandeel

Het operationele resultaat van Delta Lloyd viel volgens KBC tegen, maar dat resultaat dient volgens analist Matthias De Wit geen rol te spelen voor beleggers. Die zetten het aandeel Delta Lloyd, dat bij KBC op reduce en bij ING op hold staat, woensdagochtend dan ook in de plus.

Rond 09.25 uur stond Delta Lloyd 4,8 procent hoger op 3,66 euro. Daarmee stond het aandeel bovenaan de vlakke MidKap-index.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links