Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Tsipras wil referendum over reddingsplan'

ATHENE (AFN/RTR) - De Griekse premier Alexis Tsipras is van plan een referendum te houden over het financiële reddingsplan voor zijn land. Dat hebben de Griekse zender Skai TV en een Griekse regeringsbron gemeld.

Tsipras riep zijn kabinet vrijdagavond bijeen voor spoedberaad. Hij zou snel met een verklaring komen.

Zaterdag komen de EU-ministers van Financiën (eurogroep) bijeen in Brussel voor hernieuwd beraad over Griekenland. Er moet dringend een pakket maatregelen komen dat het Zuid-Europese land weer op de been brengt. Griekenland heeft van zijn geldschieters een nieuw voorstel voorgelegd gekregen. Het kan tot en met november noodkredieten blijven ontvangen, maar dan moet het wel instemmen met niet nader genoemde maatregelen om de overheidsuitgaven te beknotten en de economie te hervormen.

Bronnen in Brussel stelden dat bovendien een nieuw steunpakket in de maak is waarmee Griekenland de komende drie jaar het hoofd boven water kan houden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juni 2015 00:38
    Hoe flikt ie het weer om het wederom uit te stellen. Het zal me niet verbazen als na volgende week zondag de uitslagen briefjes zoek zijn en dat er weer opnieuw gestemd moet worden.. Echt geniaal hoe elke keer weer het de Griek lukt om uit te stellen en er omheen te draaien. Complimenten!
  2. [verwijderd] 27 juni 2015 00:45
    Als dat referendum op 5 juli wordt gehouden, dan is het te laat. Eind juni moet ruim een miljard aan het IMF zijn betaald. Dus is Griekenland in gebreke. Dus zijn ze failliet. Ik denk niet dat het IMF zich door een landje als Griekenland zich laat piepelen. Laten we in godesnaam nou maar de stekker eruit trekken. Misschien 1 dag een schrikreactie op de beurs. Maar als we de stekker eruit trekken en Italie, Spanje en Frankrijk zien wat voor ellende dat teweegbrengt, zullen ze zich wel twee keer bedenken voor ze het voorbeeld van Griekenland volgen. En anders...geen man overboord.

    En by the way. Ook geen miljarden meer vanuit Brussel naar Athene.
  3. [verwijderd] 27 juni 2015 00:48
    Eindelijk een politicus die zich niet onder druk laat zetten en luistert naar de bevolking. Complimenten.

    Ook wij moeten in verzet komen tegen de bankenmafia. Waarom moet de hardwerkende bevolking betalen voor het redden van banken? Duitse banken zitten overvol met Griekse leningen, Duitse politici denken vooral aan het veiligstellen van eigenbelang. Ze proberem op arrogante wijze de Griekse bevolking onder druk te zetten. Leve Tsipras, leve de revolutie.
  4. [verwijderd] 27 juni 2015 00:55
    quote:

    Twijfels schreef op 27 juni 2015 00:47:

    [...]

    Nee, waarom? Hadden we verwacht dat het afgelopen was dan na volgende week? Ik niet. Gewoon wat meer goud inslaan en rustig naar dit theater kijken.
    Zo ie zo knal rood maandag. Dit is tog onzekerheid en slecht nieuws. Of heb ik het verkeerd?
  5. Twijfels 27 juni 2015 01:03
    quote:

    Hibii schreef op 27 juni 2015 00:55:

    [...]
    Zo ie zo knal rood maandag. Dit is tog onzekerheid en slecht nieuws. Of heb ik het verkeerd?
    Ik hoorde gisteren nog geleerde zeggen dat alles toch al in de markt ingeprijst was, en dat de markt zich er niets meer van aan trok. Dat was natuuurlijk toe men dacht dat het toch goed zou gaan voor woensdag. En daar zal ook wel iets voor bedacht zijn. Dus geen paniek, feest gaat door! IMF wordt betaald en tijd gemaakt voor volgende act.
  6. [verwijderd] 27 juni 2015 01:18
    quote:

    Hibii schreef op 27 juni 2015 00:35:

    Betekend dit een crash op de beurs maandag?
    Welnee. De markt wil gewoon duidelijkheid, en zodra die er komt gaat men over tot de orde van de dag. Een beurscrash is "een plotselinge sterke schoksgewijze daling van de koersen van een aanzienlijk deel van de aandelen op de effectenbeurs".

    Aan de situatie met Griekenland is helemaal niets plotseling, speelt al langere tijd en beleggers hebben ruimschoots de tijd gehad om daarop in te spelen.
  7. Miskoop 27 juni 2015 01:20
    quote:

    *Justin* schreef op 27 juni 2015 00:21:

    Niet verkeerd, want tweederde van het land wil wel een akkoord ook al is die onprettig en eenderde wil dat niet. Met een referendum houdt hij die eenderde koest. Die kunnen dan hun stem laten horen en worden overruled door hun medeburgers en niet door Tspiras zelf.
    Volgens mij wil juist twee derde van de Grieken af van de EU, twee derde van de Grieken steunen Syriza
  8. forum rang 4 efreddy 27 juni 2015 05:29
    quote:

    Oude Albert schreef op 27 juni 2015 00:45:

    Maar als we de stekker eruit trekken en Italie, Spanje en Frankrijk zien wat voor ellende dat teweegbrengt, zullen ze zich wel twee keer bedenken voor ze het voorbeeld van Griekenland volgen. En anders...geen man overboord.

    En by the way. Ook geen miljarden meer vanuit Brussel naar Athene.
    Als ze de stekker eruit trekken en Italië,Spanje en Frankrijk zien wat positiefs dat teweegbrengt ondanks al dat gezever vooraf welke ellende dit zal teweegbrengen zal de bevolking daar ook beginnen nadenken bedoel je.
    Precies dit is de reden dat men er de stekker nog niet heeft uitgetrokken,het bewijs dat de € een mislukking is willen degene die ons de € hebben opgedrongen ons niet zomaar op een presenteerblaadje geven.
62 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links