Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street in late handel op nieuwe records

Wall Street in late handel op nieuwe records

NEW YORK (AFN) - De Dow-Jonesindex en de S&P 500 bereikten woensdag tegen het eind van een rustige handelssessie nieuwe recordniveaus. Beleggers waren lange tijd op zoek naar richting na de publicatie van een flink aantal macrocijfers. Optimisme dat de Amerikaanse economie bestand is tegen een matige ontwikkeling elders in de wereld zorgde uiteindelijk voor een opleving.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 17.827,75 punten en de de S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2072,83 punten. De Nasdaq won 0,6 procent tot 4787,32 punten dankzij een winst van 4,1 procent voor Hewlett-Packard.

De stroom macrocijfers bevatte een aantal tegenvallers. Zo bleek onder meer dat bedrijven in oktober minder investeerden in machines en computers. Ook werd bekendgemaakt dat het aantal uitkeringsaanvragen vorige week steeg tot het hoogste niveau in drie maanden. Op de huizenmarkt daalde het aantal voorlopige koopcontracten vorige maand onverwacht, terwijl de verkoop van nieuwbouwwoningen zich positief ontwikkelde. Een lichte stijging van de consumentenuitgaven werd ook als lichtpunt gezien.

Seadrill

Hewlett-Packard stelde dinsdagavond teleur met zijn omzet in het vierde kwartaal. Beleggers zijn echter enthousiast over de voorgenomen opsplitsing van het technologieconcern. Diverse analisten rekenen onder meer op hogere winstmarges als de divisie die pc's en printers maakt wordt losgeknipt van het onderdeel dat zich bezighoudt met de levering van hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt.

De energiesector had last van een winstalarm van de Noorse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Seadrill. Dat bedrijf kondigde aan het dividend op te schorten omdat het last heeft van de dalende olieprijs, waardoor opdrachten van oliemaatschappijen voor eigenaren van boorplatformen uitblijven. Seadrill, dat eerder op de dag al ruim 18 procent verloor op de beurs in Oslo, leverde in New York 22,8 procent in. Branchegenoten als Transocean, Noble en Diamond Offshore Drilling werden tot 10,9 procent lager gezet.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 73,54 dollar. Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 77,62 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,2508 dollar, gelijk aan de ruilverhouding bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DurianCS 26 november 2014 22:32
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 26 november 2014 22:14:

    Van winst nemingen is nog niemand armer geworden hoor.
    Het is grote sport weer, zeepbel maken om fed en ecb gedoe,

    6 week op rij al up, of sinds dez zomer al.
    Door winst te nemen zijn al heel wat mensen er behoorlijk bij ingeschoten. En wat is winst nemen? Ga je dan cash of koop je nieuwe aandelen? En waarom koop je nieuwe aandelen als de huidige gewoon goed zijn?
  2. [verwijderd] 26 november 2014 23:22
    quote:

    DurianCS schreef op 26 november 2014 22:32:

    [...]
    Door winst te nemen zijn al heel wat mensen er behoorlijk bij ingeschoten. En wat is winst nemen? Ga je dan cash of koop je nieuwe aandelen? En waarom koop je nieuwe aandelen als de huidige gewoon goed zijn?
    Je gaat cash om je oude moedertje een keertje lekker te verwennen en mee te nemen naar een leuk pannenkoek restaurant en aldaar een patatje met en een kroketje te eten. En dan samen naar huis met de bus en denkend we hebben het nog goed zo! Zeg ik het zo goed F1F?
  3. [verwijderd] 26 november 2014 23:27
    quote:

    Beartje Call a Call schreef op 26 november 2014 23:22:

    [...]Je gaat cash om je oude moedertje een keertje lekker te verwennen en mee te nemen naar een leuk pannenkoek restaurant en aldaar een patatje met en een kroketje te eten. En dan samen naar huis met de bus en denkend we hebben het nog goed zo! Zeg ik het zo goed F1F?
    Dat is dus short cash en long entertainment, of zijn de kroketten en het OV gratis?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links