Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zet daling voort

AEX zet daling voort

AMSTERDAM (AFN) - In Amsterdam is de beurs maandag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen vervolgden de neerwaartse trend. De aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de euro bleef zorgen voor een negatieve stemming. De verliezen bleven enigszins beperkt door de hoop op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de centrale banken.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,3 procent lager op 282,92 punten. De MidKap-index zakte 1,3 procent tot 476,95 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren respectievelijk 0,1 en 1,1 procent. De beurs in Londen is maandag en dinsdag gesloten vanwege de viering van het 60-jarige jubileum van koningin Elizabeth.

Beleggers kijken deze week vooral uit naar de uitkomsten van de beleidsvergaderingen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE). Door de dalende aandelenkoersen en de sombere economische vooruitzichten is de druk op de centrale banken om nieuwe stimuleringsmaatregelen te nemen toegenomen.

ECB

Volgens diverse Britse media overweegt de BoE nog eens 50 miljard pond in de economie te pompen. Een verlaging van de rente wordt tijdens de bijeenkomst op donderdag nog niet verwacht. Marktvorsers verwachten dat de ECB op woensdag de rente ook ongewijzigd laat, maar denken dat de centrale bank in juli actie zou kunnen ondernemen.

De Europese instellingen werken ondertussen aan een masterplan voor de redding van de eurozone en een uitweg uit de crisis. Dat meldde de Duitse krant Welt am Sonntag. Het plan zou eind juni tijdens een EU-top worden besproken.

Fugro

Bodemonderzoeker Fugro was de grootste daler in de AEX met een min van 1,8 procent. Baggeraar Boskalis was de sterkste stijger met een winst van bijna 1 procent.

Heineken verloor 0,9 procent. Koninklijke Horeca Nederland heeft Heineken, Grolsch, Bavaria en AB InBev gedagvaard. De brancheorganisatie wil van de rechter bevestigd hebben dat de vier grote brouwers een kartel hebben gevormd en daarmee onrechtmatig hebben gehandeld.

BAM grootste stijger

In de MidKap stond automatiseerder Logica onderaan met een verlies van bijna 7 procent. Bouwbedrijf BAM was de grootste stijger met een plus van 3,3 procent.

De euro was 1,2425 dollar waard, tegen 1,2385 dollar aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,5 procent tot 81,95 dollar per vat en Brentolie zakte 1,3 procent tot 97,15 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 jun Beursupdate: AEX op Wall Street 2
  2. 14 jun Slotcall: Frankrijk verpest stemming en Europese defensie-aandelen door het putje 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juni 2012 10:29
    grenzen sluiten om europa heen en import vanuit azie met 100% belasten.

    Als je wat wil verkopen in europa zal het ook deels hier geproduceerd moeten worden.

    Het is de enige optie die nog blijft. Als azie niet meer kan exporteren om de marktprijzen hier kapot te maken en mee moet doen in de opbouw

    Amerika doet ditzelfde - we zijn veel te bang - zie europa landen als kleine lidstaten net zoals amerika. dan heb je kans

    Ik zie ook liever niet dat we die amerikaan achterna gaan, maar door het ondoordachte plan europa tot 1 te maken hebben we geen andere mogelijkheid meer.

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

918,72 14 jun
-5,89 -0,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links