Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nederland verknalt minder met oud en nieuw'

'Nederland verknalt minder met oud en nieuw'

AMSTERDAM (AFN) - Vier op de vijf Nederlanders (81 procent) steken dit jaar geen vuurwerk af met oud en nieuw. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Degenen die wel vuurwerk kopen, geven daar bovendien gemiddeld per persoon minder geld aan uit: 45 euro tegen 47 euro vorig jaar.

Dat blijkt uit een peiling van ING onder meer dan 104.000 respondenten. Vorig jaar ging volgens de vuurwerkbranche voor 65 miljoen euro aan consumentenvuurwerk de lucht in. Dat zal dit jaar minder zijn, onder meer als gevolg van de sombere economische vooruitzichten, voorspelt het ING Economisch Bureau.

Van de respondenten op de ING Vraag van de Dag gaf 6 procent aan maximaal 20 euro te besteden aan vuurwerk. Nog eens ruim 6 procent geeft tussen de 20 en 50 euro uit, 3,5 procent tussen de 50 en 100 euro en 3 procent meer dan 100 euro. Als reden om geen vuurwerk te kopen, noemen deelnemers onder meer dat zij dat zeker in de huidige economische omstandigheden zonde van het geld vinden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 december 2011 13:24
    dat is zeker mooi , want als er weer meer besteed was dat geeft dat weer een mooi sein af naar de overheid dat er dus nog meer te halen valt, nu de cijfers nog dat we geen 3x maar 1x per jaar op vakantie gaan, misschien is het dan duidelijk genoeg geweest dat we uitgewrongen zijn
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links