Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mountainshield fund

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

FDRL schreef op 31 jul 2019 om 08:57:


[...]
Een verlies nemen van 5% is inderdaad een teken dat er drastische maatregelen genomen worden en de conclusie van een liquidatie zal misschien nog niet eens zo heel erg voorbarig zijn.
Ik zou het ook nog jammer vinden als ik niet zou weten over Mountainshield wat ik nu weet.

Het absolute verlies is natuurlijk veel groter dan 5%.
free
0
ABM FN-Dow Jones) DGB Group heeft een overeenstemming bereikt over de terugkoop van eigen aandelen van grootaandeelhouder MountainShield Capital Fund. Dit meldde DGB woensdag voorbeurs.

Het gaat om 2.249.999 aandelen, die DGB op ieder moment van het MountainShield Capital Fund mag kopen in tranches van minimaal 50.000 stuks per transactie.

DGB koopt de aandelen met 5 procent afslag ten opzichte van de slotkoers één dag voorafgaand aan iedere transactie, hoewel hier wel bepaalde voorwaarden aan zijn gesteld.

De looptijd van de koopovereenkomst is één jaar, of zoveel korter als nodig is om de 2.249.999 gewone aandelen te verkrijgen.

DGB roept binnen twintig werkdagen een buitengewone algemene vergadering bijeen om machtiging voor de inkoop te verkrijgen.

Uiterlijk twee maanden na verkrijging van de machtiging zal de raad van bestuur een eerste tranche van ten minste 200.000 gewone aandelen inkopen van MountainShield tegen een reeds vastgestelde prijs van 0,77 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
MikeBeurs
0
Persbericht - DGB Group koopt 2.249.999 miljoen eigen aandelen

Hardenberg, 31 juli 2019 | 8:00 CET

DGB Group N.V., de beursgenoteerde agritech specialist voor de algehele dierhouderij en aanverwante sectoren, koopt 2.249.999 miljoen eigen aandelen.

De raad van bestuur van DGB Group N.V. ("DGB Group") heeft een koopovereenkomst getekend met het fondsmanagement van grootaandeelhouder MountainShield Capital Fund voor de koop van 2.249.999 miljoen gewone aandelen DGB Group. De transactie behelst 52,7% van de free float en 29,9% van het totaal aantal uitstaande gewone aandelen van DGB Group.

De koopovereenkomst geeft het bestuur van DGB Group de mogelijkheid om – met inachtneming van wet- en regelgeving – op ieder moment aandelen van het MountainShield Capital Fund te kopen in tranches van minimaal 50.000 stuks per transactie. DGB koopt de aandelen met 5% afslag ten opzichte van de slotkoers één dag voorafgaand aan iedere transactie, met dien verstande dat indien de slotkoers lager is dan 95/100e van €0,30, danwel de slotkoers hoger is dan 105/100e van €1,13, de koopprijs €0,30 respectievelijk €1,13 zal bedragen en niet zal worden verminderd met 5% afslag. De looptijd van de koopovereenkomst is één jaar, of zoveel korter als nodig is om de 2.249.999 miljoen gewone aandelen te verkrijgen.

DGB Group is van mening dat de investering in eigen aandelen vanwege de huidige organische groei op dit moment een goede mogelijkheid biedt om rendement te genereren voor haar aandeelhouders. De raad van bestuur houdt vast aan de eerder bekendgemaakte financiële prognose. Raad van bestuur: ”Als beursgenoteerde onderneming willen wij een community bouwen van betrokken aandeelhouders. Als wij kansen zien in de markt om aandeelhouderswaarde te creëren, dan anticiperen wij hier als groep graag op. Door op deze manier tegen gunstige voorwaarden aandelen in te kopen, laten we aandeelhouders zien dat wij als bestuur voor 100% achter onze toekomstvisie staan.”

De raad van bestuur roept binnen twintig werkdagen een buitengewone algemene vergadering bijeen om machtiging voor de inkoop te verkrijgen. Uiterlijk twee maanden na verkrijging van de machtiging zal de raad van bestuur een eerste tranche van ten minste 200.000 gewone aandelen inkopen van MountainShield Capital Fund tegen een reeds vastgestelde prijs van €0,77.

Bron: DGB groep, persbericht
Catpuccino
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 jul 2019 om 08:36:


Peppie heeft dus een noodoplossing gevonden, maar de verkoop van DGB is flink verliesgevend en zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Bergschild zal worden geliquideerd.


Dat denk ik niet... Het is zeker opvallend - en noodzakelijk - maar ik hou het erop dat MS nu vrij is om een 'doorstart' te maken. Niets te vroeg, overigens.

Benieuwd wat ze met Alumexx doen, nu. Maar misschien verrast dat fonds nog eens.
DeZwarteRidder
0
quote:

Catpuccino schreef op 31 jul 2019 om 11:33:


[...]Dat denk ik niet... Het is zeker opvallend - en noodzakelijk - maar ik hou het erop dat MS nu vrij is om een 'doorstart' te maken. Niets te vroeg, overigens.
Benieuwd wat ze met Alumexx doen, nu. Maar misschien verrast dat fonds nog eens.

Bergschild is zo besmet (en zo klein geworden) dat het vrijwel zinloos is om daar mee door te gaan.
Catpuccino
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 31 jul 2019 om 11:37:


[...]
Bergschild is zo besmet (en zo klein geworden) dat het vrijwel zinloos is om daar mee door te gaan.


Welnee, dit fonds kan zich juist nu (weer) gaan waarmaken! Long/short maar dan niet langer de smallcaps in het vizier. Terug naar de basis.

Ja, ze kunnen er ook voor kiezen om het MS te ontmantelen en onder een nieuwe naam opnieuw op te zetten. Maar gewoon doorgaan als Mountainshield... toont karakter!
DeZwarteRidder
0
quote:

Catpuccino schreef op 31 jul 2019 om 12:31:


[...]Welnee, dit fonds kan zich juist nu (weer) gaan waarmaken! Long/short maar dan niet langer de smallcaps in het vizier. Terug naar de basis.
Ja, ze kunnen er ook voor kiezen om het MS te ontmantelen en onder een nieuwe naam opnieuw op te zetten. Maar gewoon doorgaan als Mountainshield... toont karakter!

Ik wil wedden dat Bergschild binnen een jaar wordt opgeheven.
ramptoerist
0
Toch is het met dit in t achterhoofd wel bijzonder lachwekkend dat juist peppie de firma Alumexx in dec 2018 ging vertellen wat ze zoal verkeerd deden.
Achteraf gezien dus toen al paniekvoetbal?
valueyoda
0
De Zwarte Ridder heeft gelijk. Het grootste struikelblok voor het fonds was het steeds zwaarder wegende belang van Alumexx en DGB als percentage van AUM. Nu de AUM compositie meer liquide zal worden, zullen de meeste nog resterende beleggers vertrekken. Waarschijnlijk zal de AUM beneden de €5m uitkomen, waardoor het bijna niet meer rendabel is om het fonds te blijven runnen, zeker omdat de kans op een performance fee klein is doordat de koers van het fonds ver onder het high water mark staat.

Het meest merkwaarderige feit is denk ik nog wel dat DGB met zo'n royale deal akkoord is gegaan. Het was zeer waarschijnlijk dat de koers van DGB ver gezakt zou zijn als Mountainshield gedwongen haar belang zou moeten dumpen om aan redemptions te voldoen, zeker aangezien het belang een groot gedeelte van de free float bedroeg. Nu koopt DGB het belang geleidelijk terug tegen vrijwel marktwaarde.

Waarom koopt DGB haar aandelen terug? Het aandeel is niet bepaald goedkoop. Het bedrijf heeft inconsistente free cash flow en onvoldoende netto cash op de balans om de transactie te voldoen. Het bedrijf brengt haar balans in gevaar om deze transactie te voldoen.

Dit zou een heel domme zet zijn van DGB. Misschien krijgt Mr. Duijvestein - Aka Dr. Financial Doom - Alumexx wel zo ver om een vergelijkbare deal te doen. Dit is feitelijk niet het slechtste nieuws voor zittende fondsparticipanten (ze hebben een bullet ontlopen), maar dit is het einde van het fonds.
Catpuccino
0
quote:

ramptoerist schreef op 31 jul 2019 om 20:55:


Toch is het met dit in t achterhoofd wel bijzonder lachwekkend dat juist peppie de firma Alumexx in dec 2018 ging vertellen wat ze zoal verkeerd deden.
Achteraf gezien dus toen al paniekvoetbal?


Geen paniekvoetbal maar lichte frustratie aangezien er he-le-maal niks gebeurde. Terwijl er grote plannen waren bij de IPO. De open brief was een prikkel, een knuppel in het hoenderhok. Gelukkig blijkt er nu wat actie in het bedrijf; het kan nog veel meer groeien...
ramptoerist
0
Alumexx maakt de immer fantastische beloftes uit tot nu toe niet waar. Ongeacht wat onze belegmijnheer Peppie ervan vindt. En ook daar een bijzonder opmerkelijk koersverloop en dito waardering. Reele waardering iets van 015/0,20
Catpuccino
0
Jammer dan. Het had zo mooi kunnen zijn. Volgens mij doet MS er verstandig aan om vooruit te kijken. Daar hoort ALU dan niet meer bij.
ramptoerist
0
quote:

Catpuccino schreef op 1 aug 2019 om 10:27:


[...]

Geen paniekvoetbal maar lichte frustratie aangezien er he-le-maal niks gebeurde. Terwijl er grote plannen waren bij de IPO.


Weet niet of je het weet, maar die notering heeft al meer dan 50 participaties gehad die stuk voor stuk goede pannen hadden bij de de rev listing.
En van die 50+ zijn er 50+ inmiddels delisted, met inverko als laatste eretitel.

Opmerkelijk genoeg zijn er ook bij de huidige participatie patronen te herkennen van goede plannen, maar een jaar later blijkt het vooral cijfertechnisch wederom tegen te vallen. HEEEEL gek. En natuurlijk puuuuur toeval.
ramptoerist
0
quote:

valueyoda schreef op 1 aug 2019 om 02:49:
Waarom koopt DGB haar aandelen terug? Het aandeel is niet bepaald goedkoop. Het bedrijf heeft inconsistente free cash flow en onvoldoende netto cash op de balans om de transactie te voldoen. Het bedrijf brengt haar balans in gevaar om deze transactie te voldoen.

Dit zou een heel domme zet zijn van DGB.


Daarom vroeg ik ook, gaan ze dit soms financieren met een aandelen uitgifte?
waarom ga je marktconforme prijzen betalen voor 2.5 mln stukken van een partij die er toch vrij urgent vanaf moet?
marcello106
0
”Als beursgenoteerde onderneming willen wij een community bouwen van betrokken
aandeelhouders. Als wij kansen zien in de markt om aandeelhouderswaarde te creëren, dan anticiperen
wij hier als groep graag op. Door op deze manier tegen gunstige voorwaarden aandelen in te kopen,
laten we aandeelhouders zien dat wij als bestuur voor 100% achter onze toekomstvisie staan.”
ramptoerist
0
Ah, de DGB folderbrigade-met-positie is gearriveerd. Vroeg me al af wanneer dat op zou duiken hier.

Nu aftellen tot Alumexx aan de beurt is.DeZwarteRidder
0
quote:

ramptoerist schreef op 1 aug 2019 om 16:26:


[...]
Weet niet of je het weet, maar die notering heeft al meer dan 50 participaties gehad die stuk voor stuk goede pannen hadden bij de de rev listing.
En van die 50+ zijn er 50+ inmiddels delisted, met inverko als laatste eretitel.

Opmerkelijk genoeg zijn er ook bij de huidige participatie patronen te herkennen van goede plannen, maar een jaar later blijkt het vooral cijfertechnisch wederom tegen te vallen. HEEEEL gek. En natuurlijk puuuuur toeval.

Je zit weer te jokken: er is geen enkele notering 'delisted', alleen de naam is gewijzigd.

En er is verder niks mis met Alumexx en zijn hardwerkende DGA.
marcello106
0
quote:

ramptoerist schreef op 1 aug 2019 om 18:51:


Ah, de DGB folderbrigade-met-positie is gearriveerd. Vroeg me al af wanneer dat op zou duiken hier.


Ik vraag me eigenlijk al een tijdje wanneer je antwoord gaat geven.......
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Hoofdindex Amsterdam op verlies

16:07 De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op verlies. Ook de andere Europese beursgraadmete...

  Indices

  AEX 574,69 -0,48%
  EUR/USD 1,0997 -0,19%
  Germany30^ 12.337,00 -1,05%
  Gold spot 1.524,75 +0,53%
  LDN100-24h 7.329,24 +0,54%
  NY-Nasdaq Composite 8.117,67 -0,80%
  US30# 26.927,64 -0,01%

  Stijgers

  Air Fr...
  +1,28%
  UNILEVER
  +1,12%
  TomTom
  +1,00%
  Accsys
  +0,84%
  RELX
  +0,52%

  Dalers

  Arcelo...
  -5,96%
  BAM
  -4,46%
  Fugro
  -3,97%
  OCI
  -3,37%
  ABN AM...
  -3,16%