Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

draadje2017 SourceHeadfirst

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

Arie S schreef op 1 jun 2017 om 19:48:


dank u wel DeZwarteRidder erg vriendelijk van u.

Graag gedaan, Arie, je verdient betere aandelen...!!
orap
0
weer mooie opdracht binnengehaald, nu van Wigo4it voor 2 jaar + met 3 jaar verlenging; de grootte van het bedrag is niet bekend. Wigo4it heeft 5 leveranciers, waaronder HeadFirst. Totale som is 9 miljoen.
Inquisitie hoor ik nooit over deze goede berichten, alleen blijft hij maar doorzeiken over het feit dat er geen accountantsverklaring is van Source over 2016. Dat hoeft ook niet want eind 2016 was de fusie daar. Dan kun je volstaan met een openingsbalans. De koers gaat dit jaar hurry up !!
DeZwarteRidder
0
quote:

orap schreef op 9 jun 2017 om 19:21:


zwarte ridder hoor ik ook niet meer

Kun je ons even vertellen hoeveel aandelen er op dit moment uitstaan en hoeveel de winst per aandeel is?

Bij voorbaat dank.
orap
0
ik kijk vooruit en jij blijft in het verleden hangen. dat mag natuurlijk, alleen ben je dan altijd in een negatieve stemming
DeZwarteRidder
0
quote:

orap schreef op 12 jun 2017 om 09:23:


ik kijk vooruit en jij blijft in het verleden hangen. dat mag natuurlijk, alleen ben je dan altijd in een negatieve stemming

Kun je ook nog even antwoord geven op mijn bovenstaande (zeer positieve en toekomstgerichte) vragen..??
orap
0
bedrijfsresultaat voor 2017 minimaal 7 miljoen. het uitslaande aandelenkapitaal interesseert mij niet zoveel, in die zin dat V8 ongeveer 70% heeft. Ik heb al eerder aangegeven dat V8 met dit fonds een goede belegging heeft en een gedeelte van de aandelen of het geheel moet verkopen aan een derde partij. Zou ook de positie van V8 ten goede komen, zeker als ze een groot gedeelte cash kunnen krijgen
DeZwarteRidder
0
quote:

orap schreef op 12 jun 2017 om 10:41:


bedrijfsresultaat voor 2017 minimaal 7 miljoen. het uitslaande aandelenkapitaal interesseert mij niet zoveel, in die zin dat V8 ongeveer 70% heeft. Ik heb al eerder aangegeven dat V8 met dit fonds een goede belegging heeft en een gedeelte van de aandelen of het geheel moet verkopen aan een derde partij. Zou ook de positie van V8 ten goede komen, zeker als ze een groot gedeelte cash kunnen krijgen

De bruto winst is totaal niet interessant; het gaat om netto-winst. Het uitstaande aandelenkapitaal is heel belangrijk, want dat bepaalt de beurswaarde, maar vanzelfsprekend heb jij geen belangstelling voor de echt belangrijke zaken.

De kans is trouwens groot dat V8 binnenkort aandelen gaat verkopen, want V8 heeft geld nodig.
orap
0
bedrijfsresultaat is netto-winst, zoals je kunt lezen in het Q1 overzicht. Jij weet waarschijnlijk het verschil niet tussen bruto en netto
DeZwarteRidder
0
quote:

orap schreef op 12 jun 2017 om 14:52:


bedrijfsresultaat is netto-winst, zoals je kunt lezen in het Q1 overzicht. Jij weet waarschijnlijk het verschil niet tussen bruto en netto

Dat is absolute nonsens.
Inquisitor
2
quote:

orap schreef op 12 jun 2017 om 14:52:


bedrijfsresultaat is netto-winst, zoals je kunt lezen in het Q1 overzicht. Jij weet waarschijnlijk het verschil niet tussen bruto en netto


Het spijt me, maar juist u heeft er echt geen kaas van gegeten. Daarbij bedient u zich in uw berichten slechts van ongemotiveerde one-liners zoals "weg met De Zwarte Ridder" maar levert u inhoudelijk geen enkele bijdrage. Met bovenstaande post zet u beleggers zelfs op het verkeerde been.

Derhalve niet in het bijzonder voor u, maar zeker wel voor andere onwetende investeerders in Source:

In de trading update van Q1 wordt volstrekt niet gesproken van "netto winst voor 2017" maar van "het streven naar een "operationele" EBITDA van 7 miljoen Euro in 2017". Dit heeft dus werkelijk niets met netto winst te maken. EBITDA zegt van zichzelf al niets over de winst, immers worden rente, belasting, afschrijving en amortisatie buiten beschouwing gelaten. De term EBITDA stamt uit de tijd van de internetbubbel toen tech bedrijven - volgeladen met schulden - toch iets wilden bedenken om nog iets van een positief cijfer te laten zien. In beginsel slaat het ook natuurlijk nergens op te doen alsof je winst maakt terwijl je ondertussen alle genoemde kosten buiten beschouwing laat. Source maakt het nog wat bonter door er - geheel in de stijl van PPdV- het woord "operationeel" aan toe te voegen. Dit is gewoon lachwekkend. "Operationele EBITDA" is een verzonnen term waarmee ook nog eens alle kosten buiten beschouwing worden gelaten die als eenmalig of incidenteel worden beschouwd. Tja, als je gewoon doet alsof er bijna überhaupt geen kosten zijn, dan maakt ieder bedrijf winst. Volgend jaar kunnen ze ook gewoon de gehele omzet als winst kwalificeren.

De waarheid is dat Source volstrekt onverantwoord is gefinancierd door bijvoorbeeld de overname van Headfirst voor een flink deel met een uitbreiding van de factorlijn te betalen. Hiervoor is een factorlijn dus totáál niet bedoeld. Vaste activa worden hier gefinancierd met (super)kort vreemd vermogen, namelijk met het geld dat bedoeld is om de crediteuren (lees: de argeloze ZZP'ers) te betalen die werk hebben verricht via Source. Die willen graag binnen 30 dagen hun geld terwijl Source er iets langer op moet wachten van haar klanten. Om dat verschil te overbruggen - en alleen daarvoor - kan bij detacheerders een factorlijn nuttig zijn.

De op dit moment oplopende beurskoers zegt dan ook helemaal niks over de prestaties van dit fonds. Er is nauwelijks sprake van enige free-float van aandelen en het gemiddelde handelsvolume is net 6.000 Euro per dag. Hiervan wordt hoogstwaarschijnlijk nog het grootste gedeelte heen en weer gepingpongd tussen bekenden en belanghebbenden van PPdV, waaronder bijvoorbeeld "ome" Koos Visser. Op deze manier kan met een aankoop van letterlijk een paar aandelen de koers zomaar meerdere procenten stijgen. Ergo: de beurskoers van Source zegt he-le-maal niets over de reële (beurs)waarde van de onderneming. Wie in Source belegt kan ook gewoon een staatslot kopen.

Kortom, u heeft het bij het verkeerde eind Orap.
kolifant
0
Vanochtend heeft HeadfirstSource het volgende persbericht naar buiten gebracht.
Op de AVA van vandaag kan weinig worden besproken, een BAVA zal volgen...
.
MEDEDELINGEN
HeadFirst Source Group N.V. houdt vandaag, 29 juni 2017, haar aandeelhoudersvergadering. In dat kader wordt de volgende informatie verstrekt. Op de agenda van de aandeelhoudersvergadering van vandaag staat onder andere de vaststelling van de jaarrekening 2016. De concept jaarrekening is echter nog niet van een accountantsverklaring voorzien en de jaarrekening is daarom nog niet gepubliceerd. Op 18 mei hebben wij meegedeeld dat de concept cijfers van HeadFirst Source Group zijn verwerkt in de door Value 8, meerderheidsaandeelhouder in HeadFirst Source Group, op 17 mei gepubliceerde concept jaarrekening 2016. Op 28 april hebben wij in een persbericht uitgebreid de belangrijkste ontwikkelingen in 2016 toegelicht, waaronder de gang van zaken bij Source en de fusie met HeadFirst. Tevens zijn de belangrijkste cijfers van de groep gepubliceerd, die zijn ontleend aan de concept jaarrekening. De strekking van dat persbericht is dat de onderneming in 2016 – uitdrukkelijk voor de fusie met HeadFirst – met een iets lagere omzet een hoger operationeel resultaat heeft bereikt.

De vandaag geplande aandeelhoudersvergadering vindt, ondanks dat het jaarverslag 2016 niet beschikbaar is, wel doorgang. Over de agendapunten 3) Vaststelling Jaarrekening 2016, 4) Resultaatbestemming, 5) Décharge directie en 6) Décharge Raad van Commissarissen zal echter niet worden gestemd. HeadFirst Source Group streeft er naar het definitieve jaarverslag 2016 zo spoedig mogelijk te publiceren. Na publicatie zal een nieuwe aandeelhoudersvergadering worden uitgeschreven waarin bovengenoemde stempunten zullen worden geagendeerd.

Op 23 mei jl. heeft de nieuwe combinatie HeadFirst Source Group de cijfers over het eerste kwartaal van 2017 bekendgemaakt. De omzet steeg met 156 procent en de EBITDA steeg nog sneller (x 3,5). Op basis van deze resultaten is de verwachting voor de jaaromzet van de groep verhoogd naar 460 miljoen euro.

Over HeadFirst Source Group
HeadFirst Source Group is marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals, matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken meer dan 4.000 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg bij de groep. HeadFirst Source Group streeft naar een omzetniveau van meer dan € 460 miljoen in 2017, een EBITDA van tenminste € 7,0 miljoen en een winst per aandeel (voor amortisatie) van 30 eurocent.

Voor nadere informatie:
HeadFirst Source Group N.V.
De heer Gert-Jan Schellingerhout
Voorzitter directieteam (CEO)
info@headfirstsourcegroup.com
+31 (0)23 568 56 30
www.headfirstsourcegroup.com
Boekhoudertje
0
Een BAVA zal volgen :) Dat werd ook in december gezegd toen de stemming over de headfirst fusie geschrapt werd op de BAVA. Maar die BAVA is nooit gekomen.
kolifant
0
Nu de goedgekeurde jaarrekening is verschenen van HeadfirstSource Group wordt een datum gepland voor de BAVA. Dit traject is wat bijzonder, we zien het ook bij Value8.
Bij Value8 is de officiële, door een accountant goedgekeurde jaarrekening echter nog niet verschenen.
DeZwarteRidder
0
HeadFirst Source profiteert van fusie
7 min geleden

HOOFDDORP (AFN) - Arbeidsbemiddelaar HeadFirst Source heeft in de eerste helft van 2017 naar eigen zeggen volop geprofiteerd van de eind vorig jaar afgeronde fusie tussen HeadFirst en Source. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat vielen fors hoger uit, zo bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht.

De omzet van het bedrijf steeg naar 243,6 miljoen euro. Dat betekende ruim een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 1,2 miljoen naar 2,8 miljoen euro. Dit is volgens de arbeidsbemiddelaar het gevolg van de stijgende omzet, in combinatie met kostenbesparingen.

Onder de streep resteerde 407.000 euro tegenover 121.000 euro een jaar eerder.

Verdere stijging omzet

Voor de tweede jaarhelft voorziet HeadFirst Source een verdere stijging van de omzet, geholpen door eerdere gegunde opdrachten en projecten. Ook de marges zullen verder verbeteren. Verder verwacht het bedrijf meer mensen te plaatsen bij bestaande opdrachtgevers. Momenteel worden meer dan 4500 mensen gedetacheerd.

HeadFirst Source handhaafde zijn verwachtingen voor heel het jaar en rekent op een omzet van 460 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zal warschijnlijk uitkomen op 7 miljoen euro, aldus het bedrijf.
Arie S
0
Een bericht van de DeZwarteRidder hier? Zie boven daar kraak je HeadfirstSource nog af. Ik blijf in dit fonds zitten, ook al moet ik zeggen dat de cijfers mooier voorgeschoteld worden momenteel dan in werkelijkheid. Ik kijk naar de echte netto winst en die valt nog tegen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Arie S schreef op 12 sep 2017 om 09:19:


Een bericht van de DeZwarteRidder hier? Zie boven daar kraak je HeadfirstSource nog af. Ik blijf in dit fonds zitten, ook al moet ik zeggen dat de cijfers mooier voorgeschoteld worden momenteel dan in werkelijkheid. Ik kijk naar de echte netto winst en die valt nog tegen.

Beste Arie, ik maak geen reclame voor HFS, ik vind de aandelen nog steeds belachelijk duur.
En de financiële structuur kan voor mij niet door de beugel.
DeZwarteRidder
0
Omzet en resultaat HeadFirst Source Group meer dan verdubbeld

Realisatie fusie- en synergievoordelen op schema

Hoofdpunten eerste halfjaar 2017:

Sterke stijging zowel in omzet als in resultaat, voornamelijk door de realisatie van de fusie tussen HeadFirst en Source eind december 2016;
Omzetstijging (bruto facturatiewaarde) van € 96,5 tot € 243,6 miljoen; toename 152 procent;
Meer dan verdubbeling van de marge (bruto-omzetresultaat) tot € 7,4 miljoen (eerste halfjaar 2016: € 3,1 miljoen);
De EBITDA stijgt van € 1,15 miljoen naar € 2,75 miljoen, inclusief lasten die samenhangen met de fusie en de integratie. Dit is een toename van 139 procent;
Operationele EBITDA (geschoond voor fusie- en integratiekosten) komt uit op € 3,1 miljoen;
Bedrijfsresultaat bedraagt € 1,56 miljoen, tegen € 0,55 miljoen in het eerste halfjaar van 2016. Een stijging van 183 procent;
Eigen vermogen stijgt naar € 9,7 miljoen;
Winst per aandeel (voor amortisatie) neemt toe tot 12 eurocent;
Autonome groei van het aantal ingezette professionals bij bestaande opdrachtgevers;
Verdere omzetgroei in tweede halfjaar, mede dankzij gunning van een aantal grote aanbestedingen en uitbouwen van contracten bij bestaande opdrachtgevers;
Fusie en integratie traject ligt op schema, sinds 3 juli wordt gewerkt vanuit één locatie;
Verdere synergievoordelen worden gerealiseerd in het tweede halfjaar;
Omzet- en EBITDA verwachtingen voor geheel 2017 gehandhaafd.

Omzet stijgt naar 243,6 miljoen euro
HeadFirst Source Group N.V. heeft in het eerste halfjaar 2017 volop geprofiteerd van de eind december 2016 gerealiseerde fusie tussen HeadFirst en Source. Als gevolg daarvan zijn de resultaten meer dan verdubbeld. De omzet* steeg van € 96,5 naar € 243,6 miljoen. De daarbij gerealiseerde marge (bruto-omzet resultaat) bedraagt € 7,4 miljoen tegen € 3,1 miljoen over dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal professionals dat dagelijks vanuit beide organisaties bij opdrachtgevers wordt ingezet is in het eerste halfjaar van 2017 gezamenlijk met 6,4% gestegen ten opzichte van eind 2016. Momenteel zijn meer dan 4.500 ingehuurde professionals via HeadFirst Source Group bij opdrachtgevers aan het werk.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg fors van € 1,15 tot € 2,75 miljoen. Het operationele bedrijfsresultaat – EBITDA gecorrigeerd voor fusie- en integratiekosten – kwam uit op € 3,1 miljoen. Het resultaat na belastingen verbeterde naar € 407.000 (eerste halfjaar 2016: € 121.000).

Het nettoresultaat voor amortisatie kwam uit op € 1,51 miljoen. De winst per aandeel (voor amortisatie) bedroeg € 0,12.

De resultaatsverbetering is het gevolg van de stijgende omzet in combinatie met stringente kostenbeheersing. De integratie van HeadFirst en Source ligt op schema, waarbij sinds 3 juli 2017 wordt gewerkt vanuit één locatie (Hoofddorp).

Vooruitzichten: toename omzet en marge in tweede halfjaar
Voor het tweede halfjaar van 2017 verwacht HeadFirst Source Group een verdere omzetgroei. Deze verwachting is onder meer gebaseerd op de in de eerste helft van 2017 gegunde aanbestedingen en tendertrajecten. Bovendien wordt een toename verwacht van het aantal ingezette professionals bij bestaande opdrachtgevers. De synergievoordelen zullen verder in het tweede halfjaar gerealiseerd worden. Op basis van de positieve omzetverwachting en de synergievoordelen, wordt voor de tweede jaarhelft een verbetering van de marge van HeadFirst Source Group verwacht.

Op grond van het bovenstaande bevestigt HeadFirst Source Group dat zij op schema ligt om haar financiële doelstellingen voor 2017 te realiseren: een omzetniveau van 460 miljoen euro, een operationele** EBITDA van 7 miljoen euro en een winst per aandeel (voor amortisatie) van 30 eurocent.

* Met omzet wordt gedoeld op de bruto facturatiewaarde.
** Met operationeel bedrijfsresultaat wordt bedoeld: voor eventuele bijzondere kosten in verband met fusie en integratie.

Het volledige halfjaarbericht kan worden geraadpleegd op de website van HeadFirst Source Group.

Over HeadFirst Source Group
HeadFirst Source Group is de marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals, matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken meer dan 4.500 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg. Onderdeel van de HeadFirst Source Group zijn de bedrijven HeadFirst, Source en Proud Company.

Voor aanvullende informatie:
HeadFirst Source Group N.V.
Gert-Jan Schellingerhout
Voorzitter directieteam (CEO)
gertjan.schellingerhout@headfirst.nl
+31 (0)23 568 56 30
www.headfirstsourcegroup.com
78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

MOREFIELD GROUP Meer »

Koers 0,290   Verschil +0,01 (+3,57%)
Laag 0,280   Volume 37.360
Hoog 0,294   Gem. Volume 11.436
20-sep-19 17:28
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium