Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming Facts II

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
404 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
up en down
0
Welk goed nieuws dan? Dat de vries weer eens een bonus krijgt en die verdeeld onder zijn mede kompanen een andere verklaring is er niet. Waarom dit nieuws in het Engels!!?? Er moeten nog veel meer praatjes gemaakt worden om de koers weer op speculatie koers te krijgen door gokkers en spec.
papaji
0
Pharming koopt alle Noord-Amerikaanse commerciële rechten voor RUCONEST® terug van Valeant

Leiden, 9 augustus 2016: Pharming Group N.V (De “Onderneming”), (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend met Valeant Pharmaceuticals International (“Valeant”) (NYSE/TSX: VRX), definitieve overeenstemming te hebben bereikt over de terugkoop door Pharming van alle Noord-Amerikaanse commerciële rechten van het door de Onderneming zelf ontwikkelde medicijn RUCONEST®, een in de VS en de EU goedgekeurde recombinant C1 esterase-remmer tegen de zeldzame aandoening erfelijk angio oedeem. Het betreft de rechten in de VS, Mexico en Canada. De transactie, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2016 zal worden afgerond, zal belangrijk bijdragen aan de transformatie van Pharming in een gespecialiseerde biofarmaceutische onderneming met een eigen onafhankelijke commerciële infrastructuur, en legt het fundament voor toekomstige groei.

www.pharming.com/pharming-koopt-alle-...
papaji
0
met dank aan jurps (hier geplaatst omdat zijn nieuwe draadje uiteindelijk in de kelder terecht zal komen)

quote:

jurpsy schreef op 11 augustus 2016 04:47:


Pharming is als een kat met negen levens.


Nu hij deze week een ‘superdeal’ heeft gesloten, had Sijmen de Vries wel wat meer waardering verwacht. Daar is de topman van biotechbedrijf Pharming eerlijk over. Maar het verleden van gebroken beloftes en niet waargemaakte verwachtingen achtervolgt het bedrijf uit Leiden en dat frustreert De Vries wel eens.

‘Altijd maar naar achteren kijken, dat is wel echt iets Europees’, zegt De Vries. Hij zou graag zien dat beleggers een voorbeeld nemen aan de Amerikanen. Die snappen veel beter dat de weg naar succes in de biotechsector nu eenmaal vaak gepaard gaat met vallen en opstaan. De Amerikanen kijken liever vooruit.
Eerst dus maar even over de ‘superdeal’: Pharming koopt de Amerikaanse verkooprechten terug op zijn enige geneesmiddel, Ruconest, bestemd voor patiënten met angio-oedeem (zie kader). Dat moet er toe leiden dat Pharming volgend jaar winst maakt, voor het eerst in zijn ruim twintigjarige bestaan.


Die Amerikaanse rechten zijn cruciaal omdat Pharming in de Verenigde Staten $9000 per behandeling in rekening kan brengen — veel meer dan de prijs die in Europa gangbaar is. Tot nu toe ging het leeuwendeel van de Amerikaanse Ruconest-omzet naar partner Valeant. De Amerikaanse partners van Pharming hadden afgelopen jaren $50 mln voor de verkooprechten betaald, in een tijd dat Pharming dat geld hard nodig had om te overleven. Het Leidse bedrijf koopt de rechten terug voor in eerste instantie $60 mln.


Oogsten.

De Vries is ervan overtuigd dat Pharming nu eindelijk kan gaan oogsten. Met eigen vertegenwoordigers – afkomstig van Valeant – en meer focus zou Pharming een groter deel van de markt kunnen veroveren. Een omzet van honderden miljoenen dollars ligt in het verschiet, zeker als Ruconest over enkele jaren ook preventief kan worden voorgeschreven.
De Vries benadrukt het een paar keer, en met enig recht van spreken: dankzij het akkoord met Valeant levert Pharming een unieke prestatie. Het bedrijf uit Leiden is een van de weinige Europese biotechbedrijven die in de Verenigde Staten en Europa goedkeuring hebben verkregen voor een zelfontwikkeld medicijn, om dat geneesmiddel vervolgens ook zelf te gaan verkopen.


Stier Herman.

Dochters van de stier Herman (het eerste transgene rund) op stal bij Pharming, het bedrijf dat Herman bedacht en ontwikkelde. De melk van deze koeien bevat lactoferrine, een stof die in de geneesmiddelenindustrie gebruikt wordt.
De aanloop naar die prestatie is wel buitengewoon moeizaam geweest, en verklaart ook de scepsis zoals De Vries die terugleest op internetfora van beleggers. Het gedoe begon al voor de beursgang van 1998, toen Pharming nationale bekendheid verwierf met de genetisch gemanipuleerde stier Herman. Het was een omstreden project, gericht op de productie van het eiwit lactoferrine voor babyvoeding, dat na veel maatschappelijke commotie op niets uitliep.


Bijna-doodervaring.

Pharming wist te overleven door zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, als een kat met negen levens. Zo probeerde het biotechbedrijf tevergeefs een geneesmiddel te ontwikkelen tegen de ziekte van Pompe.
Na een bijna-doodervaring zette Pharming vervolgens in op Ruconest, een middel op basis van melk van genetisch gemanipuleerde konijnen. Maar ook die weg leek dood te lopen, omdat knullig uitgevoerde onderzoeken goedkeuring in de weg stonden. Een tweede bijna-doodervaring volgde, waarna De Vries in 2008 aantrad om orde op zaken te stellen.
Het waren wel beleggers die keer op keer de tol betaalde. Want om te overleven was Pharming gedwongen steeds weer nieuwe aandelen uit te geven. Het belang van bestaande aandeelhouders verwaterde en tegelijkertijd verschrompelde de beurskoers van het aandeel. Zelfs de afgelopen twaalf maanden ging de koers bergafwaarts, van ruim €0,30 tot de huidige €0,22.


Emissie.

Dat de ‘superdeal’ de beurskoers nu niet doet opveren, komt dan ook doordat Pharming weer nieuwe aandelen gaat uitgeven. Een emissie, daar houden aandeelhouders niet van. Het hielp ook niet dat deze week ten onrechte de indruk ontstond dat Pharming zelfs voor $80 mln tot $ 100 mln nieuwe aandelen gaat uitgeven – grofweg evenveel als de huidige beurswaarde van het bedrijf. In werkelijkheid kan Pharming volgens De Vries toe met de helft, omdat het bedrijf voor de andere helft bij de banken aanklopt.


Andere discipline.

Misschien zijn beleggers ook huiverig omdat Pharming weer een nieuwe transformatie ondergaat, van een biotechbedrijf naar een farmabedrijf. Tot nu toe kon Pharming zich toeleggen op het ontwikkelen van geneesmiddelen en kon het de verkoop van Ruconest overlaten aan zijn partners. Nu moet het bedrijf zelf vertegenwoordigers in dienst nemen en zelf een marketingapparaat opbouwen — een heel andere discipline dan het uitvoeren van wetenschappelijk verantwoord onderzoek.
Die transformatie maakt Pharming niet alleen in de Verenigde Staten. Het bedrijf kreeg eerder dit jaar al de Europese verkooprechten op Ruconest terug van zijn Zweedse partner Sobi. Daar hoefde Pharming niets voor te betalen, wat veelzeggend is voor het bescheiden marktperspectief in Europa. Het zijn de verkoopresultaten in de VS die bepalend zullen zijn voor het bestaansrecht van Pharming.

fd.nl/ondernemen/1163149/pharming-is-...


suc6,

jurps
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 augustus 2016 12:17:Business Development:

We have taken steps to streamline our portfolio in the second quarter. We have sold, or agreed to sell, the brodalumab EU rights, Synergetics USA OEM business, and Ruconest® for a total combined upfront payment of $181 million and additional consideration up to $329 million for achieving specific approval and sales milestones.

Specific to Ruconest, today the Company entered into a definitive agreement to divest all North American commercialization rights to Ruconest (recombinant human C1 esterase inhibitor) to Pharming Group N.V. ("Pharming"). Under the terms of the agreement, Pharming will pay Valeant aggregate consideration of up to $125 million, including an upfront fee of $60 million payable upon closing and certain sales-based milestone payments of up to $65 million. The transaction is subject to customary closing conditions, in addition to Pharming obtaining certain financing. Ruconest was classified as held for sale as of June 30, 2016 and an impairment loss of $199 million was recorded in the second quarter of 2016.

ir.valeant.com/news-releases/2016/08-...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Valeant lijdt dus een totaal verlies van 199 miljoen USD dankzij Pharming en Ruconest.
Blijkbaar hadden ze enorm geïnvesteerd in een speciaal verkoopapparaat voor Ruconest.
[verwijderd]
0
2015 Study: Drug costs for hereditary angioedema tripled in 2 years
Artikel
formularyjournal.modernmedicine.com/f...

Vergelijk op kosten, jammer dat Ruconest nog niet volledig is meegenomen:
cdn.app.compendium.com/uploads/user/2...


Onderaan van de pagina dit artikel:
Real-life experience with long-term prophylactic C1 inhibitor concentrate treatment of patients with hereditary angioedema
Lukt me helaas niet om dit te openen
[verwijderd]
5
Recombinant Human C1 Esterase Inhibitor in the Prevention of Contrast-induced Nephropathy in High-risk Subjects (PROTECT)

Condition; Acute Kidney Injury
Intervention: Drug: Conestat alfa - Drug: Sodium chloride 0.9%
Phase; Phase 2


Dates:
First received: August 12, 2016
Last updated: August 16, 2016
Last verified: August 2016

Purpose
Iodinated contrast media have been causally linked to acute kidney injury known as contrast-induced nephropathy (CIN), which is the consequence of CM-induced local renal ischemia and direct toxic effects. Conestat alfa (recombinant human C1 esterase inhibitor) has been shown to decrease renal ischemic damage in experimental models of renal ischemia.

The Recombinant Human C1 Esterase Inhibitor in the Prevention of Contrast-induced Nephropathy in High-risk Subjects (PROTECT) Study is a randomized, placebo-controlled, double-blind single-center trial that will assess the effect of prophylactic administration of Conestat alfa on the degree of acute kidney injury subjects undergoing elective coronary angiography. Patient with an estimated glomerular filtration rate <=50 ml/min/1.73 m2 and at least one additional risk factor for CIN will be enrolled and randomly assigned to 1) Conestat alfa at 50 U/kg given as intravenous injection immediately before and 4 hours after coronary angiography or 2) placebo (sodium chloride). All patients will receive standard intravenous hydration with isotonic saline. Surrogate markers of kidney injury will be assessed over a 48 hours time period. Patients will be followed for cardiovascular and renal events over 12 weeks.

The primary outcome measure is peak change in urinary Neutrophil gelatinase-associated lipocalin within 48 hours after elective coronary angiography

clinicaltrials.gov/show/NCT02869347
[verwijderd]
1
Enorm potentieel:

Prevention of Contrast-induced Nephropathy
google: www.google.nl/search?q=Prevention+of+...
--------------------------------------------------------------------

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...
---> CONCLUSION

Contrast-induced nephropathy is a widely recognized and clinically significant problem in patients undergoing an increasing number of minimally invasive procedures that require contrast administration. The major risk factor for developing CIN is preexisting renal dysfunction, particularly in association with diabetes. Patients are considered to be at risk when eGFR/eCCr is less than 60.

The cornerstone of prevention is appropriate risk stratification, IV hydration with NS or sodium bicarbonate, appropriate withholding of nephrotoxic medications, use of low or isoosmolar contrast, and various intraprocedural methods for iodinated contrast dose reduction. Although NAC administration is popular, it remains unproven. Practitioners must be familiar with prevention strategies and diagnosis of CIN to minimize its clinical impact.
--------------------------------------------------------------------

risk prediction models:
www.bmj.com/content/351/bmj.h4395
voda
0
M. Kingdon vergroot belang in Pharming

Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

Mark Kingdon, de oprichter en naamgever van Kingdon Capital Management, heeft een groter belang in Pharming gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 augustus 2016.

Kingdon meldde een kapitaalbelang van 3,06 procent met een dito stemrecht.

Op 14 oktober vorig jaar meldde Kingdon nog een kapitaalbelang van 2,99 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Biotechbedrijf Transformatie "Pharming is een kat met negen levens"

Financieel dagblad artikel, donderdag 11 augustus 2016
Dit was nog niet geplaatst hier op het forum - bij deze voor iedereen die het niet gezien heeft, en voor het historisch archief
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

lower schreef op 24 augustus 2016 13:42:


2016

July 28, Conference call H1 Results – 10:00 CET (mp3 3MB)
www.pharming.com/wp-content/uploads/2...


Met vragen van oa. KBC en Stifel
papaji
0
BNR Nieuwsradio uitzending 24 augustus- Zakendoen met...Sijmen de Vries:

Audiotrack:
www.bnr.nl/player/audio/10048391/1030...

Start interview vanaf 24min. 40 seconden.
arreno
0
quote:

Jasje schreef op 24 augustus 2016 14:37:


Gave uitleg BNR door symen

Gaan omhoog

had je verwacht dat hij het echte verhaal zou vertellen?
CW1884
0
quote:

arreno schreef op 25 augustus 2016 12:23:


[...]
had je verwacht dat hij het echte verhaal zou vertellen?

Ik lees op het forum wel veel vaker, dat Sijmen alles liegt. Tevens zou ook Robin Wright alles liegen, de cijfers die door Pharming worden aangedragen zijn allemaal gelogen en alle medewerkers van Pharming liegen ook. Er wordt nogal veel gelogen bij Pharming, als ik alles lees en ook nog geloof.
papaji
0
FIRST BERLIN: RECOMMENDATION BUY: TARGET 1,40 EURO
-->>PHARMING TO TAKE OVER MARKETING OF RUCONEST IN THE
U.S.A.
(met dank aan PinkViewer)
-------->>
www.more-ir.de/d/14207.pdf
-------->>
Pharming plans to acquire the North American commercialisation rights to its lead product, Ruconest, by the end of this year. Pharming has agreed to pay Valeant USD60m upfront and USD65m of self-funding milestone payments subject to procurement of adequate financing. Pharming proposes in a stepwise fashion to more than double the size of the team of sales representatives/medical liaison officers dedicated to Ruconest. We expect sharper focus as
well as increased resources to enable Pharming to make the case for the advantages of its recombinant product, Ruconest over rival blood-based products more effectively than Valeant did. Pharming has so far received 30% of the revenue from US Ruconest sales. We expect the inclusion of 100% of Ruconest’s US revenues on Pharming’s P&L to push the company to profitability in 2017. According to management, this is three years earlier than Previously budgeted. After taking into account likely future dilution and milestone payments to Valeant, we now see fair value for the Pharming share at €1.40 (previously: €1.00)
Bijlage:
404 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 0,918   Verschil -0,05 (-4,75%)
Laag 0,888   Volume 16.424.681
Hoog 0,953   Gem. Volume 15.433.580
27 mrt 2020 17:38
label premium

Pharming: Kopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Outlook Pharming 7 juni 2018 16:58
Pharming: Groeiperspectieven 13 maart 2018 22:16
Pharming kan verder omhoog 27 oktober 2017 17:23
Arend Jan Kamp over Pharming 26 oktober 2017 13:24
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare