Aamigoo wijzigt naam in Source Group


AMSTERDAM (Dow Jones)--Aamigoo Group wijzigt zijn naam in Source Group, na de verkoop van het onderdeel Corso, waardoor de activiteiten voornamelijk zullen bestaan uit het Culemborgse contractbeheerbedrijf Source.

AamigoO verwacht dat de hoge holdingkosten en de reorganisatie het resultaat in de eerste helft van het jaar blijven drukken maar voorziet een gezonde winstgevendheid vanaf het derde kwartaal. Het bedrijf neemt intussen stappen om de kosten van de holding drastisch terug te dringen "tot het noodzakelijke minimum".

Het bedrijf verwacht voor dit jaar een verdere stijging van de bruto-facturatiewaarde, na de EUR165,9 miljoen aan contracten die in 2012 werd afgesloten.

De gevolgen van de verkoop zullen worden verwerkt in de jaarrekening die binnen twee weken zal worden gepubliceerd, waarna een jaarvergadering gepland staat voor 20 juni. Daarbij zal de naamswijziging aan de orde komen.

De verkoop van Corso werd afgelopen weekend afgerond, nadat de aandeelhouders begin maart akkoord gingen met de plannen. De onderdelen zijn verkocht aan JvS Invest bv, het investeringsbedrijf van de oprichter van Corso Jan van Soest, en aan Avantus Human Capital Organization.

De kopers namen de schuldpositie over en betaalden daarnaast EUR2 miljoen. Corso werd in 2011 door AamigoO gekocht voor EUR25 miljoen.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; amsterdam@dowjones.com