Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Holland Colours boekt 8% hogere omzet in KW3 2012/2013

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Holland Colours boekt 8% hogere omzet in KW3 2012/2013


Door Bart Koster en Marleen Groen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Holland Colours nv (HOLCO.AE) heeft over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012/2013 een positief bedrijfsresultaat behaald en een 8% hogere omzet, blijkt donderdag uit een trading update. Voor heel zijn gebroken boekjaar verwacht de producent van kleurpigmenten een hogere omzet en nettoresultaat te behalen dan een jaar eerder.

Het bedrijf uit Apeldoorn, dat kleurstoffen maakt voor industriele toepassingen, zegt in de trading update dat het nettoresultaat in het derde kwartaal weliswaar licht negatief is gebleven, maar wel is verbeterd ten opzichte van het resultaat in dezelfde periode een jaar eerder. Daarbij is zowel de omzet als de nettowinst in de afgelopen verslagperiode bij alle divisies hoger uitgekomen dan in het derde kwartaal van 2011/2012.

In de periode oktober tot en met december steeg de omzet op jaarbasis met 8%, waarbij valuta-effecten een positief effect van zo'n 3% hebben gehad op de omzetontwikkeling.

Tevens profiteerde Holland Colours van positieve verschuivingen in de verkoopmix en een margeverbetering.

In het derde kwartaal was sprake van een duidelijke omzetstijging bij de focusmarkt Bouw & Constructie, grotendeels te danken aan de divisies Europa en Americas. In de divisie Azie was sprake van een kleine daling van de omzet ten opzichte van het derde kwartaal een jaar eerder.

In de markt voor Verpakkingen lieten met name de omzet in de divisies Europa en Americas omzetstijgingen zien, terwijl ook bij de focusmarkt Siliconen & Elastomeren de omzet sterk hoger was dan in het derde kwartaal van 2011/2012. Een kleine daling bij de divisie Americas werd daarbij gecompenseerd door een licht hogere omzet in Azie en zelfs een sterke omzetstijging in Europa.

De bedrijfslasten waren - op een vergelijkbare basis - in het afgelopen kwartaal zo'n 6% hoger dan een jaar eerder. Ongeveer 2% daarvan was het gevolg van valuta-effecten.

Het werkkapitaal was eind december 2012 aanzienlijk lager dan in het vorige boekjaar, met name door een lagere voorraad grondstoffen. De omloopsnelheid van de voorraden verbeterde in het derde kwartaal.

Door de verbetering van het resultaat en de afname van het werkkapitaal is de ratio Total Debt/EBITDA in december 2012 wezenlijk verbeterd ten opzichte van een jaar eerder.

Holland Colours is daarbij ruim binnen de met de bank overeengekomen convenant gebleven en ook aan de andere met de bank overeengekomen ratio's is voldaan, aldus het concern.

Het aandeel Holland Colours staat donderdag omstreeks 17.00 uur 0,5% hoger op EUR22,10.


Door Bart Koster en Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
Omzet Holland Colours loopt verder op

Gepubliceerd op 7 feb 2013 om 16:49 | Views: 144


Holland Colours 17:20

EUR 22,10+0,10(+0,45%)


APELDOORN (AFN) - Pigmentproducent Holland Colours wist zijn omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012/2013 met 8 procent te laten stijgen op jaarbasis en zag een duidelijke verbetering van de nettomarge. Het nettoresultaat was echter licht negatief. Dat maakte het bedrijf uit Apeldoorn donderdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Holland Colours haalde in het afgelopen kwartaal een positief bedrijfsresultaat en zei een stijging van de nettowinst over het gehele boekjaar te verwachten. Over 2011/2012 bleef onder de streep 1,7 miljoen euro over, een flinke daling ten opzichte van de 3,2 miljoen euro die in 2010/2011 werd geboekt.

De focusmarkt Bouw & Constructie liet een ,,duidelijke'' omzetstijging zien, die voor het grootste deel voor rekening van de divisies Europa en Americas komt. In de divisie Azië was juist sprake van een geringe daling.

Verpakkingen

In de markt voor Verpakkingen was sprake van een ,,belangrijk'' hogere omzet ten opzichte van het derde kwartaal van het boekjaar 2011/2012. De divisie Europa en met name de divisie Americas lieten een aanzienlijke stijging zien.

Ook in de focusmarkt Siliconen & Elastomeren kwam de omzet ,,sterk'' hoger uit dan in het derde kwartaal vorig jaar. Een fractionele daling in Americas werd daarbij ruimschoots gecompenseerd door een fractionele stijging in Azië en een zelfs sterke stijging in Europa.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Holland Colours Meer »

Koers 83,500   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 83,500   Volume 1
Hoog 83,500   Gem. Volume 179
18-okt-19 09:00
label premium

Holland Colours: Vertrouwen in de toekomst

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium