Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws - biotech

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.553 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Duits Merck profiteert van vraag uit biotech

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 08:25 | Views: 26

DARMSTADT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse farmacie- en chemiebedrijf Merck heeft in het tweede kwartaal een hogere winst in de boeken gezet. Biotechbedrijven en farmaceuten namen meer diensten en grondstoffen af. Daarnaast ontving Merck fikse mijlpaalbetalingen voor de ontwikkeling van bepaalde medicijnen.

De omzet dikte in de voorbije verslagperiode met bijna 7 procent aan ten opzichte van een jaar eerder, tot een kleine 4 miljard euro. De operationele winst (ebit) viel met 618 miljoen euro ruim de helft hoger uit dan een jaar terug. Onder de streep hield Merck 471 miljoen euro over, een stijging van 91 procent op jaarbasis.

Merck ontving onder andere mijlpaalbetalingen voor de ontwikkeling van de medicijnen Bavencio, tegen een zeldzame vorm van huidkanker, en Peg-Pal, voor de behandeling van een aangeboren stofwisselingsziekte. Daarnaast vloeide er geld binnen van farmaceut en samenwerkingspartner GlaxoSmithKline.
voda
0
Dochter Curetis opent nieuw lab in Oostenrijk

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 09:00 | Views: 35

AMSTERDAM (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, heeft een nieuw laboratorium geopend in Oostenrijk. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag in een verklaring. Het lab heeft al meerdere commerciële orders binnen, aldus Ares Genetics.

Volgens topman Andreas Posch van Ares zet zijn bedrijf met het openen van het laboratorium in Wenen een belangrijke stap. "Wij veranderen van een onderneming die vooral met data-analyse bezig was naar één die volwaardige diensten levert bij de testen van moleculaire geneesmiddelen." Een directeur van Curetis meldde daarbij dat veel ziekenhuizen zitten te wachten op dit type van diensten.
voda
0
Bayer lijft Amerikaans BlueRock volledig in

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 13:34 | Views: 0

BERLIJN (AFN) - De Duitse chemiereus Bayer heeft zijn positie in celtherapie verstevigd. De onderneming kondigde aan de resterende aandelen die het nog niet bezit in het Amerikaanse BlueRock Therapeutics over te nemen. BlueRock is onder meer actief met celtherapie voor neurologie, cardiologie en immunologie.

Bayer had al bijna 41 procent van BlueRock in handen. Aan de onderneming hangt inclusief dat belang een prijskaartje van 1 miljard dollar. Voor het resterende belang betaalt Bayer in eerste instantie 240 miljoen dollar. Na het behalen van een aantal mijlpalen komt daar nog een 360 miljoen dollar bij. De deal moet in het lopende kwartaal worden afgerond.

BlueRock blijft na de afronding van de overname als onafhankelijke onderneming opereren. BlueRock zag in 2016 het levenslicht als joint venture van Bayer en Versant Ventures.
voda
0
'Bayer wil Roundup-schikking voor 8 miljard'

Gepubliceerd op 9 aug 2019 om 10:16 | Views: 13

LEVERKUSEN (AFN) - Chemiereus Bayer is bereid tot 8 miljard dollar te betalen om tot een schikking te komen in duizenden Amerikaanse rechtszaken wegens de onkruidverdelger Roundup. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

In totaal lopen in de Verenigde Staten ruim 18.000 rechtszaken wegens Roundup, aangespannen door mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van de onkruidbestrijder. Bayer, dat het middel via de overname van Monsanto in handen kreeg, stelde eerder al speciale bemiddelaars aan om tot een akkoord te komen in de kwestie. Een woordvoerder van het bedrijf wilde geen commentaar geven.
voda
0
Koers Bayer flink hoger

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Bayer AG
67,62 4,65 7,38 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Bayer AG
68,35 5,70 9,10 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Bayer gaat vrijdag 6,7 procent hoger. Volgens Bloomberg zou het Duitse bedrijf bereid zijn om een schikking te treffen ter waarde van maximaal 8 miljard dollar voor onkruidverdelger Roundup, dat het in handen kreeg na de overname van Monsanto.

Roundup zou mogelijk kanker hebben veroorzaakt bij mensen die met het middel werkten.

Als gevolgen lopen er duizenden rechtszaken tegen Bayer.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: nog geen schikking Bayer

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Bayer AG
64,55 1,58 2,51 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Bayer AG
64,69 2,04 3,26 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Bayer beweegt vrijdag volatiel vanwege gemengde berichten over een oplossing voor de slepende Roundup-zaak.

Volgens Bloomberg zou het Duitse bedrijf bereid zijn om een schikking te treffen ter waarde van maximaal 8 miljard dollar voor onkruidverdelger Roundup, dat het in handen kreeg na de overname van Monsanto.

Reuters meldde vrijdagmiddag echter op basis van een e-mail van een mediator, dat dit niet waar is. "Zo'n verklaring is pure fictie", aldus Ken Feinberg. "Compensatie is nog geeneens besproken tijdens de mediation gesprekken die wereldwijd lopen."

Roundup zou mogelijk kanker hebben veroorzaakt bij mensen die met het middel werkten. Als gevolg lopen er duizenden rechtszaken tegen Bayer.

Het aandeel Bayer steeg vrijdag aanvankelijk zo'n 7 procent vanwege de mogelijke schikking. Inmiddels is van die winst vrijdagmiddag nog zo'n 1,1 procent over.

Update: om nieuwe informatie toe te voegen en alinea's te herschrijven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Curetis stelt halfjaarcijfers uit

Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 08:46 | Views: 786

Curetis 09:02
0,82 -0,06 (-7,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft de publicatie van zijn halfjaarcijfers uitgesteld. De aan de Amsterdamse beurs genoteerde Duitse onderneming zou deze week zijn cijfers bekendmaken, maar dat wordt nu 18 september. Volgens Curetis is daarvoor gekozen zodat de cijfers nog eens goed gecontroleerd kunnen worden in het kader van de nieuwe IFRS-regels.

Curetis maakte verder bekend de Amerikaanse zakenbank H. C. Wainwright & Co aan te houden als strategisch adviseur. Die bank is momenteel bezig met het bekijken van de strategische opties voor Curetis, zoals het aantrekken van investeerders, een overname door een andere partij of een fusie. Wanneer die analyse afgerond wordt, weet Curetis nog niet.

Het biotechnologiebedrijf liet vooruitlopend op de cijfers al weten dat het eind juni voor 7,8 miljoen euro in kas had. De "cash burn" is volgens de onderneming in het eerste halfjaar aanzienlijk lager uitgevallen.
Berdientje
0
Miljoenen voor Pharming-concurrent

Door Edwin van der Schoot
41 min geleden in FINANCIEEL

Pharvaris, een jong biotechbedrijf uit Leiden, heeft $66 miljoen opgehaald bij Amerikaanse beleggers om een pil tegen de erfelijke ziekte angio-oedeem te ontwikkelen.

Daarmee kan Pharvaris een concurrent worden van Pharming, dat al jaren werkt aan Ruconest, ook een medicijn voor erfelijk angio-oedeem. Bij deze zeldzame aandoening kan weefsel plots opzwellen in het gelaat, de keel of andere lichaamsdelen. Nederland telt naar schatting zo’n duizend patiënten.
Prosensa

Bekende naam achter Pharvaris is Hans Schikan, voormalig topman van Prosensa, een ander Leids biotechbedrijf dat in 2013 naar de Nasdaq ging alvorens te worden overgenomen voor $680 miljoen door een grotere Amerikaanse farmaceut. De dagelijkse leiding van Pharvaris is bovendien in handen van Berndt Modig, de voormalige cfo van Prosensa.

Modig werkte eerder ook voor Jerini, een biotechbedrijf dat werd overgenomen door Shire, en dat eveneens medicatie tegen angio-oedeem ontwikkelde. Shire is zelf inmiddels ten prooi gevallen aan het Japanse Takeda.

Tablet

Het grote verschil tussen Pharvaris’ beoogde medicijn en de andere reeds bestaande medicatie is dat die van Pharvaris in tablet-vorm op de markt moet komen. Dit verlost patiënten van de injectienaald waarmee medicatie nu nog moet worden toegediend.

Schikan vindt het desgevraagd nog te vroeg om een planning te geven wanneer het medicijn op de markt komt en of hij wederom een bedrijf naar de beurs gaat brengen: „Plannen is zo moeilijk in deze sector. En over een beursgang gesproken: Als een bedrijf groeit zoals het moet groeien, is het op termijn logisch om naar de beurs te gaan.”

www.telegraaf.nl/financieel/663291275...
voda
0
Aanvraag reumamedicijn Galapagos gevalideerd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
152,40 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Gilead Sciences Inc
$ 62,87 -0,25 -0,40 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) De aanvraag van Galapagos en Gilead Sciences om het middel filgotinib in de handel te mogen brengen is gevalideerd door het Europese geneesmiddelenbureau EMA. Dat maakte Galapagos donderdag bekend.

De Europese waakhond kan het kandidaatmedicijn nu evalueren op werkzaamheid en veiligheid als behandelmethode voor volwassenen met reumatoide artritis, of reuma.

John Sundy van Gilead Sciences noemde de validering "een belangrijke mijlpaal", terwijl Wild Abi-Saab van Galapagos aangaf dat "de volgende stap" hiermee is gezet om filgotinib te introduceren als nieuwe behandelingsoptie voor reumapatiënten in heel Europa.

Partnerbedrijf Gilead wil voor het einde van het jaar ook een aanvraag voor het medicijn voor de indicatie reuma indienen in de Verenigde Staten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EMA bekijkt dossier middel van Galapagos

Gepubliceerd op 15 aug 2019 om 22:24 | Views: 2.328

Galapagos 15 aug
152,40 +0,35 (+0,23%)

MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft te horen gekregen dat zijn ingediende dossier over medicijn filgotinib door Europees geneesmiddelenbureau (EMA) is ontvangen en wordt beoordeeld. Het gaat om de toepassing van het middel voor reumatoïde artritis.

De aanvraag voor filgotinib wordt ondersteund door gegevens van 24 weken uit de FINCH Fase 3-studies. Filgotinib liet in het volledige FINCH-programma veiligheidsdata zien die consistent waren met eerder gemelde resultaten. Galapagos spreekt van een belangrijke mijlpaal.
voda
0
Beursblik: lancering filgotinib van Galapagos voor 2020

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
155,30 2,90 1,90 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De goedkeuring van de Europese geneesmiddelenwaakhond van filgotinib van Galapagos zal de deur openen voor een Europese lancering in de loop van 2020. Dit stelde analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities in reactie op het nieuws dat Galapagos en Gilead de validering van het EMA gekregen hadden.

Van Steenhuyse herinnert dat de toekomstige ontwikkelingskosten van het middel gelijk verdeeld worden dankzij de gewijzigde overeenkomst tussen Galapagos en Gilead.

Verder wacht de analist meer updates over filgotinib tijdens de R&D dag op 14 november.

KBC Securities handhaafde het koopadvies voor Galapagos met een koersdoel van 195,00 euro.

Het aandeel Galapagos steeg vrijdag 3,0 procent tot 157,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Varkenshart ’binnen drie jaar’ klaar voor de mens
1 uur geleden in BUITENLAND

Londen - Het hart van een varken wordt mogelijk al binnen enkele jaren tijd ingezet als transplantaat.

Het varkenshart wordt aangepast voor menselijk gebruik en zou binnen drie jaar beschikbaar kunnen zijn voor patiënten, zegt chirurg en onderzoeker Terence English tegen The Telegraph. Hij voerde 40 jaar terug al een geslaagde eerste harttransplantatie uit. Door gebruik te maken van ’xenotransplantatie’ kan de wachtlijst voor donoren eindelijk inkrimpen.

Volgens de Britse krant wachten er momenteel nog ruim 250 patiënten in het land op een harttransplantatie. Geschikte organen zijn schaars. Ook de timing van de operatie moet kloppen, net als de grootte van het orgaan dat overeen moet komen met de ontvanger.

„Als het werkt met een nier, moet dat ook kunnen met een hart”, aldus Terence. „Er zullen dierenactivisten zijn die zeggen dat het totaal verkeerd is. Maar stel je kunt iemands leven ermee redden, is dat dan misschien niet beter?”
voda
0
Beursblik: gedifferentieerd veiligheidsprofiel filgotinib van Galapagos mogelijk in gevaar

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
151,85 -3,00 -1,94 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De waarschuwing van de Amerikaanse toezichthouder FDA dat patiënten die worden behandeld met AbbVie's Rinvoq kans lopen op trombose, kan het gedifferentieerde veiligheidsprofiel van Galapagos' filgotinib in gevaar brengen. Dit stellen analisten van Jefferies maandag in een rapport.

Conform verwachting gaf de FDA akkoord voor het gebruik van AbbVie's ontstekingsremmer Rinvoq bij reumatoïde artritis. "Belangrijker is dat de toezichthouder een zogenoemde black box-waarschuwing afgaf voor trombose, die optrad bij patiënten die werden behandeld met de ontstekingsremmer van AbbVie. Dit suggereert volgens de marktvorsers dat het risico op trombose ook kan gelden voor andere ontstekingsremmers zoals filgotinib van Galapagos.

Jefferies sluit dan ook niet uit dat er een black box-waarschuwing komt voor filgotinib, ondanks dat het Fase III FINCH-onderzoek suggereert dat het veiligheidsprofiel van filgotinib beter is dan bij andere middelen.

Een sectorbrede black box-waarschuwing kan volgens Jefferies evenwel nadelig zijn voor het gedifferentieerde veiligheidsprofiel filgotinib.

De analisten merkten op dat de FDA akkoord gaf voor een dagdosis van 15mg, terwijl Galapagos een verzoek heeft ingediend voor twee dagdosissen in Europa.

Jefferies handhaafde het Houden advies op Galapagos met een koersdoel van 180,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Galapagos omlaag na waarschuwing Abbvie'

Gepubliceerd op 19 aug 2019 om 12:54 | Views: 0

Galapagos 12:37
151,90 -2,95 (-1,91%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Galapagos ging maandag omlaag op de beurs nadat een middel van concurrent AbbVie door een Amerikaanse toezichthouder is voorzien van een veiligheidswaarschuwing. Dat constateerde een analist van Jefferies.

Het middel van AbbVie tegen reumatoïde artritis kreeg goedkeuring in de VS, maar kreeg wel een zogenoemde black box warning. Dat is een waarschuwingslabel over mogelijk ernstige gevolgen voor de gezondheid. Volgens de marktkenner van Jefferies kan dat ook gevolgen hebben voor het middel filgotinib van Galapagos.

Jefferies handhaaft zijn hold-advies met een koersdoel van 180 euro voor het aandeel. Galapagos stond omstreeks 12.45 uur 2 procent lager in de AEX op 151,80 euro.
DeZwarteRidder
0
Nieuwe medicijnen borst- en longkanker in basispakket

Twee nieuwe soorten medicijnen tegen kanker komen in het basispakket. Minister Bruno Bruins heeft afspraken gemaakt met de fabrikanten over de prijs van de middelen. Het ene medicijn is voor de behandeling van een specifiek type longkanker, het andere voor verschillende soorten borstkanker. Zo’n 2700 patiënten zijn gebaat bij behandeling met een van de medicijnen.
Binnenlandredactie 20-08-19, 08:37

Durvalumab (longkanker) en abemaciclib (borstkanker) kwamen toen ze op de markt kwamen niet meteen in het basispakket vanwege de hoge kosten. Beide middelen zouden zonder prijsafspraak meer dan 50.000 euro per behandeling kosten. Waar de prijs nu op uitkomt, wordt niet bekendgemaakt, op verzoek van de fabrikanten.

,,Dat patiënten nu toegang krijgen tot deze middelen is goed nieuws”, zegt Bruins. ,,Tegelijkertijd blijft het teleurstellend dat daar prijsonderhandelingen voor nodig zijn, en dat ik het resultaat van die onderhandelingen niet publiek kan maken.”

Het komt vaker voor dat dure medicijnen niet meteen worden vergoed vanuit de ziektekostenverzekering. De prijs die het ministerie in dit soort onderhandelingen overeenkomt, wordt doorgaans niet bekendgemaakt. De minister kan nieuwe, dure geneesmiddelen tijdelijk uit het basispakket van de zorgverzekering houden. Na advies van het Zorginstituut en onderhandelingen over de prijs bepaalt de minister of het medicijn wordt vergoed.

Het ministerie komt later dit jaar wel met een totaaloverzicht van de besparingen in 2017 en 2018.
voda
0
Elanco koopt dierenmedicijnen van Bayer

(ABM FN) Elanco Animal Health heeft de divisie dierenmedicijnen overgenomen van Bayer voor 7,6 miljard dollar. Dit meldde het persagentschap Bloomberg dinsdag.

Elanco zal de overname financieren met een mix van contanten en aandelen. De Duitse medicijnengigant Bayer ontvangt 5,32 miljard dollar in contanten en 2,3 miljard dollar aan gewone aandelen van Elanco Animal Health.

De transactie zal naar verwachting medio 2020 worden afgesloten, aldus Bloomberg.

"Wij zien dit als een mooie aanvulling. De eigenaar van het huisdier, de dierenarts en de boer winnen bij deze transactie”, aldus CEO Jeffrey Simmons van Elanco over de aankoop van de dierengeneesmiddelentak van het Duitse concern.

Elanco verwacht dat de overeenkomst positief zal bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in het eerste volledige jaar na het sluiten van de overeenkomst.

Voor Bayer betekent de verkoop volgens Bloomberg een aanvulling op de kasmiddelen die het bedrijf zou kunnen gebruiken om de potentiële kosten te betalen voor duizenden claims van gebruikers van de onkruidverdelger Roundup, die kanker zou veroorzaken. Bayer kreeg Roundup in bezit met de overname van Monsanto vorig jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
lucas D
1
Kardan praat over investering in Tahal. 17:45
AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij Kardan heeft een voorlopige overeenkomst getekend met een investeerder over een mogelijke deelneming in dochterbedrijf Tahal. Daarbij kan die niet nader genoemde partij een controlerend belang nemen in Tahal.
De investering zou moeten plaatsvinden in ruil voor nieuw uitgegeven aandelen Tahal en moet de financiële positie van Tahal versterken en de ontwikkeling in de toekomst ondersteunen. De partij heeft ingestemd met een periode van 45 dagen voor boekenonderzoek en het tekenen van bindende overeenkomsten, aldus Kardan. Deze periode kan verkort worden tot 30 dagen.
De investering is afhankelijk van verschillende voorwaarden, waaronder instemming van schuldeisers van Kardan. Het is niet zeker dat er een definitieve overeenkomst wordt bereikt.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
Galapagos en Gilead zetten samenwerking in gang

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
148,90 -1,05 -0,70 % Euronext Amsterdam
Gilead Sciences Inc
$ 62,56 -1,67 -2,60 % NASDAQ

(ABM FN) Galapagos en Gilead Sciences hebben de closing en inwerkingtreding van hun wereldwijde R&D samenwerkingsovereenkomst die op 14 juli 2019 werd ondertekend, afgerond.

Deze overeenkomst werd aanvaard door de Amerikaanse Federal Trade Commission overeenkomstig de Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act en goedgekeurd door de Oostenrijkse federale mededingings-autoriteit, aldus de twee betrokken partijen.

"We zijn enorm blij met deze unieke overeenkomst, die niet alleen van strategisch belang is voor de lange termijn, maar ook onmiddellijke voordelen voor beide partijen oplevert", zei CEO Daniel O’Day van Gilead. "De samenwerking past binnen ons streven om de innovatie te versterken door middel van uiteenlopende en creatieve benaderingen."

"Bij deze overeenkomst gaat het over het maximaliseren van innovatie, gebaseerd op het ontwikkelen van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme. Met het kapitaal dat Gilead levert, willen we sneller innovatie bij patiënten brengen", voegde CEO Onno van de Stolpe van Galapagos toe.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amgen trekt knip voor rechten psoriasismiddel

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 13:03 | Views: 39

THOUSAND OAKS (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Amgen neemt de wereldwijde rechten van het psoriasismiddel Otezla over van biotechnoloog Celgene. De onderneming betaalt 13,4 miljard dollar voor de rechten. Otezla is een medicijn dat gebruikt wordt voor patiënten met psoriasis en gewrichtsontsteking door psoriasis.

De deal maakt op zijn beurt weer onderdeel uit van de megaovername van Celgene door Bristol-Myers Squibb. Met de verkoop van de Otezla-rechten hoopt Bristol-Myers Squibb goedkeuring te krijgen van de Amerikaanse mededingingswaakhond Federal Trade Commission voor de Celgene-deal. Daarmee is een bedrag van 74 miljard dollar gemoeid. De overname moet volgens planning dit jaar worden afgerond.

Het middel Otezla was vorig jaar goed voor een omzet van 1,6 miljard dollar. Daarbij was sprake van sterk gestegen volumes.
4.553 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,344   Verschil +0,03 (+2,09%)
Laag 1,312   Volume 3.677.457
Hoog 1,348   Gem. Volume 12.861.159
24-sep-19 11:03
label premium

Pharming vol vertrouwen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium