Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Kleine vierde correctie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

410 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 21 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juli 2014 12:23
    quote:

    Rummes schreef op 11 juli 2014 11:19:

    [...]

    Waaw, ik geloof ook niet in correcties van > 20% op korte termijn. Maar je noemt daar wel drie bedrijven met een reukje aan. Ter uitbreiding noem je daar nog zo eentje (Gemalto: geen reukje, maar torenhoge waardering). Ipv elke 3 maanden uit te breiden binnen één van deze fondsen waarom kies je er niet ook enkele uit met een stabielere toekomst?

    Met uw spaarbudget zou ik eerder 10k sparen, 10k in je vermelde bedrijven steken en 20k in wat defensievere bedrijven (stijl unilever). Jij riskeert nu dat je eerste 20k niets opbrengen en je tweede 20k in bedrijven die even makkelijk kunnen halveren in koers als verdubbelen. Overweeg minstens om bij elke uptick een deel van je porto te hedgen (call opties verkopen op je bedrijven).

    Ja vind je dat? Ik snap het misschien bij SBM met die fraude die bijna achter de rug is. Kpn zal niet veel verder dalen dan het bod van slim plus veel mogelijkheden richting toekomst. Am vind ik erg laag staan en gebouwd word er altijd.

    Ik vind Unilever en RDS erg doorgeschoten met een te hoog K/W verhouding. Gemalto heb ik verkocht bij sluiting onder de 75 en hoop ik terug te kopen rond de 50, anders inderdaad te duur. Maar dacht dat op basis van ta die 75 erg sterk stond maar niet dus.

    Rds wil ik pas kopen onder de 25 Unilever zal ik nooit kopen.
  2. [verwijderd] 11 juli 2014 12:44
    Ik heb wat individuele fondsen nagetekend, AF-KLM: op termijn 7.3 zal mij niet verbazen, SBM op 9.5 lijkt een bodem aanwezig, kan dan hoger AM: Moet gauw door de 11.5 zien te komen, anders is het over 3 maanden een 9 met bounce van de 10 tussentijds, is op dit moment niet bullish.
    Unibail: heeft de top gezien rond 216, op termijn zal de 180 op de borden moeten.
    Zo gaat dat bij een heleboel aandelen zo dat ik mij afvraag hoe de aex ooit hoger zal kunnen komen. Misschien RDS, Randstad en Philips, ergens moeten de centen heen.
  3. Henri-Trader-Zonder-Trades 11 juli 2014 12:53
    quote:

    Patmania schreef op 11 juli 2014 12:50:

    Maar weer een rondje short proberen.
    Er is een halve punt gap op de AEX tussen 403.87 en 403.39.
    Neem aan dat we die gaan sluiten vandaag of maandag.
    Je tikt het nog niet in of hij duikt erin... HOEdoetiedatnou...
  4. [verwijderd] 11 juli 2014 13:35
    quote:

    De Ondernemers schreef op 11 juli 2014 12:23:

    [...]

    Ja vind je dat? Ik snap het misschien bij SBM met die fraude die bijna achter de rug is. Kpn zal niet veel verder dalen dan het bod van slim plus veel mogelijkheden richting toekomst. Am vind ik erg laag staan en gebouwd word er altijd.

    Ik vind Unilever en RDS erg doorgeschoten met een te hoog K/W verhouding. Gemalto heb ik verkocht bij sluiting onder de 75 en hoop ik terug te kopen rond de 50, anders inderdaad te duur. Maar dacht dat op basis van ta die 75 erg sterk stond maar niet dus.

    Rds wil ik pas kopen onder de 25 Unilever zal ik nooit kopen.
    He, ieder zijn eigen zin. Een kleine positie in die bedrijven vind ik (ook voor mezelf) ok, maar je techniek van tijdsgebaseerd bijkopen vind ik zeker wel ok.

    Unilever en RDS zijn recent uit mijn porto verdwenen vanwege te hoge KW. Maar als ze weer wat zakken dan komen ze er terug in. Gemalto heeft er nog nooit ingezeten, maar die moet nog serieus zakken vooraleer ik dat ga overwegen. Unilever en RDS hebben al bewezen redelijk met externe schokken om te kunnen. Van Gemalto weet ik dit niet. Bijgevolg Gemalto moet relatief goedkoper zijn vooraleer ik erin stap (of dit overweeg).
  5. kolenboer 11 juli 2014 13:35
    quote:

    De Ondernemers schreef op 11 juli 2014 10:59:

    [...]

    Je vraagt er ook wel om hoor
    Waarom dan geen hele index? Nu ben je helemaal afhankelijk van die 3 bedrijven. In 2000 moest je zogenaamd ook defensief kopen. Nou, dat hebben de beleggers geweten.

    Ik koop nooit geen aandelen meer, ik laat me nooit meer bedonderen door de topmannen. Topmensen zijn de grootste bedriegers ter aarde en ze zitten er alleen om hun zakken te vullen op kosten van een ander. Ondernemers zijn het niet, ze zijn weten alleen beter hoe ze hun zakken kunnen vallen dan de meeste anderen.

    Veel beleggers denken dat de topmensen er voor het bedrijf zitten. Verkeerde misvatting. Ze zitten er alleen voor hun eigen portemonnee. De beleggers interesseert ze geen moer.
  6. [verwijderd] 11 juli 2014 13:48
    Zometeen over een kwartiertje de cijfers van Wells Fargo. Natuurlijk zijn deze al uitgelekt vandaar het herstel gisteren op Wall Street. Maar: het kan zomaar een sell the news actie worden. Eerst up, ik verwacht tot een half procentje up in de VS, daarna misschien toch richting het weekend wat winstnemingen van de traders die gisteren op de lows hebben ingeslagen in de US.
  7. wilirm 11 juli 2014 13:57
    quote:

    pal schreef op 11 juli 2014 10:02:

    lange termijn is (zwaar) dalend !
    dat is vanaf nu
    (al zitten we nu nog in een LT uptrend, maar als je wacht op TA signalen ben je hopeloos te laat)
    dat geeft mijn systeem nu al maanden aan
    en idd we zijn niet echt verder gestegen
    LT topping bezig dus vermoed ik
    Beste Pal,
    Een maximale daling is 100 pct., een maximale stijging is in principe oneindig.
410 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 21 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links