Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Liveblog: 157K en 3,9%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 3 augustus 2018 11:14
    Wat een geweldige artikelen weer !

    Tja, wanneer neem je als bedrijf de goede beslissingen/ Mijn lange beleggersloopbaan heeft mij onomstotelijk geleerd dat je daar weinig van kunt zeggen als je pakweg 2 of 3 decennia verder kijkt. Wat een prachtvoorbeelden alleen al in bovenstaand artikel over Apple en US Steel, maar als we er even voor gaan zitten kunnen we zo honderden bedrijven en indexen uit het archief opdiepen en publiceren.

    ACHTERAF, tja achteraf is beleggen altijd zo gemakkelijk.

    Vorige week bij de vele en uitgebreide analyses van de cijfers van AB InBev kwam als een van de items naar voren: De drang, de zucht om in China voet aan de grond te krijgen. Werd hier en daar nog dieper op ingegaan.

    En dan vandaag Heineken met zijn investering: Markt zegt dus erg duur en tja….. Wat wordt het dan? Hoe vaak niet gezien: Veel te dure participatie en dus mis- investering, maar ook zo vaak: Het was duur, maar wat een goede investering.

    Uiteindelijk, dat is mijn privé mening kun je als buitenstaander daar allemaal weinig van zeggen. Je bent afhankelijk van het inzicht, van de know how van de beide multinationals en nu echt niet denken dat je als kleine privé belegger het beter weet dan de Directies van deze twee multinationals.

    Oh ja en dan nog mooiste bericht vandaag in mijn lijfblad: Nederland behoort bij de vijf meest interessante landen voor multinationals om te investeren. Dat is toch een geweldig bericht.

    België duikelde van de 14 de naar de zeventiende plaats. Hoeveel postings plaatst ik niet in de KK van IEX dat ze in België echt niet goed bezig zijn. Honderden postings met voorbeelden en onderbouwing. En op een gegeven moment zie je de verschillen.

    In rendement op die beurzen, in waar het geld heen gaat.

    Bravo Nederlandse Regering en voor de zoveelste keer complimenten Arend Jan met je fantastische artikelen.

    Peter
  2. [verwijderd] 3 augustus 2018 12:06
    Een goednieuws show staat eigenlijk gewoon garant voor slechte tijden, gelijk als slechtnieuws show garant staat voor goede, de maandblad covers geven exact aan waar het heen gaat. Zo kan het huidige businessweek exemplaar ook al iets vertellen over de richting, mits je de stijgende raket vervangt voor wolkenkrabbers, die momenteel de grond uit vliegen in zowel Amerika als elders. 10 van de 10 keer is de bouw ervan gestart op het laatste stuk van aandelen index bullmarkten. Kortom, aan het nieuws is af te leiden dat zware tijden op komst zijn.
    Tja, als de auteur half werk aflevert moet iemand het afmaken, toch?..
  3. [verwijderd] 3 augustus 2018 20:35
    Ach kan ook nog wel cursusje grafiek lezen bij, in 3 bewegingen naar beneden, beiden.. Bitcoin niet gelukt?, de parabolische beweging in de weg omhoog is je ontgaan zeker, die onthuld al dat het exact zo zal verlopen als bij RBS.. Je bent gewoon te vroeg met je momentopname, kijk nog eens als Bitcoin z'n low neerzet..
    Waarom jij grafieken plaatst is een raadsel, je kunt er niets mee.
    Maargoed, prettig weekend
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.