Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Langste bearmarkt ooit

Prijsanalyse bitcoin: Langste bearmarkt ooit

De aandelenmarkt doorliep tot enkele maanden geleden haar langste bullmarkt ooit. Deze bullmarkt begon op 9 maart 2009 en telde maar liefst 3453 dagen. 22 augustus 2018 was het moment, waarop de alarmbellen bij menig beurshandelaar afgingen, want: dit kon toch niet oneindig zo doorgaan?!

Niet veel later begon de markt wat instabiliteit te vertonen en nu, een aantal maanden verder, blijkt het niet alleen goud dat blinkt. Men realiseert zich weer dat er zoiets bestaat als naar de maan én terug. 

Kijkend naar de cryptomarkt is het omgekeerd gaande. Niet een bullmarkt, maar een bearmarkt laat de gemoederen hoog oplopen. Bitcoin ondergaat namelijk momenteel haar langste bearmarkt ooit. 

Drie cycli

In de geschiedenis van bitcoin kunnen er drie grote cycli worden aangetoond. De eerste bearmarket vond in 2011 plaats en duurde 18 weken. De tweede bearmarkt die startte in 2013 duurde 57 weken. De laatste en tevens langste bearmarkt duurt inmiddels 58 weken en startte in december 2017. Analisten vragen zich af hoe lang deze bearmarkt nog zal duren en verwachten dat het einde van de bearmarkt nabij is. Analisten van de oude stempel denken dat bitcoin nooit meer terugkomt en langzaam op weg is naar haar ondergang.

Ik verwacht dat geen van beide momenteel gaande is. Voordat we opwaarts uit deze bearmarkt breken, dient de koers boven de $6000 uit te komen. Gezien het feit dat $6000 nog zeer ver weg is en een bodemformatie vaak langzaam plaatsvindt, verwacht niet dat een uitbraak uit de neerwaartse trend snel zal plaats vinden. De bearmarkt kan naar mijn mening nog wel enkele maanden duren. 

Kijkend naar de grafiek is het volgende te zien. De overall tendens is nog steeds neerwaarts. De koers is zelfs in een sterkere neerwaartse trend terechtgekomen, maar heeft daarna tweemaal geprobeerd het minder sterkere trendkanaal in te komen, echter zonder succes. De schuin neerwaartse weerstandslijn op $3800 is tot op heden te sterk.


Op de kortetermijngrafiek is een prachtige falling wedge te zien. Dit is een bullish patroon. In 68% van de gevallen breekt deze falling wedge opwaarts uit. Doordat dit patroon op de 4-uurs grafiek plaatsvindt, moet er wel een slag om de arm gehouden worden. Bij een opwaartse uitbraak is een koersdoel van $3875 mogelijk.

Volgens verwachting is de kans zeer groot dat de koers een opleving zal ondervinden. Wanneer deze precies plaats zal vinden is niet goed in te schatten.

Een belangrijke weerstandslijn bevindt zich op $3400 en $3600. Deze lijnen lopen schuin neerwaarts en zijn een bevestiging voor de neerwaartse trend. De belangrijkste steunlijn – die tevens ook neerwaarts loopt – bevindt zich op $3300.

Samenvatting:

  • Overall trend is nog steeds neerwaarts;
  • Om definitief uit de bearmarkt te breken dient de koers boven de $6000 uit te komen;
  • Op de korte termijn is de kans op een opwaartse beweging zeer groot;
  • De volatiliteit is enorm afgenomen en het is slechts een kwestie van tijd voordat deze weer toe zal nemen;
  • Belangrijke steun en weerstandslijnen die in de gaten gehouden dienen te worden zijn: $3400, $3600 en $3300.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

deflationist schreef op 10 februari 2019 14:12:


Bodem btc bereikt?


Dat weet niemand.
Met zekerheid weet je het pas zodra we weer boven de 20k$ staan.
Pomper
0
quote:

deflationist schreef op 10 februari 2019 14:12:


Bodem btc bereikt?


Duidelijke verandering, tis afwachten of een higher low zich vormt
Pomper
0
quote:

Grabber? schreef op 7 februari 2019 11:34:


Wat goed Madelon dat je inziet dat de BTC/USD in een bearmarkt zit. Wel een beetje laat maar goed je bent nog jong en TA goed uitvoeren is best lastig.
Ervaring komt met de jaren. Jammer alleen voor die mensen die hoop koesteren dat de Bitcoin weer gaat opleven. Short is de richtingMooie voorspelling , hoeft allemaal niet te kloppen
Huppeldepepup
0
Een van de eerste keren dat ik in een bitcoin-draadje een mooi inhoudelijk gesprek zie; met argumenten i.p.v. alleen geroeptoeter zonder echte onderbouwing. Leuk.
Ik ben (nog?) niet echt van de Bitcoin, maar vind het wel erg boeiend. Alle echte inhoudelijke gesprekken erover zijn leerzaam. Interessanter dan zonder verdere onderbouwing roepen dat hij naar 20k gaat of naar 0, of degene die het draadje start afserveren omdat ze wat jonger is. Complimenten (bijna) allemaal.
ivet
0
de Tulpenmanie duurde korter. Ik onderzocht of BTC iets was toen het op 100$ stond...en ik zag er niets in en dan doel ik vooral op alle beweringen ervan, dus even los van de waarde. Daar is nooit verandering ingekomen. Ik ken mensen op hoog niveau in het financiële circus die geen enkel belang hebben tegen een BTC zoals vaak wordt beweerd.
In de achteruitkijkspiegel is het makkelijk praten en had ik natuurlijk alles moeten omzetten in BTC en op 20k moeten uitstappen...maar dat is achteraf.
Overigens hoor je zelden de grote verliezen tgv hacks, verloren passwords, vernietigde bestandenop hardware etc., maar wel van de student die met 100euro miljonair werd...en wellicht weer terug naar af, want de echte believers zullen nooit zijn uitgestapt omdat de boom die bitcoin heet, de hemel nooit gehaald heeft..
Huppeldepepup
0
quote:

ivet schreef op 11 februari 2019 11:30:


de Tulpenmanie duurde korter.

Mooie vergelijking, die waarschijnlijk niet geheel stand houdt, maar toch.
Op het hoogtepunt van de gekte was één bol (de Viceroi) evenveel waard als 2 karrenvrachten tarwe, 4 karrenvrachten rogge, 4 vette ossen, 8 vette varkens, 12 vette schapen, 2 vaten wijn, 4 vaten bier, 2 tonnen boter, 1000 pond kaas, een bed, een zilveren kelk, een aantal kledingstukken plus een schip om dat allemaal te vervoeren (even opgezocht).
Ander leuk onderdeel van de vergelijking: de tulpenmanie was eigenlijk de start van de optie en de termijnhandel. Allemaal zaken, waarvan men daarvoor de zinvolheid niet zag; handel zonder bezit was zelfs verboden. Dat soort nieuws kan (zal) zomaar het gevolg van de cryptovaluta zijn. Maar net als bij de tulpen; de bezitter van de bitcoin heeft er weinig aan dat er prachtige (technologische) ontwikkelingen uit voort komen.
[verwijderd]
0
Het is verleidelijk om alles wat snel hard omhoog gaat te vergelijken met de tulpenbollen bubbel. Vriend en vijand zijn het erover eens dat zeker 90% van de cryptomunten failliet zullen gaan, net zoals dat bij de .com bubbel is gebeurd. Toch vinden er wel degelijk paradigma verschuivingen plaats. Vanzelfsprekend is niet alles wat hard omhoog gaat per definitie zonder waarde. Een gedecentraliseerd consensus model heeft naar mijn idee wel degelijk grote waarde en dan wordt het toch wel heel verleidelijk om daar vroeg in te stappen. Amazon.com heeft ook ooit op een paar dollar gestaan en ja, toen was het helemaal niet duidelijk hoe dat later zou gaan uitpakken. Dat heb je zo met toekomstverwachtingen.
efreddy
0
quote:

één en ander schreef op 7 februari 2019 13:35:


[...]

Klopt.
Bitcoin is over and out. Zelfs de grootste believers gebruiken de munt niet, er is ook helemaal geen behoefte aan. Spijtig voor de vele, vaak jonge mensen die er veel geld aan hebben verloren.200% stijging op minder dan een half jaar tijd is toch geen slechte prestatie voor iets dat over and out is .
We noteren nu ongeveer 10500 € ,dit klopt ook.
Je moet al een expert zijn om erin te slagen dat je er veel geld mee verliest.
69 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »