Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Langste bearmarkt ooit

Prijsanalyse bitcoin: Langste bearmarkt ooit

De aandelenmarkt doorliep tot enkele maanden geleden haar langste bullmarkt ooit. Deze bullmarkt begon op 9 maart 2009 en telde maar liefst 3453 dagen. 22 augustus 2018 was het moment, waarop de alarmbellen bij menig beurshandelaar afgingen, want: dit kon toch niet oneindig zo doorgaan?!

Niet veel later begon de markt wat instabiliteit te vertonen en nu, een aantal maanden verder, blijkt het niet alleen goud dat blinkt. Men realiseert zich weer dat er zoiets bestaat als naar de maan én terug. 

Kijkend naar de cryptomarkt is het omgekeerd gaande. Niet een bullmarkt, maar een bearmarkt laat de gemoederen hoog oplopen. Bitcoin ondergaat namelijk momenteel haar langste bearmarkt ooit. 

Drie cycli

In de geschiedenis van bitcoin kunnen er drie grote cycli worden aangetoond. De eerste bearmarket vond in 2011 plaats en duurde 18 weken. De tweede bearmarkt die startte in 2013 duurde 57 weken. De laatste en tevens langste bearmarkt duurt inmiddels 58 weken en startte in december 2017. Analisten vragen zich af hoe lang deze bearmarkt nog zal duren en verwachten dat het einde van de bearmarkt nabij is. Analisten van de oude stempel denken dat bitcoin nooit meer terugkomt en langzaam op weg is naar haar ondergang.

Ik verwacht dat geen van beide momenteel gaande is. Voordat we opwaarts uit deze bearmarkt breken, dient de koers boven de $6000 uit te komen. Gezien het feit dat $6000 nog zeer ver weg is en een bodemformatie vaak langzaam plaatsvindt, verwacht niet dat een uitbraak uit de neerwaartse trend snel zal plaats vinden. De bearmarkt kan naar mijn mening nog wel enkele maanden duren. 

Kijkend naar de grafiek is het volgende te zien. De overall tendens is nog steeds neerwaarts. De koers is zelfs in een sterkere neerwaartse trend terechtgekomen, maar heeft daarna tweemaal geprobeerd het minder sterkere trendkanaal in te komen, echter zonder succes. De schuin neerwaartse weerstandslijn op $3800 is tot op heden te sterk.


Op de kortetermijngrafiek is een prachtige falling wedge te zien. Dit is een bullish patroon. In 68% van de gevallen breekt deze falling wedge opwaarts uit. Doordat dit patroon op de 4-uurs grafiek plaatsvindt, moet er wel een slag om de arm gehouden worden. Bij een opwaartse uitbraak is een koersdoel van $3875 mogelijk.

Volgens verwachting is de kans zeer groot dat de koers een opleving zal ondervinden. Wanneer deze precies plaats zal vinden is niet goed in te schatten.

Een belangrijke weerstandslijn bevindt zich op $3400 en $3600. Deze lijnen lopen schuin neerwaarts en zijn een bevestiging voor de neerwaartse trend. De belangrijkste steunlijn – die tevens ook neerwaarts loopt – bevindt zich op $3300.

Samenvatting:

  • Overall trend is nog steeds neerwaarts;
  • Om definitief uit de bearmarkt te breken dient de koers boven de $6000 uit te komen;
  • Op de korte termijn is de kans op een opwaartse beweging zeer groot;
  • De volatiliteit is enorm afgenomen en het is slechts een kwestie van tijd voordat deze weer toe zal nemen;
  • Belangrijke steun en weerstandslijnen die in de gaten gehouden dienen te worden zijn: $3400, $3600 en $3300.
Madelon Vos (22) is columnist op IEX Crypto. Ze volgt al vijf jaar de cryptomarkt op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
68 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jan van delft
3
...nou Madelon, gezien je leeftijd heb je al heel wat ervaring met analyseren...hou dit onderwerp nog maar even vast dan krijg je ook nog n soort van Enron / World Online ervaring maar dan voor Bitcoin. Zelden zo een onzin over zo een onzinnig onderwerp mogen lezen, maar ja ik ben dan ook een belegger van t oude stempel he dieliever in iets tastbaars handelt.
bossie2211
4
Dus omdat iemand jong is, kan die niet gelijk hebben?
En handelen in iets tastbaars? In hoeverre is in deze digitale wereld nog iets tastbaars? Banken hebben niet eens genoeg geld meer om alle spaarrekeningen te dekken als er een bankrun is....
knax63
1
18 weken 1e
3*18 is 54 weken 2e
3*3* 18 is 156 weken kortom ca 3 jaar voor deze 3e bearmarket in Bitcoin.
Bitcoin is in mijn ogen een hoop nullen en enen in een komputer meer niet waarde het papier waarop het gedrukt is.
De blockchain techniek is wat waarde.. hoeveel weet ik niet.
Huppeldepepup
0
quote:

bossie2211 schreef op 5 feb 2019 om 20:34:


Banken hebben niet eens genoeg geld meer om alle spaarrekeningen te dekken als er een bankrun is....

Dat was altijd al zo. Dat is het verdienmodel van een bank.
[verwijderd]
1
Ik begrijp werkelijk niet dat aan De Bitcoin aandacht wordt besteed. Wat is de achtergrond van mw. Vos om zoveel onbenullige kennis te etaleren. Is het wellicht een idee om de koers van fietsbanden te analyseren....en dan in relatie tot de rubberprijs.....
fausto1
0
de term analisten van de oude stempel slaat waarschijnlijk op analisten die fundamenteel zijn. Hier wordt een technische analyse getoond. Echter technische analyse bestaat ook al heel lang, is niets nieuws.
[verwijderd]
0
Dus alles overziend: Bitcoin verhaal en dagelijks overzicht op deze site : 'kan er wel van af"?????? Wie deelt deze mogelijkheid. dan kan Mw. Vos aandacht besteden aan zaken die er wel toe doen....toch?
Enzo123
0
quote:

Postzakje01 schreef op 6 feb 2019 om 11:15:


Dus alles overziend: Bitcoin verhaal en dagelijks overzicht op deze site : 'kan er wel van af"?????? Wie deelt deze mogelijkheid. dan kan Mw. Vos aandacht besteden aan zaken die er wel toe doen....toch?

Hilarisch... Bitcoin interesseert mij niet dus de column moet maar verdwijnen.
Misschien een handtekeningen actie organiseren? Of.. gewoon niet meer lezen :)
[verwijderd]
0
De eerlijkheid gebied mij te melden, ik heb hier dus helemaal niets mee en voor het eerst eens deze rubriek van meisje Vos gelezen. Ook het koersverloop meer dan 1 1/2 jaar voorbij zien komen en kom tot de conclusie: de verhalen van Vos, die snijden geen hout. Maar ook ik realiseer mij dat Een ieder zich analist kan noemen en dan is het wel gezellig dat er een site is waar je een podium krijgt.
[verwijderd]
0
Zo'n analyse en grafieken.....dat kan je standaard overal opplakken....zonder kennis van zaken, maar staat wel hoogst interessant.
deflationist
1
Vooral door gaan madelon. Niks aantrekken van deze zuurpruim. Bitcoin als eerste de bearmarkt in. Zal er ook als eerste uit komen.
fred 57
0
quote:

Postzakje01 schreef op 6 feb 2019 om 10:37:Wat is de achtergrond van mw. Vos om zoveel onbenullige kennis te etaleren.Misschien krijgt ze elke week wel € 100,- om een stukje te schrijven.
keesmx2
0
Nou die opwaartse uitbraak kwam weer niet, de falling wedge en zijn 68% kans theory kan in de prullenmand.
Het zeepbelletje loopt langzaam leeg.
Kwestie van één 51% attack bij één of ander flutmuntje en de boel kachelt weer als een malle in elkaar.
[verwijderd]
0
Donald de Kwakerd
0
quote:

Postzakje01 schreef op 6 feb 2019 om 15:04:


€ 100,00; daar doe ik ook wel voor; ik schrijf nog met een veren-pen.


En wij zeker naar een kiosk lopen om die brief van jou te kopen.. ;)
Weert=No.1
0
Bitcoins hebben wel bestaansrecht. Aegon heeft 3 mrd. aandelen; RDShell 9,2 mrd. Echter, er is geen enkel stuk gedrukt (dus fysiek aanwezig).Feitelijk handel je dan in virtuele lucht.Vroeger kon je je aandelen laten overhandigen bij de bank (mooi gedrukt). Nu bestaan ze niet meer.En toch gelooft iedereen er in.Vreemde paradox.Geld; 5 - 10 -20 -50 Eurobiljetten zijn wel fysiek helaas. Anders overhandigde virtuele Euro"s bij AH.
erjee-ff
0
quote:

Weert=No.1 schreef op 7 feb 2019 om 02:04:


Bitcoins hebben wel bestaansrecht. Aegon heeft 3 mrd. aandelen; RDShell 9,2 mrd. Echter, er is geen enkel stuk gedrukt (dus fysiek aanwezig).Feitelijk handel je dan in virtuele lucht.Vroeger kon je je aandelen laten overhandigen bij de bank (mooi gedrukt). Nu bestaan ze niet meer.En toch gelooft iedereen er in.Vreemde paradox.Geld; 5 - 10 -20 -50 Eurobiljetten zijn wel fysiek helaas. Anders overhandigde virtuele Euro"s bij AH.

Ik denk dat je je even moet inlezen in clearing en aandeelhoudersregisters. Er zijn wel degelijk fysieke stukken in omloop.
68 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord