Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse: Beetje zorgen over bitcoin

Prijsanalyse: Beetje zorgen over bitcoin

Bitcoin zakt langzaamaan weer weg. De psychologische weerstandslijn van $10.000 blijkt te sterk te zijn om in een keer doorheen te breken. Afgelopen weekend lukte het bitcoin op slechts één exchange om kortstondig boven de $10.000 uit te komen.

Maar het goede nieuws is wel: bitcoin ligt niet meer stil. Het opwaartse koersdoel, dat we in de vorige prijsanalyse: bitcoin is saai berekenden, gaat dus precies op.

De saaiheid op de markt is plotsklaps verdwenen. Maar het is nog iets te vroeg om te concluderen dat de beursuitdrukking vrouwen bloot, markten dood ook voor bitcoin opgaat. 

Beetje bezorgd

Onderstaand ziet u aan de linkerkant een prachtige Symmetrical Triangle. Dit patroon is opwaarts uitgebroken, maar het heeft niet het verwachte effect gehad. Na de uitbraak bleef de koers angstvallig rustig stijgen, terwijl een forse stijging verwacht was. 

Sinds de laatste bull run in april loopt het volume af. Volgens de Dow Theory hoort het volume de trend te bevestigen. Een uitbraak van dit formaat had dus een hoger wordend volume moeten opleveren. Dat is niet gebeurd, een slecht teken in de technische analyse.

We zien dat na de uitbraak een nieuwe Symmetrical Triangle zich voordoet. Wat ook duidelijk te zien was, is de negatieve divergentie. Dit is te zien aan de rode lijnen. De toppen op de grafiek liepen op terwijl de toppen op de RSI omlaag gingen. Dit indiceerde een daling. De koers kan nu steun vinden op de EMA-200 en de EMA-50. 

Het is zeer goed mogelijk dat de daling nog een poosje aanhoudt, gezien het feit dat het volume steeds lager wordt.

bitcoin iex crypto=
Klik op het plaatje voor een grote versie


4-uur is de basis

>Op de 4-uursgrafiek is te zien dat de koers heel mooi gereageerd heeft op de negatieve divergentie. De verwachting is dat de koers op de korte termijn een lichte weerstand zal ondervinden op de EMA-200 en de EMA-50.

Daarnaast ligt er een stijgende blauwe steunlijn waarop de koers standhoudt. Bij een doorbraak naar onder komt er ruimte vrij voor verdere koersdaling. Houdt deze lijn dan ook goed in de gaten.

bitcoin iex crypto=
Klik op het plaatje voor een grote versie


Belangrijkste punten

 • Momenteel steun op de lange termijn op de EMA-50 en de EMA-200.
 • Momenteel weerstand op de korte termijn op de EMA-50 en de EMA-200.
 • Lange termijn vormt een nieuwe Symmetrical Triangle.
 • Alsmaar lager wordende volume baart nog steeds zorgen.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

 1. 23 dec Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
 2. 24 nov Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
 3. 11 nov De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Pomper 11 mei 2018 07:53
  een grafiek toen ie de top bereikte , met volume profiel , wat zie je hier ?

  Juist ja waar is de support? Ik zie 4000., dus dat is meteen het linke aan dit soort koersontwikkelingen en het geven van adviezen omtrent dit soort handel, je moet je schamen.

  Volgende grafiek tikt ie tegen de 200day aan, je weet wat dat betekend de 200 day, leg het de mensen even uit please.
  Jij praat over support maar ik zie iets anders bij de 200 day


  Kijk er zijn op dit moment vele stock of andere handel waar nauwelijks risico in ligt, ken je er 1? Ik zal 1 toevoegen
 2. Stiefan 11 mei 2018 20:03
  quote:

  Pomper schreef op 11 mei 2018 07:53:


  een grafiek toen ie de top bereikte , met volume profiel , wat zie je hier ?

  Juist ja waar is de support? Ik zie 4000., dus dat is meteen het linke aan dit soort koersontwikkelingen en het geven van adviezen omtrent dit soort handel, je moet je schamen.  Slechte dag ofzo? Als je dan kritiek geeft, doe het dan nog constructief zodat ze er wat aan heeft. Internet heeft al genoeg ongefundeerde critici.

  On topic: heb je een overzicht van de volumes per munt in de crypto space, zowel absoluut als relatief? Ik vind het lastig deze te vergelijken (bijv. eth en btc vergelijken is krom vanwege de smart contracts van eth).
  Ben wel benieuwd of het een volume daling tov Januari is van de hele markt, of dat BTC gewoon minder volume heeft.
 3. IEXMadelon 17 mei 2018 11:07
  Hi Lionell,

  Bedankt, graag gedaan! Om wekelijks een mooie analyse te kunnen doen maakt ik gebruik van de 4-uur candles. De bovenste grafiek heeft candles van een dag. Dit is echt het lange termijn plaatje.

  Wanneer je dagelijks of om de dag een trade wil doen, zou je de uur-candles kunnen pakken. Dit is echter afhankelijk van hoe veel tijd je kwijt wil zijn aan het bijhouden van de grafiek.

  Succes!

  Met vriendelijke groet,
  Madelon
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links