Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slim goud?

Heel stiekem loopt goud wat op. Zilver ook. Misschien hoop voor aandelen, omdat goud-beleggers wat sneller van begrip zijn dan aandelen-investeerders? Dit zeg ik, omdat goud direct onderuit ging op die nu al beruchte Fed-rentebesluitnotulen van gisteravond.

Blijkbaar hadden de goldbugs meteen door dat het óóit stopzetten van de Fed-subsidiekraan funest kán zijn voor goud (zekerheid is er nooit op de beurs). Aandelenbeleggers hadden de laatste twee uur van de handel nodig om dat tot zich te laten doordringen, naar het scheen.

Onzin natuurlijk en daarom stelde ik in Voorbeurs al dat die notulen niet meer dan de trigger voor de daling waren, waar we ook nu nog onder zuchten. Beleggers hielden hun vinger al aan de verkoopknop en verder was het gewoon een gevalletje één-schaap-over-de-dam.

Bij goud is dat anders, dat lijkt vooral te vallen en te staan bij de Fed, zoals de onderste grafiek die ik ook al in voorbeurs had klip en klaar laat zien. Vraag me alleen niet waarom het goedje nu weer wat oploopt. Technisch herstel na fikse daling? Gevlucht aandelengeld? Zeg het maar.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerd

Gold World Spot (USD)

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
FrancisFox
0
Als ik dat grafiekje eens bekijk lijkt goud voor te lopen op het geld, niet te volgen... Dat zou haast betekenen dat de FED nu de geldkraan dichtgooit, waarna goud weer netjes stabiliseert, ver onder de 2k-limiet die er volgens de goldbugs (hardnekkiger dan andere ongewenste keukengasten) al lang aan had moeten gaan.
Goud is alleen populair zo lang de kraan open blijft staan, als die weer dichtgaat is de lol er vlot af.
[verwijderd]
0
Ik weet dat er een probleem is bij een aantal grote spelers op o.a. goud- en zilvermarkt. Die spelers geraken steeds dieper in de problemen omdat zij, hoewel zij exclusief lijken te participeren op de papieren goud- en zilvermarkt, hun papieren shortposities niet kunnen afwikkelen, zonder daarbij te moeten voldoen aan de FYSIEKE goud- en zilvervraag-/eis(!) van hun wederpartijen. De strop rond de nek van een aantal grote spelers - rotzakken - op de papieren goud- en zilvermarkt - eveneens met dank aan en vriendelijke groet van Helicopter Ben - wordt steeds strakker aangehaald en hoewel zij zich tot nu toe hebben weten redden met hun papieren marktmanipulatie, wordt hun situatie nijpender en nijpender en zijn zij op een gegeven moment niet meer in staat bovenin de door henzelf gecreëerde draaikolk te blijven, met prompte afzuiging naar beneden van een aantal gemetastaseerde financiële carcinomen.
Ook dit doek gaat er zeker vanaf medio 2013 af.
[verwijderd]
0
O ja, zoals reeds eerder verkondigd hengel ik vooral naar fysiek goud en zilver alsmede fysieke dollars, in het licht van de beweging die zeker vanaf de 2e helft van 2013 niet alleen de financiële wereld op haar grondvesten zal doen schudden. Digitale en derivatenmarkten krijgen het als eerste zwaar te verduren. Wat kunt u zelf naar u toetrekken en wat niet? Dat is althans, wordt snel de vraag en de kwestie.
Tip: kijk in dat licht eens aandachtig naar de tekens aan de wand, het zijn nog net geen schetterende tuba's.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 09:30 Liveblog: Wapenstilstand 1
  2. 08:05 BeursVandaag: Uitzitten
  3. 27 jan Slot: Corona-risico 6

Gerelateerde instrumenten

  1. Gold World Spot (USD) 1.579,19 11:40
    -2,42
    -0,15%