Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het grote beleggersdebat

Slechte markten, onze stilstaande economie en een wankelende EU vormen het decor voor het “Grootste online beleggersdebat van Nederland”, zoals organisator en online broker Lynx het noemt.

U had het vast al gezien aan de aankondigingen op IEX: vanavond vertellen vier Bekende Beleggers óf en wat u al dan niet moet (ver)kopen, gaan zij (stevig?) in debat en kunt ú ook via internet uw vragen stellen, uw mening geven en met debaters en andere kijkers kennis delen en de verbale degens kruisen.     

Wie?
IEX valt de eer ten deel om het debat te mogen presenteren en dat doet graag omdat Lynx vier uitgesproken heren heeft weten te strikken. Ze hebben allemaal hun sporen op de beurs verdiend en timmeren als zelfstandige ondernemers aan de weg: 

•    Willem Middelkoop: Commodity Discovery Fund
•    Geert Schaaij: Beursgenoten
•    Mark Langeveld: Antaurus
•    André Brouwers: Beleggingsinstituut

Wat gaat er gebeuren?

•    De opzet is dat in de eerste helft ze alle vier drie tips, assets, ideeën, strategieën et cetera aandragen. Vervolgens beoordelen ze én u, de kijkers, die met een rapportcijfer.
•    In de tweede helft komen de beste kijkersvragen, suggesties, opmerkingen et cetera aan bod. Hebt u altijd al iets aan deze heren willen vragen, dan is dit uw kans. 

Tips!
Nieuwsgierig als IEX altijd is, vroeg ze de heren of ze vast een tipje van de sluier willen oplichten waar ze het over gaan hebben:

•    Langeveld is blijkbaar niet bang dat de Warren Buffets (Meyns) en Carlos Slims (KPN) van deze wereld meekijken, die juist inkopen doen in ons land. Hij noemt twee “AEX-bedrijven waar Nederland het meest trots op mag zijn qua wereldwijde marktpositie en innovatievoorsprong.”

•    Schaaij komt onder meer met een Nederlandse financial en een bij het grote publiek minder bekende uitzender op de proppen. Hij gaat het ook over valuta hebben: “Waren er onheilsprofeten die de ondergang voorspellen van de … ik denk dat de … minstens zo gevaarlijk is.”

•    Brouwers vertelt hoe u met opties in deze moeilijke markt uw geld beschermd. Zijn belangrijkste tip is dat hij géén tips heeft, want hij gelooft niet in tips. De naam van één aandeel waarover hij vertelt geeft hij wel prijs: Apple.

•    Helaas, IEX heeft Middelkoop nog niet te pakken gekregen, maar de strekking van zijn verhaal zal waarschijnlijk niemand verbazen. Die is genoeg bekend. Het blijft wel een verrassing of hij concrete commodity-, mijnen of wat voor ideeën dan ook heeft.    
 
Kortom, genoeg reden om vanavond om 20:00 uur te kijken. Uiteraard is de toegang gratis en is iedereen welkom. Vrijdag leest u een verslag op IEX en kunt u de uitzending online terugkijken.

Lynx


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 mei 2012 00:03
    Nou, ik hoor het al. Dezelfde langspeelplaat van de gebruikelijke analisten.
    Mijn vraag: hoe houd ik het hoofd boven water als Griekenland, Spanje en Portugal de EU hebben verlaten, Frankrijk daardoor bijna failliet is, Duitsland zijn eigen Mark terug wil invoeren, de Euro de helft van de Dollar waard is, en Nederland met een begrotingstekort van 9% zit en schulden boven de 110%.
  2. [verwijderd] 10 mei 2012 23:26
    9 mei 2012
    Topman Deutsche Bank: Duitsland mogelijk uit de eurozone

    beleggen.com/topman-deutsche-bank-dui...

    Nederland uit de euro?

    In dit korte Nederlandstalige filmpje wordt in Jip-en-Janneke taal uitgelegd waarom er geen oplossing is uit de huidige crisis en ook Nederland uit de eurozone zou moeten treden.

    Xander Meyer

    www.youtube.com/watch?v=pRr8zAZb4cY&a...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links