Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BP, Shell en een enorme viezerik

BP, Shell en een enorme viezerik

Ergens vorig jaar haalde ik mij echt de woede op de hals van anti-Shellmensen, omdat ik BP - ik schreef het letterlijk - te activistisch vond. Dat vind ik nog steeds. Doe mij het nuchtere Shell maar (long). Want BP kan dan (voor de bühne) desinvesteren in olie en gas, er is natuurlijk altijd een tegenpartij...

Klimaat en milieu redden en energietransitie realiseer je niet met wensdenken, leuzen en hashtags, maar met innovatie, feiten, cijfers en rekenwerk, is mijn overtuiging. Daar is Olies heel goed in en toevallig vraagt het vandaag om uw steun als aandeelhouder voor zijn ESG-plan.

Nuchter Shell, daar denkt trouwens niet iedereen zo over. Als u zich geroepen voelt:

Bloomberg ook nog even:


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 09 mei Hogere, goedkopere AEX
 2. 07 mei Cijfers en drukte voorbeurs en Fed waarschuwt voor beurs
 3. 06 mei Kijk nou, NOS heeft het over 'pump & dump' in bitcoin 8

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Turbulence 15 april 2021 13:32
  Maar ondertussen versturen de groene gekkies onder een misplaatst gevoel van milieu bewust leven, elkaar hun 2ehands zooi door heel Europa via Vinted.
  Met vele kleintjes maken ze een grote vervuilende footprint.
  Hopelijk iingaat dit activisme dezelfde kant op als de cancel culture
  In de VS, waar de woke left nu bij gebrek aan prooien z'n eigen leden aanvalt.
 2. JaapvdH 15 april 2021 13:50
  Beste Arend Jan,

  Wat ik als leek gelezen heb tot nu toe vind ik het "grote" plan van Shell vooral ambitieloos en laf. Ze tillen m.i. alles naar de toekomst en voorlopig gebeurt er niks behalve dan dat ze door gaan met af en toe wat investeren. Ze gokken er gewoon op dat ze gered worden door de technologie en nemen zelf geen enkel risico. Ik vind dat je als marktleider meer verantwoordelijkheid moet nemen, zeker nu en zeker in de luchtvaart. Uit jouw schrijven maak ik op dat jij dat niet (of minder) vindt, klopt dat? Zou je me kunnen uitleggen wat er goed is aan dit plan? Behalve de financiële argumenten.

  Alvast bedankt!

 3. Noyby 15 april 2021 14:30
  @Arend Jan. Helaas voor jou is het zo dat Shell nauwelijks innoveert om iets te doen aan de transitie, ondanks hun gelikte reclame's op tv en internet over waterstof en gepassioneerde shell mensen, etc. Zelfs Shell's eigen huisaccountant Ernst en Young zegt dat Shell onvoldoende doet om de klimaatdoelen te halen.
  www.issuemakers.nl/blog/accountant-du...

  Dus jouw "innovaties, feiten, cijfers en rekenwerk" komen niet door de test van EY heen......tja
 4. forum rang 5 Ronald Engels 16 april 2021 15:05
  Arend-Jan,

  Long RDS, één fantastische innovatieve company met zeer goed opgeleid en gedisciplineerd betrouwbaar personeel en zeer veel ingenieurs competenties.

  Vele malen slimmer en competenter als onze zeer onbetrouwbare Overheden wereldwijd en zeker ook Nederland, wat één triestig leugenachtig zootje puinhoop is meer en meer, van jaar tot jaar. Bah, Bah, Bah voor onze schaamteloze corrupte dictatoriale Overheden!

  M.v.g. Ronald

5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

  Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
  #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare