Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fastned dus toch en kort overzicht slagveld Damrak

Er wordt serieus uitgedeeld op het Damrak en Fastned spant de kroon. Hoewel, dat is ook alweer 5 procentpunt gestegen, want dat deed even -16%. Kortom, het gaat heel snel heel hard. Daghandelaren kunnen niet bij hun schermen weg.


Technologie en de snelle stijgers van afgelopen tijd of jaar hebben niet hun dag. Onze technologie-aandelen zijn onder aanvoering van Besi in de uitverkoop en in de AScX is het Alfen dat een tik krijgt. En dat lag al niet goed. De puur defensieve, financiële en vastgoedaandelen redden nog een beetje de meubelen.

Opvallendste uitschieter vind ik zelf nog Air France-KLM. En gelet op het grondstoffenverhaal had ik van ArcelorMittal en Aperam niet zo'n daling verwacht. Om van AMG maar helemaal te zwijgen, dat krijgt er echt van langs. Nou ja, wie de markt ook probeert te begrijpen, verdient nooit wat. 

Het heet ook niet voor niets handelen en niet nadenken en dan pas doen. Dat is beleggen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 05 mrt BeursVandaag: Volle bak! 2
  2. 04 mrt Oei, Wall Street doet het alwéér
  3. 04 mrt Defensieve waarden boven

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare