Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fastned dus toch en kort overzicht slagveld Damrak

Er wordt serieus uitgedeeld op het Damrak en Fastned spant de kroon. Hoewel, dat is ook alweer 5 procentpunt gestegen, want dat deed even -16%. Kortom, het gaat heel snel heel hard. Daghandelaren kunnen niet bij hun schermen weg.


Technologie en de snelle stijgers van afgelopen tijd of jaar hebben niet hun dag. Onze technologie-aandelen zijn onder aanvoering van Besi in de uitverkoop en in de AScX is het Alfen dat een tik krijgt. En dat lag al niet goed. De puur defensieve, financiële en vastgoedaandelen redden nog een beetje de meubelen.

Opvallendste uitschieter vind ik zelf nog Air France-KLM. En gelet op het grondstoffenverhaal had ik van ArcelorMittal en Aperam niet zo'n daling verwacht. Om van AMG maar helemaal te zwijgen, dat krijgt er echt van langs. Nou ja, wie de markt ook probeert te begrijpen, verdient nooit wat. 

Het heet ook niet voor niets handelen en niet nadenken en dan pas doen. Dat is beleggen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 aug Er staat voorbeurs in hoofdletters risico op gevel Beursplein 5 4
  2. 18 aug T2 Biosystems: over apenpokken en de gebakken peren 1
  3. 18 aug Over vageaandelen en rode vlaggen 2

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links