Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rustige beurs, maar, maar en nog eens maar

Redelijk gezapig beursdagje een half uur na opening Wall Street. Technologie voert de stijging aan en bitcoin dipt. Unibail krijgt een pak rammel op een koersdoelverlaging (zie elders in dit blog) en misschien wegens nieuwe lockdowns et cetera? Lijkt me sterk, want dat hangt al langer in de lucht.

Het ECB-rentebesluit is geruisloos lang ons heen gegaan, geloof ik. Weet u, vroeger was dat altijd zo. Rentebesluiten waren binnenpaginaberichten. Daar letten alleen de specialisten op. Sinds de kredietcrisis is dat anders. Oh ja, de intradagtop van de AEX is nog steeds 666,66. Humor, wat een beurs. 

De rentes stijgen overigens wel een paar basispuntjes op de ECB, zij het met veel gezigzag. Ook dat is anno nu echter geen baanbrekend nieuws meer. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 05 mrt BeursVandaag: Volle bak! 2
  2. 04 mrt Oei, Wall Street doet het alwéér
  3. 04 mrt Defensieve waarden boven

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare