Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vreemd dat ING juist nu Colgate aan Unies linkt

Dit verhaal is niet nieuw. Het is oud zelfs. De redenen ook. Persoonlijke verzorging geldt als lucratiever dan eten en drinken, vandaar, en het wordt vaak geopperd dat Unilever daar het beste een pure play in kan worden. ING stoft vandaag inderdaad een oud beleggersverhaal af.


Dat verbaast mij. Want Colgate-Palmolive is juist nu duurder dan ooit. Op lagere niveaus hapte Unilever al niet, dus waarom nu wel? Er is een nieuwe topman en vrij recentelijk ging die nog dwars tegen een besluit van zijn voorganger in. Iets met Rotterdam en Londen, dus wie weet.


Dat Colgate-Palmolive zo duur is, is niet gek. Kwaliteit. Het aandeel is een Dividend Aristocrat en heeft sinds 1895 (!) geen enkel dividend gemist. Kortom, wat er ook gebeurt in de wereld, het bedrijf verdient geld voor aandeelhouders. En het verhoogt maar en het verhoogt maar.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 08:05 BeursVandaag: Het is weer raak
 2. 11 aug Er zijn 160 corona vaccins: welk aandeel moet u...?
 3. 11 aug +330%: Hong Kong protesteert via... de beurs?!

Gerelateerd

Colgate-Palmolive Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 rene66 3 juli 2020 15:48
  www.foodpersonality.nl/unilever-zou-n...

  Ook aan de Nederlandse kant rommelt het. Volgens publicist Jeroen Smit, die een boek schreef over voormalig Unilever-topman Paul Polman, moet Nederland eerst fiscaal een eindafrekening maken met Unilever, voordat het bedrijf naar Londen vertrekt. Volgens Smit zou Unilever dan ruim 10 miljard euro moeten voldoen. Hij roept de Tweede Kamer op daar werk van te maken.
 2. forum rang 4 taurus86 3 juli 2020 17:54
  Unilever heeft in haar personeelsbestand 'hoger opgeleiden', die qua gehalte gemiddeld hoger presteren dan wat zich uitgeeft voor docent bij HBO en Universiteiten, journalist in de economisch/financiële journalistiek of lid van de 2e kamer.
  Van dat bestand zullen er niet veel naar Engeland gaan, vanwege de 'Old Boys' cultuur aldaar.
  Ik zou de 2e kamer liever niet zien spelen met Unilever. Met haar intrinsieke kwaliteit kan Unilever stevige elementen leveren voor de 'startmotor' van de post-corona 'Nieuwe Economie van Nederland'.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Colgate-Palmolive Company 75,960 11 aug
  -0,690
  -0,90%
 2. UNILEVER 49,020 11 aug
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare