Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Grootste corporate drama laatste jaar

(AJK) Hoe zit het ook weer, ik kan het niet zo snel googlen. Het Paleis op de Dam, ooit gebouwd als stadhuis van Amsterdam, kent twee kamers: failliet en bankroet staat er boven. Daar zit verschil in. Of het is andersom, maar bij failliet gaat het om eerlijke ondernemer die pech had en bij bankroet om een oplichter die bust is.

Ene Rembrandt van Rijn ging ooit bankroet, dacht ik... Dit etiket speelde uiteraard een grote rol bij de afwikkeling van het faillissement, om maar te zwijgen wat het voor de reputatie van de betrokkenen betekende. Ik moet hier aan denken bij WeWork, waar het water tot aan lippen staat: failliet of bankroet? Zeg het maar.

SoftBank trekt haar handen er van af. Ik heb nooit begrepen waarom het fonds niet meteen haar niet nam, toen vorig jaar duidelijk werd dat dit een Frite/Air bedrijf is. Gebakken lucht. Een jaar geleden werd de waarde op $50 à $100 miljard geschat door de zakenbanken en SoftBank betaalde omgerekend $48 miljard.

En nu dit, een laatste wanhoopspoging? Met de cornonacrisis nu is het echt een perfect storm die WeWork teistert. En het is een van de grootste corporate drama's van het afgelopen decennium. Tenzij er een wonder gebeurt. Zeg nooit nooit. In 2003 stond Amazon ook -97% en gaf niemand er nog stuiver voor.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.