Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Ordina, ING, Ajax en S&P 500

Liveblog: Ordina, ING, Ajax en S&P 500

Update 16:55 uur: Rentes zakken weer

Eind vorig week leek de vastrentende markt even op hol te slaan - de veilige AAA's dan - maar intussen is alles weer terug bij af. het hele jaar al stijgen en dalen obligaties en aandelen zo'n beetje hand-in-hand. Volgens dezelfde boekjes moet een een de witte vlag hijsen.

 


Update 16:40 uur: Alfen, B&S en... NIBC...

Eind maart vorig jaar gingen Alfen, B&S en NIBC tegelijkertijd naar de beurs. Vandaag krijgt NIBC een pak rammel en zo hebben ze alle drie binnen een jaar het klappen van de zweep leren kennen op de beurs. Toch zijn Alfen en NIBC - keurig? - in de buurt van de AEX gebleven. B&S is wel teleurstellend.

 


Update 15:20 uur: ING en de rest

Het laatste nieuws, weinig concreets, maar ik geef het maar even mee.

 


Update 12:40 uur: Ordina gaat helemaal los

Op een omzet van 775000 stuks, ruim vijf keer de dagomzet, speert Ordina er vandoor. Inmiddels staat het aandeel bijna 10% in de plus en noteert de koers rond het hoogste punt van de dag. Gek genoeg kunnen we nergens nieuws vinden over de ICT-dienstverlener.

Op de lange termijn is het succes minder groot. De afgelopen tien jaar hebben beleggers, zelfs met de stijging van vandaag meegerekend, niets verdiend. Dat terwijl de AEX in deze periode 275% in waarde is gestegen.

Ordina
Klik op het plaatje voor een grote versie

Extreem goedkoop is het aandeel met een getaxeerde K/W van 12 voor dit jaar niet. Daar komt bij dat de groeiverwachtingen magertjes zijn. Niet onlogisch, want de afgelopen drie jaar was het kwakkelen geblazen. De onderstaande grafiek vertelt het verhaal. (NK)

Ordina
Klik op het plaatje voor een grote versie

Update 09:45 uur: ING weer

Bij ABN Amro lijkt het straatje schoon geveegd, maar bij ING blijft die nieuwe - om het een naam te geven - pan-Europese witwasaffaire doorzeuren. Bloomberg praat u bij, maar heeft ook geen nieuwe feiten. De autoriteiten weigeren ieder commentaar.

 


Update 09:30 uur: Gefeliciteerd S&P 500

Op 9 maart 2009 volgde de AEX vanaf standje 194,99. Ik weet nog dat er in die tijd (technische) koersdoelen van 125 en zelfs 25 voorbij kwamen. Alsof er dan nog een koersenbord is... Het liep anders. Op 3 maart 2009 callde toenmalige president Barack Obama trouwens de bodem en op 5 maart deed IEX hetzelfde.

Wat een mazzel :-) Van Euronext mag IEX daarom maandag de gong luiden op het Damrak. Tof.

 


Update 09:10: Advies

Bij Beter Bed hakt het er al in, maar schade Kendrion valt mij nog mee. De adviezen tot dusverre vandaag.

  • AMG: naar €60 van €62 - Citi
  • ASMI: naar €50 van €45 - Deutsche Bank
  • Kendrion: naar €26 van €43 (buy) - NIBC
  • Beter Bed: naar reduce van hold en naar €4,30 van €7 - Kepler Cheuvreux

 


Update 08:30: Ajax

Let op dat u niet alsnog afgaat tegen De Koninklijke. Deze dus en niet deze. Tenzij u natuurlijk een vrij illiquide Amerikaans vastgoedfonds tegen 13 keer de winst en 9,5% dividend wil hebben. Lach er om, maar het verleden staat bol van de voorbeelden waarbij mensen de verkeerde aandelen kochten. Dat heet panna. 

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 6 maart 2019 13:38
    De politie heeft toegang tot alle bank-gegevens. De politie heeft de taak om de wet te handhaven en de misdaad te bestrijden die het zwarte geld in het leven roept, en om het witwassen te bestrijden. Het is dan ook primair de politie die faalt, en als de politie niet toegerust is voor haar taak dan is dat falend beleid en de verantwoordelijkheid van de politiek.

    In plaats daarvan schuift men de schuld af op de banken die blijkbaar maar moeten kunnen wat de politie niet kan, en dat zonder alle middelen, informatie en bevoegdheden waar de politie wel over beschikt.

    Ik begrijp wel dat veel beleggers niet meer durven te beleggen in banken. Ook de staat zelf krijgt een deel van de rekening door de lage waardering van staatsbank ABN Amro (en straks ook bij eventuele privatisering van de Volksbank, voorheen SNS). Uiteindelijk levert het hogere kosten en dus tarieven op en een lager rendement voor beleggers en pensioenfondsen en een inefficient betalingssysteem.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links