Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Heijmans, Fugro en Beter Bed

Liveblog: Heijmans, Fugro en Beter Bed

Update 15:30 uur: Hollandsche aandelen?

Het is een beetje een bijvangst uit het rapportje, maar dit vond ik zelf wel grappig.

Beleggen en Prinsjesdag heet het rapport van Binck. De broker vertelt er niet bij wanneer het onderzoek is afgenomen en hoeveel mensen meededen, dus laat ik het verder hier maar bij. U kunt hier ook invullen wat u wilt hier, maar of het er van komt? Ik ben voor verlaging VRH, want tax op risico vind ik niet kloppen.  

 


Update 13:30 uur: Advies

Eindelijk, de eerste adviezen. ABN Amro blijft bij haar sell voor Fugro en buy voor Beter Bed:

 • Fugro: naar €10,50 van €11 (sell) - ABN Amro
 • Beter Bed: naar €11 van €13,50 (buy) - ABN Amro
 • Core Labs: naa $21 van $118 - JPMorgan

 


Update 10:45 uur: Heijmans 25 jaar beurs

Hartelijk gefeliciteerd Heijmans. Hopelijk gaat het goed, want vrijdag mocht Pharming gongen en was het Kempen die 's middags de pret bedierf met een hard verkoopadvies.

En nu weer gauw aan het werk Heijmans, want er is nog alijd enig achterstallig onderhoud. Wow, wat was het ooit een waanzinnig aandeel. U ziet zowel prijs als herbelegd.

En roep nou niet meteen bubbel. Zie de verwachte winst, omzet en dividend in het vorige decennium: het aandeel is nu zelfs even duur als toen. Tien keer de winst voor een bouwbedrijf is op papier ook nier raar. Het is alleen geen garantie, zo is eens te meer gebleken. Zelfs tegen drie keer de winst kocht u een kat in de zak.  

 


Update 10:45 uur: "Unilever ontvlucht beastly Brexitland"

Aviva stemt in de aandeelhoudersvergadering tegen de sluiting van het tweede hoofdkantoor in Londen. Dat houdt de gemoederen in het VK behoorlijk bezig - Unilever hoort daar net als hier bij het nationale meubilair - en FT maakt de  balans op.

Op zich niet zo'n heel interessant stukje, maar deze slimme snuiter pikt daar deze fraaie quote uit :-) Die is van een FT-columnist en misschien heeft die wel meer gelijk dan wij hier in Nederland denken, of willen weten. 

 


Update 10:30 uur: ForFamers zoekt vrouw

Dit wist ik niet, Yvon Jaspers van Boer zoekt vrouw staat bij ForFarmers op de payroll. Trouw heeft dit weekend een heel verhaal over hoe Jaspers links- en rechtsom geld aan het programma verdient en daar vis ik deze o.n.t.h.u.l.l.e.n.d.e. alinea's uit. Slimme sponsoring of weggegooid aandeelhoudersgeld?

 


Update 09:30 uur: Warren weer hoor

Genoeg nu over tien jaar Lehman Brothers. Over en sluiten met weer een briljante quote van u weet wel. Zelf had ik dit eind vorig jaar nog, toen ik bij IEX tijdens iedere lunch kon aanhoren hoeveel mijn jonge collega's nu weer hadden gemaakt met hun crypto's. Ik peinsde er niet over om óók, maar tóch. 

Jarenlang zelf blokken om een beetje pensioen op te bouwen en dan die snuiters, die het verschil niet eens weten tussen prijs en waarde, die met de buit aan de haal gaan. Het liet mij niet onberoerd. Dit jaar gaan de lunchgesprekken weer gewoon over voetbal, als u begrijpt wat ik bedoel. Waarvan akte, Warren.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 14:45 Gelukkig hebben we Fugro nog?!
 2. 14:35 Wall Street opent ook met sell-off
 3. 14:15 Franse pennystock sell-off

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. nemo77 17 september 2018 15:05
  Vergelijk dat eens hiermee:

  "Boer zoekt Vrouw over boer Remco
  16 september 2018
  Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had. Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest.

  boer Remco
  Dat is uiteraard niet de bedoeling. Wij maken Boer zoekt Vrouw voor vrijgezelle boeren die niets liever willen dan een relatie en bij wie dat zonder onze hulp niet lukt. Omdat wij met veel deelnemers van Boer zoekt vrouw nauw contact hebben, kwam ons dit snel ter oren. Vervolgens hebben we met alle betrokkenen veelvuldig gesprekken gevoerd.

  Boer zoekt Vrouw is een eerlijk en authentiek programma dat wordt gemaakt op basis van vertrouwen. De boeren moeten ons vertrouwen in hoe wij het programma maken en wij moeten de boeren 100% kunnen vertrouwen. Doordat Remco al met meerdere dames contact bleek te hebben, die dat niet van elkaar wisten, en hen ook heeft gevraagd te schrijven, heeft hij in onze optiek niet fair gehandeld. Veel van de briefschrijfsters hadden hierdoor geen eerlijke kans. Remco dan wel (online) blijven volgen past dus niet bij Boer zoekt Vrouw.

  Remco zegt hierover: “Ik had dit natuurlijk nooit op deze manier moeten doen. Ik had eerlijk moeten zijn tegen de vrouwen en tegen Boer zoekt Vrouw. Maar het is gebeurd. Ik heb er echt spijt van.“

  boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl/nieuws/boe...
 2. forum rang 4 HelVan you name it 17 september 2018 19:27
  quote:

  rekeozsejtlerap ed schreef op 17 september 2018 18:57:


  [...] Zonder de cb's, was hij nergens.

  Wat niet betekent dat ik zijn kennis en kunde in twijfel trek.

  Geen idee wat cb's is, of zijn. Maargoed, kennis en kunde, is er amper nodig als alles om je heen stijgt, je haakt aan en bent klaar. Da's in kort de strategie van Buffet!
 3. forum rang 4 Bonost 17 september 2018 19:59
  quote:

  Helvan '18 schreef op 17 september 2018 19:27:


  [...]
  Geen idee wat cb's is, of zijn. Maargoed, kennis en kunde, is er amper nodig als alles om je heen stijgt, je haakt aan en bent klaar. Da's in kort de strategie van Buffet!


  Ik denk Centrale Banken.
  Als je meer rendement maakt dan de markt dan doe je het volgens mij beter dan de aanhaker. Daar heeft hij natuurlijk wel een heel apparaat voor.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Beter Bed Holding 3,630 14:43
  -0,235
  -6,08%
 2. Core Laboratories 12,300 14:46
  -1,000
  -7,52%
 3. ForFarmers 5,230 14:45
  -0,070
  -1,32%
 4. Fugro 3,350 14:46
  +0,066
  +2,01%
 5. Heijmans 7,300 14:41
  -0,330
  -4,33%
 6. UNILEVER 50,020 14:46
  -1,280
  -2,50%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare