Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

BeursVandaag: Het is maandag

Nog meer maatregelen, alles daalt nu behalve de dollar. Het lijkt er op dat de vooral Amerikaans-Chinese handelsoorlog sluipenderwijs impact op de beurs begint te krijgen.

Ik ben benieuwd hoeveel bedrijven, net als Daimler vorige week, nog meer een omzetwaarschuwing gaan geven specifiek om deze reden. Of het als smoes gebruiken. Het kan ook zijn dat bij de H1- of Q2-cijfers concerns geen outlook meer kunnen of durven te geven.

Behalve de dollar trekt ook de Turkse lira 2% aan op de duidelijke verkiezingsuitslag in Turkije:

Risk-off zeggen we netjes, als alles rood kleurt. De rentes dalen ook twee basispunten, ofwel veilige staatsobligaties zijn in trek. Daling volgens het boekje dus. Het is allemaal niet heel erg en de future van de autozware DAX daalt zelfs het minste.


Nieuws, advies, shorts en agenda

Het nieuws stelt nog niet zo veel voor. Ik neem aan dat Takeaway hier wel eens over heeft nagedacht. Wie ben ik, maar beslist de aandeelhoudersvergadering of de Franse minister in z'n uppie wie opperstuurknuppel is bij een zekere carrier?

  • Grote internationale maaltijdbestelsites willen in Nederland de slag aangaan met marktleider Thuisbezorgd.nl, onderdeel van het beursgenoteerde Takeaway.com. Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van bronnen binnen de sector.
  • OCI begint met de productie van methanol in de fabriek die het samen met Consolidated Energy Limited (CEL) in de Amerikaanse staat Texas opzette. De Natgasoline-fabriek in Beaumont is goed voor de productie van 5000 ton methanol per dag.
  • Index Ventures, de grootste aandeelhouder van betaalbedrijf Adyen, heeft naar eigen zeggen geen enkele druk uitgeoefend om het bedrijf naar de beurs te brengen. "Wij hebben met tegenzin verkocht", aldus oprichter Neil Rimer van Index Ventures.
  • De Franse minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire ziet graag zo snel mogelijk een besluit over een nieuwe bestuursvoorzitter voor Air France-KLM. Hij hoopt dat binnen enkele weken een naam bekend zal worden, zei hij op de Franse radio.
  • KPN heeft een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf TCL vanwege schending van patentrecht. De zaak werd aangespannen bij een rechtbank in Wilmington in de Amerikaanse staat Delaware.

Er is welgeteld één analistenadviesje nu. Verhoogd naar hold, daar vliegen de vonken ook niet echt van af. Hoe moet dat eigenlijk?

  • Binck: verhoogd naar hold (€4,60) = Kepeler Cheuvreux

De AFM meldt deze shorts:


De agenda is vrijwel leeg, maar we hebben wel de Ifo Geschäftsklima:

  • 00:00 FNG AVA
  • 09:00 Spanje inflatie PPI
  • 10:00 Duitsland Ifo Geschäftsklima jun 101,8
  • 16:00 VS verkopen nieuwe woningen mei

En dan nog even dit

Duidelijk I:

Duidelijk II:

Ook dat nog:

Altijd wat met dit spul:

Da's best veel?

Te laat om in de Dow Jones te blijven:

Concurrentie voor YouTubé van Google:

Kies maar:

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 25 juni 2018 09:22
    Stel je toch 's voor dat je ergens op het internet verhalen van journalisten zou kunnen lezen hoe men in A'dam 's ochtend bij sommige aandelen met een paar duizend aandeeltjes weer bijna gratis de koers grof lager heeft kunnen zetten? Met een handelsoorlog als excuus / hulpje? :-)
  2. [verwijderd] 25 juni 2018 12:09
    quote:

    Brievenbus schreef op 25 juni 2018 08:53:

    Al die overdreven aandacht voor die "handelsoorlog".
    Ter afwisseling van dollar, Korea, olie, politiek, noem de onzin maar op..
    En zo weinig aandacht voor wat de handel op de beurs allemaal uitvreet....
    Wat denk je dat handel is eigenlijk, manipulatie on demand wat aangekocht kan worden ofzo?..

    Dan heb je echt het verkeerde boek gelezen, of kent simpelweg niet het feit dat bewegingen met een constante gaan en dit als een rode draad door alles heen fietst.. Gooi dan maar de handdoek in de ring, gaat niets worden met je!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.