Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Zwakjes

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Markten uiteraard in een bescheiden risk-off modus. Raketten over Japan heen schieten, dit is een flagrante schending van het luchtruim. Vandaag komt de Veiligheidsraad van de VN al bijeen.

 

 

Aandelen lager, obligaties hoger, de dollar daalde al (nog net geen 1,20) en goud boven 1.300 dollar: de koersen ogen schrikkerig, maar het valt mee. Wel blijven we zo dalen en de markten oogden al niet al te vrolijk. Het lijkt wel een fnuikdip. Onder 506,27 zet de AEX een lagere bodem neer. Da's nog geen procentje.

De Koreaanse Kospi doet -0,6% en de persbureaus noemen dat tumble... Opwinding met een nul voor de komma! Haha, sorry dat ik het zeg, maar ik zou het wel louterend vinden als de AEX weer even een dagje -10% doet ofzo. Weet iedereen weer even waar de beurs toe in staat is en wat risico is.   

 

  

Ditjes en datjes

Geen nieuws nog, maar er zijn wel cijfers. Van Lanschot Kempen verwent haar aandeelhouders en DPA investeert, maar rekent wel op een goed jaar.

 • Van Lanschot Kempen heeft de winst in de jaarhelft bijna verdubbeld vergeleken met een jaar eerder. Aandeelhouders krijgen een extra uitkering van 1 euro per aandeel. Doel is om tussen nu en eind 2020 in totaal 250 miljoen euro terug te geven aan de aandeelhouders.
 • DPA Group heeft het eerste halfjaar van 2017 afgesloten met een lagere winst op een hogere omzet. Volgens het bedrijf werden onder meer kosten gemaakt voor werving, selectie en opleiding,

Er zijn nog geen analistenadviezen. De agenda stelt ook niet veel voor, er is geen enkel brekend punt. Dat Franse BBP is een herziening. 

 • 08:00 DPA KW2-cijfers
 • 08:00 Van Lanschot Kempen KW2-cijfers
 • 08:00 Neways KW2-cijfers
 • 08:00 Duitsland GfK consumentenvertrouwen sep 10,8
 • 08:45 Frankrijk BBP KW2 0,5% QoQ
 • 09:00 Spanje inflatie CPI aug
 • 14:00 Best Buy KW2-cijfers
 • 15:00 VS S&P Case Shiller huizenprijzenindex jun 5,7%
 • 16:00 VS consumentenvertrouwen aug 120,0

 

En dan nog even dit

Misschien valt hier iets van te leren:

 

 

Opletten:

 

 

Dr. Copper!

 

 

Uhm...

 

 

Zo lang al ik mij kan herinneren is er gedoe rond staal:

 

 

Gaat harder dan Bitcoin:

 

 

 

Succes vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 30 jul Pas op de plaats voorbeurs en er zijn weer veel cijfers en verrassingen
 2. 29 jul Cijfers en koers AMG zijn de teleurstelling van de dag 5
 3. 29 jul Koersen vlak voorbeurs, maar het is Superdonderdag met héél véél en nóg méér 2

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Machiavelli 29 augustus 2017 08:34
  " maar ik zou het wel louterend vinden als de AEX weer even een dagje -10% doet ofzo. Weet iedereen weer even waar de beurs toe in staat is en wat risico is."

  Wat een belachelijke quote. Dus AJK denkt voor zichzelf goedkoop bij te willen kopen maar zegt eigenlijk tegen iedereen die long zit met aandelen of boosters val maar kapot en accepteer je verlies. Wordt steeds gekker op dit forum.
 2. derftrep 29 augustus 2017 08:42
  quote:

  Aphrodite01 schreef op 29 augustus 2017 08:34:


  " maar ik zou het wel louterend vinden als de AEX weer even een dagje -10% doet ofzo. Weet iedereen weer even waar de beurs toe in staat is en wat risico is."

  Wat een belachelijke quote. Dus AJK denkt voor zichzelf goedkoop bij te willen kopen maar zegt eigenlijk tegen iedereen die long zit met aandelen of boosters val maar kapot en accepteer je verlies. Wordt steeds gekker op dit forum.


  Ik heb die quote van AJK 2 keer moeten lezen en nog vraag ik me af wat hij hier nu mee wil. Het lijkt er inderdaad op of hij in zijn vuistje lacht als er bloed over het scherm vloeit!

  AJK, verklaar je nader!
 3. forum rang 6 Brievenbus 29 augustus 2017 08:53
  Arend Jan, hou nou svp eindelijk eens op over je verlangen naar een echte daling!
  Dat schrijf je immers bijna iedere dag, iedere week, iedere maand en ieder jaar.
  Over een mogelijke stijging hoor ik je nooit.
  Afijn, besef inmiddels dat JOUW beleggen vermoedelijk niet verder gaat dan zo'n 10 Euro in de maand. :-)

  Afijn, vandaag maar weer eens de Korea onzin als rotsmoes om de zomer daling in Europa op gang te houden.

 4. forum rang 4 Mrx77 29 augustus 2017 09:05
  Ja ik sluit mij aan dat er door arend echt wordt gewacht op een daling. Jammer dat er niet niet neutraal berichten worden geschreven...zoals waarom is aex wederom de slechtste vd klas...waarom moet europa dubbel keer hard inleveren bij elke minieme daling van wallstreet..waarom profiteert rd niet hoewel exxon en chevron gisteren wel stegen.vandaag loopt olieprijs op en rd levert flink in...hoewel onze beurs hiervan juist hoort te profiteren...
 5. forum rang 6 Brievenbus 29 augustus 2017 09:06
  Afijn, tot onze grote verbazing daalt A'dam veel meer dan de echte beurzen vanochtend, hier zal IEX zeker over gaan schrijven, dit komt immers normaal nooit voor.

  Net zo min als Olie vandaag lekker stijgen en Shell acuut heel fors dalen...
  Het wordt nu echt wat TE gek hier...
 6. forum rang 4 Mrx77 29 augustus 2017 09:15
  Ja ik hoor dat de orkaan een deel van de olieraffin.in usa heeft stil gelegd.Geen ankele analist schrijft hier fatsoenlijk over en bij elke lichte stijging vd euro wirdt er met vette letters en.uitroeptekens geschreven, alsof ze paniek willen veroorzaken. Ipv te zeggen dat euro licht stijgt door de zeer aantrekkendr europese economie wordt alleen aangegeven dat glad half vol is. De euro stijgt en dat is positief dat geeft aan dat wij zeer goed presteren. De markt heeft vertrouwen in de euro, maar helaas zal de negatieve bijwerking de export zijn maar niet vergeten dat de euro op 1.40 heeft gestaan toen zei geen enkele analist dat de euro duur was, maar nu is de euro zgn. duur op 1.20...
 7. forum rang 6 Brievenbus 29 augustus 2017 09:42
  quote:

  JansenH5 schreef op 29 augustus 2017 09:31:  Mensen die nog vele jaren te beleggen hebben vinden het niet erg als er flink wat van de AEX af gaat, die vinden het ook fijn als hamburgers goedkoper worden.


  Ik moet je teleurstellen; mensen die nog vele jaren te beleggen hebben zullen nog veel langer door moeten werken, zeg maar eeuwig, pensioen verdwijnt immers in een rot tempo door die achterblijvende AEX.... :-)
 8. IJpenbroek 29 augustus 2017 09:51
  Beste Arend Jan,
  net als de vorige schrijvers irriteert jouw "haha louterende - 10%" mij mateloos. Je zou om te beginnen moeten weten wie je doelgroep is n.l. gewone niet professionele beleggers, die hun best doen wat van hun geld te maken daarbij wetende dat er risico's aan verbonden zijn.
  Jouw taak, jullie taak als IEX-analisten is n.m.m. de oorzaken van wat er al de hele maand augustus aan het gebeuren is en wellicht nog staat te gebeuren te duiden en te analyseren (uiteraard hebben jullie ook geen glazen bol, maar toch doe eens een serieuze poging)).
  Besef wel dat er op dit moment door veel beleggers veel geld wordt verloren en dat doet pijn; ik weet het eigen schuld dikke bult maar verwacht van professionals zoals jij wat meer inlevingsvermogen en diepgaander columns als deze (geldt m.m. ook voor de slotcall)
  Ger K
 9. forum rang 4 Ger1948 29 augustus 2017 09:56
  quote:

  Brievenbus schreef op 29 augustus 2017 08:53:


  Arend Jan, hou nou svp eindelijk eens op over je verlangen naar een echte daling!
  Dat schrijf je immers bijna iedere dag, iedere week, iedere maand en ieder jaar.
  Over een mogelijke stijging hoor ik je nooit.
  Afijn, besef inmiddels dat JOUW beleggen vermoedelijk niet verder gaat dan zo'n 10 Euro in de maand. :-)

  Afijn, vandaag maar weer eens de Korea onzin als rotsmoes om de zomer daling in Europa op gang te houden.  Ben je bang geworden??? Wat heeft 10 euro in de maand er nu mee te maken?
  Praat toch niet zo'n onzin zeg.Er is echt geen verlangen naar een daling, maar als je de grafiek bekijkt over de laatste 100 jaar dan weet ook jij wel beter!!!
 10. forum rang 4 Mrx77 29 augustus 2017 10:19
  Arend,
  Kan jij aangeven waarom de aex al wekenlang de slechtste uit de klas is bij elke minieme daling en probeer de daling aub niet te wijten aan de zgn dure euro (vroeger hebben we op 1.40 gestaan). Daarnaast profiteren onze oliebedrijven nauwelijks vd stabiele cq oplopende olieprijs. Rd is afgelopen weken zelfs gedaald vanaf ex dividend met meer dan 10 procent. Daarnaast waar zou de aex opstaan als de dow bij elke halve procent die ze inleveren dalen wij het drievoudige. Voorbeeld is aegon door een halve cent.stijging vd euro opeens bijna 4 procent minde waard...wallstreet financials dalen nauwelijks zelfs niet met al die schades vd orkanen etc..waarom reageert wallstreet niet op alle puinhoop in hun eigen land zoals usa staat onder water, olieproductie ligt stil, trump kan zijn plannen niet waarmaken,...Enige wat mij opmerkt is dat wij drievoudig reageren op hun binnenlands politiek. Zoals vandaag noord korea wederom reageert usa koeltjes bij en wij zij dalen relatief veel tehard (drievoudig valt toch niet meer goed te praten dat dit door euro van een halve centje)
 11. forum rang 4 Mrx77 29 augustus 2017 10:28
  Als ik paar verbandscontroles maak merk ik op dat wij niet lang geleden op 500 hebben gestaan en dow jones op 15000 en bij een eurokoers van 1.12. Dow jones stijgt naar 22000 (bijna 50 procent!!) en aex is niet gestegen...hoe valt dit te verklaren de euro is maar met 8 cent gestegen...
 12. Rayman007 29 augustus 2017 10:36
  quote:

  Mrx77 schreef op 29 augustus 2017 10:28:


  Als ik paar verbandscontroles maak merk ik op dat wij niet lang geleden op 500 hebben gestaan en dow jones op 15000 en bij een eurokoers van 1.12. Dow jones stijgt naar 22000 (bijna 50 procent!!) en aex is niet gestegen...hoe valt dit te verklaren de euro is maar met 8 cent gestegen...

  Wanneer stond de AEX op 500, de Dow Jones op 15.000 en de Euro op 1,12?
 13. [verwijderd] 29 augustus 2017 10:38
  quote:

  Mrx77 schreef op 29 augustus 2017 10:28:


  Als ik paar verbandscontroles maak merk ik op dat wij niet lang geleden op 500 hebben gestaan en dow jones op 15000 en bij een eurokoers van 1.12. Dow jones stijgt naar 22000 (bijna 50 procent!!) en aex is niet gestegen...hoe valt dit te verklaren de euro is maar met 8 cent gestegen...


  Interessante vragen!:)
 14. Bonost 29 augustus 2017 11:08
  Heb alleen niet de verwachting dat je op die interessante vragen antwoord krijgt.

  Ook ik ben het zat iedere week de hoop van AJK op papier te zien dat de AEX een goede correctie moet krijgen. Als je de AEX weg zet tegen de S&P500, wat hij zo graag doet, dan zie je een groot verschil. Ook al verdisconteer je de stijging van de dollar er in.
  Dan moet je tot de conclusie komen dat de S&P eens een flinke correctie moet hebben en wij dan gelijk blijven.
  Maar liever toch niet, want als Amerika daalt dalen wij net zo hard mee en dat hebben wij eigenlijk t.o.v. Amerika al gedaan.
  Er komt een tijd dat ik IEX als internetsite ga overslaan. Te eenzijdig in zijn berichtgeving en nooit eens echte diepgang in de columns. Dat hoeft niet altijd natuurlijk, want het moet luchtig blijven. Maar af en toe enige diepgang kan geen kwaad.
 15. [verwijderd] 29 augustus 2017 13:43
  Hoi allemaal,

  Vooruit, even wat uitleg. Waarom mogen de koersen van mij even flink dalen? Om bij te kopen, zeker, mag dat misschien? Bovendien lijkt me dat wel zo gezond voor de markt en beleggers.

  Die dip is er al zowat, Eurostoxx 50 -8,3% vanaf de top: www.iex.nl/Column/270026/Eerste-Hulp-...

  Beurs beweegt al ruim een jaar amper en de vola is ultralaag. Uitslagen boven 1% zijn zeldzaam. Da's niet gezond, markt moet af en toe stoom afblazen en uitzweten. Twee stappen vooruit, eentje achteruit. Dat idee. Nu is het omhoog schuifelen.

  Er is intussen nieuwe generatie beleggers die nog nooit een bearmarket heeft meegemaakt (en denkt dat ze de beurs snapt en zichzelf misschien wel slim en geweldig vindt). En we weten allemaal dat je dan pas echt leert beleggen en handelen (riskmanagement!!!) én jezelf kennen. Om van een krach maar te zwijgen.

  Vandaar dat er van mij best even een dikke dip mag komen, of een korte, heftige bearmarket. Een keer dikke minnen om je oren werkt louterend, verfrissend en trekt de broek op de enkels van je eigen dikke ego. Na 2000 zagen we wat in feite een krach met een generatie groentjes op de beurs deed: helemaal uitkleden.

  Dat niet nog eens. Daarom graag hoop ik op een dikke dip of korte bearmarket. Schoont op en iedereen kan lessen leren. Liefst niet te lang, want ik ben ook gewoon een lange termijn bull. Helaas doet de beurs nooit aan verzoekjes.

  Gr
  Arend Jan
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 754,31 30 jul
  -3,77
  -0,50%
 2. DPA Group 1,710 30 jul
  +0,005
  +0,29%
 3. Neways Electronics 14,550 30 jul
  +0,100
  +0,69%
 4. Van Lanschot Kempen NV 21,650 30 jul
  +0,050
  +0,23%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links