Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?
Intermistrust

Intermistrust

 

Bij de Kaaiman eilanden rechtsaf en gaan met die banaan, lijkt de koers vandaag te zeggen:

 

 

Dit is de hele koershistorie van Intertrust sinds de beursgang in oktober 2015. Met nu alweer een tweede winstwaarschuwing – dit gaat toch geen jaarlijkse gewoonte worden? – sinds die tijd is de trust wel uit het fonds verdwenen. Vertrouwen komt te voet en gaat per blauwe envelop, zullen we maar zeggen.

Want puur cijfermatig is die -15% van vandaag overdreven. OK, het is niet goed en het is een winstwaarschuwing, maar het is zeker geen Gemaltootje. IEXPremium analist Martin-Jan Crum schreef vanochtend vroeg al:

  • De omzet in 2Q17 vertoont geen groei dankzij druk op de Nederlandse activiteiten. De EBITA-marge over 2Q17 komt uit op 35,3%, vooral als gevolg van eenmalige lasten van 2,1 miljoen euro, een juridische claim.
  • Voor geheel 2017 rekent Intertrust nu op een omzetgroei van 3,5% (eerder: 4-5%) en een EBITA-marge van 38% (eerder: 39,9%).
  • Het bedrijf kampt met diverse tegenvallers. Zo is er sprake van een hoog personeelsverloop in Nederland – het blijft een people’s business – matige marktomstandigheden en hoge, niet verwachte IT-kosten.

En ik noem Gemalto niet voor niets, dat gisteren die loeiende winstwaarschuwing gaf. Had Intertrust de jobstijding niet nog even een weekje onder de pet kunnen houden? Geen ideaal moment en de KW2-cijfers waren pas voor 24 augustus gepland. Nee, beursbedrijven dienen terstond te melden wat ze weten.

Kijk niet raar op als de koers deze week al weer (gedeeltelijk) herstelt van de koersdreun. Het is wachten op de bankreacties. Ik zie ze nog niet en ben eigenlijk wel benieuwd. Als u Intertrust een mooi bedrijf vindt dat wel in uw porto past, dan hebt u nu de kans om het tegen een korting of alsnog de IPO-prijs op te rapen.

Het fonds doet elf keer de winst voor volgend jaar en u beurt 2,7% dividend. Of vertrouwt u het niet? Daar kan ik inkomen. Twee winstwaarschuwingen in twee jaar is niet mis voor een fonds dat ook nog als corebusiness heeft... Juist.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juli 2017 17:27
    Prima aankoop nu, wederom gedaan...
    Intertrust is een goed aandeel om op korte termijn koersschommelingen te speculeren.

    Lees speculeren, want bijv. de panama papers had niemand aan zien komen, wat wel weer drukt op de koers...

    Ik ben echter nog steeds in de stille overtuiging dat Trust nooit echt aangepakt zal worden (in NL).
    Het spekt de kasstroom van de overheid toch voor een leuke paar miljard, en als we het in NL gaan doen gaan ze wel via een ander (niet EU) land structuurtjes bouwen. En guess what... Intertrust zit daar ook ;)

    Dus waarom zou de overheid zichzelf zo erg in de voet schieten dat
    het wellicht een half been verliest?
    De enige oplossing is mondiale aanpak, wellicht dat we dat tegen 2093 eens gehaald hebben.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.