Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bubblecoin?

Bubblecoin?

Forbes kan best eens gelijk hebben:

Kijk maar, dit is de theorie van de bubbel:

 

 

Deze grafiek komt uit een blog van mij van een paar maanden geleden over klassieke bubbels, die a.l.l.e.m.a.a.l. ditzelfde patroon hebben. Deze dus. Bewaar 'm! Ach, Life ain't nothing but a bubble, we zetten er een swingend muzakje bij aan :-)


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 15:00 Hogere, goedkopere AEX
 2. 07 mei Cijfers en drukte voorbeurs en Fed waarschuwt voor beurs
 3. 06 mei Kijk nou, NOS heeft het over 'pump & dump' in bitcoin 7

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. McHuberts 20 december 2013 09:44
  Tja, maar voorlopig staat de bitcoin alweer op 750 dollar en is het maar de vraag of we de fear-fase wel ingaan.

  Een bubble is niet gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen, maar op emotie. Daarom staan er ook allerlei emoties in de fases van een bubble. Is de bitcoin alleen maar emotie of is er een daadwerkelijke behoefte aan een virtuele munt die niet is gekoppeld aan bestaande systemen? Ik denk een beetje van beide. Natuurlijk zit er emotie in de munt, maar ik denk dat er ook daadwerkelijk een behoefte is aan een dergelijke munt. De bitcoin zal pas in gevaar komen als grote partijen zich gaan bemoeien met virtuele valuta. Deze partijen zijn echter gebonden aan regelgeving en daar heeft bitcoin nog altijd een voorsprong :-)

  De tijd zal het leren.
 2. Eemondt 20 december 2013 12:46
  Bitcoin is een prima betaalmiddel voor partijen in landen waar de lokale valuta minder beschikbaar danwel vervolgbaar is. Dus waarom praat NIEMAND over het feit dat de Chinezen de grote drijver achter de koersontwikkeling zijn?
  Bovendien hebben we het hier nog over echte vraag en aanbod, niet de manipulatie van centrale banken waaraan we allemaal zo gewend zijn, dat we denken dat dit de juiste normaliteit is.
  Bedenk als laatste ook nog even dat velen niet gebaat zijn bij een vrij verhandelbare valuta, dus de elite zal dit fenomeen proberen de nek om te draaien. Zie maar alle hackeraanvallen, enz
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 december 2013 12:59
  quote:

  zeurpietje schreef op 20 december 2013 12:21:


  bij een aandeel twitter heb je tenminste een (duur?)aandeel met een reguliere markt. bij btc heb je een potje lucht waarvan je mag hopen dat er een markt blijft bestaan.  Ik ontdek nu pas dat de IEX de BTC als serieuze valuta beschouwt, want de koersen zijn nu op IEX te volgen, dat is toch mooi....!!
 4. quoteme 23 december 2013 11:49
  quote:

  san marco schreef op 20 december 2013 22:17:


  De koaersverloop van de bitcoin geeft al aan dat deze virtuele munt ongeschikt is als valuta in de wereld. Voor luck voor de houders van de munt.


  Enig idee hoe het koersverloop was van de eerste munten die gebruikt werden? Laat staan als je daarmee had willen betalen in een ander land.
  Daar kon je in bijvoorbeeld Afrika niet eens mee terecht, want daar hadden ze liever kralen en spiegeltjes.
  Dus waarom verwacht iedereen van een nieuw type geld ineens wel dat het zich meteen gedraagt als gevestigde valuta?
 5. [verwijderd] 23 december 2013 14:22
  Daar ben ik het helemaal mee eens. Het is niet meer dan logisch dat een nieuwe munt tijd nodig heeft om in te burgeren en te stabiliseren. Het hele concept van de cryptovaluta is nog erg nieuw en het is dan ook nog zoeken naar de werkelijke waarde van de munt. Daar is nu dan ook een levendige discussie over aan de gang. Uiteindelijk zal de markt de waarde bepalen, maar dat gaat, zeker de eerste jaren met de nodige volatiliteit gepaard. Deze volatiliteit is nadelig bij het gebruik van de munt in het betalingsverkeer, maar wel leuk bij het speculeren op koersbewegingen.

  Wat dat betreft is nu ook de nummer twee onder de cryptovaluta, de Litecoin, interessant:

  www.cfd-handel.nl/index.php/artikelen...
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: bitcoin

Gerelateerde instrumenten

 1. BTC/CHF 6.865,7200 22 mei
  0,0000
  0,00%
 2. BTC/EUR 47.361,56 15:57
  -82,90
  -0,17%
 3. BTC/USD 57.292,13 15:57
  -361,42
  -0,63%
 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare