Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Plug & Playroll Report

Update 14:00 uur: "Later this year"

Chicago Fed president Charles Evans speecht nú en álle beursvolgers retweeten dit:

Deze ook nog maar even:


Grapje hier op IEX HQ. In zijn persconferentie na het Fed-rentebesluit op 18 september heeft voorzitter Ben Bernanke de tranen in zijn ogen van het lachen. "Haha, we hebben al maandenlang geen enkele staatsobligatie of hypotheeproduct meer gekocht. Gefopt!" Erg leuk, maar die kans lijkt wel erg klein.

Het payroll report over augustus dus om 14:30 uur, het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport dat in de markt geldt als dé scheidsrechter of de Fed al dan niet al deze maand op de rem trapt. "Ergens volgend jaar" moet het gedaan zijn met die maandelijkse (obligatie)steunaankopen van 85 miljard dollar.

Over de te bewandelen weg denkt de beurs op 18 september uitsluitsel te krijgen. Aangezien inflatie (non-issue) en werkgelegenheid de mandaten zijn van de Fed, is het rapport zo belangrijk. De Bloomberg consensus luidt 175.000 en 7,4% werkloosheid. Dat is duidelijk, maar u wilt vast de Bankiers van God weten:

Goldman Sachs had overigens een maandje geleden leuke grafieken over de impact van macro-economische data op de beurzen:

 

 

Meest uitgesproken over het banenrapport van vandaag is Business Insider's Joe Weisenthal. Hij gelooft in een "monster van een rapport", omdat de ISM-indices deze week zo lekker doorkwamen en dan vooral de inkoopmanagersindex over augustus voor de dienstensector gisteren:

 

 

Plus er zijn in vijf jaar niet zoveel auto's verkocht als afgelopen maand:

 

En die beruchte jobless claims (werkloosheidsuitkeringsaanvragen) blijven maar dalen:

 

Om een beetje tegenwicht aan Business Insider te bieden, citeer ik voor de beren onder u ook Zero Hedge over het banenrapport:

Non-farm payroll data, expected to print at 180K jobs, up from July's 162K, and result in an unchanged 7.4% unemployment rate. The "most important jobs number ever " is neither, because even if it comes as a wild outlier to the good or bad side, the Fed is unlikely to change its tapering intentions this late in the game.

Still, it will provide fireworks in a very jittery market and if the number is far stronger than expected, expect the 10 Year to finally blow out from below the 3% range which it breached briefly overnight, and never look back, at least not until there is an August 2011 wholesale risk revulsion episode and stocks tumble.

Zet uw wekker op 14:30 uur, ik blog live het payroll report, de marktreacties en commentaren. Tip: kijk op Wall Street Journal voor de opinie van redacteur Jon Hilsenrath, die volgens zijn concullega's een direct lijntje met Bernanke heeft. En daarmee heeft zelfs Hilsenrath marktimpact.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 6 september 2013 13:53
    Eigenlijk is het te gek voor woorden dat bijvoorbeeld 10.000 banen meer of minder zo'n impact op de beurzen zouden moeten hebben.
    En dan ook nog wereldwijd. Echt om je te bescheuren. Of moeten we ons grote zorgen maken over dit gedrag, dat grenst aan massahysterie?
    Het grenst sowieso aan waanzin en het gedrag van lemmingen, want 10.000 banen meer, betreft dan 0,00285% van de bevolking US. Dus op elke 100.000 mensen hebben er dan bijna 3 mensen extra, al dan niet deeltijd -, werk gevonden. Wauw.
    Gekke lui die beleggers:)
    am1993
  2. thakicker 6 september 2013 14:07
    quote:

    am1993 schreef op 6 september 2013 13:53:

    Eigenlijk is het te gek voor woorden dat bijvoorbeeld 10.000 banen meer of minder zo'n impact op de beurzen zouden moeten hebben.
    En dan ook nog wereldwijd. Echt om je te bescheuren. Of moeten we ons grote zorgen maken over dit gedrag, dat grenst aan massahysterie?
    Het grenst sowieso aan waanzin en het gedrag van lemmingen, want 10.000 banen meer, betreft dan 0,00285% van de bevolking US. Dus op elke 100.000 mensen hebben er dan bijna 3 mensen extra, al dan niet deeltijd -, werk gevonden. Wauw.
    Gekke lui die beleggers:)
    am1993
    Het zijn geen 10.000 banen. Het is een indicator voor de markt hoe Tapering wordt ingezet. Snelle/langzame afbouw steunprogramma kan namelijk wel flinke invloed hebben, op de hele wereld.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links