Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Fraude Hewlett-Packard"

Hewlett-Packard sluit het Dow Jones KW3-cijferseizoen in stijl af met een enorme vastloper. Boing, -9,70% pre-market nu op hoog volume. De cijfertjes zijn beter dan verwacht, maar het venijn zit 'm in het woordje improprieties. Gelet op die koersdaling maken beleggers daar in normaal Engels gewoon fraude van.

Lees mee met CNBC:

"Hewlett-Packard reported quarterly earnings that beat expectations, but only after excluding a accounting charge relating to allegations of fraud tied to the acquisition of its Autonomy software unit. The companysaid alleged accounting "improprieties" at the acquired company led to a one-time accounting charge of $8.8 billion.

"While avoiding calling it fraud, Hewlett-Packard said there was "serious accounting improprieties, disclosure failures, and outright misrepresentations at Autonomy" that was discovered during a nearly seven-month-long internal investigation."

Ach, wie kijkt er anno 2012 nou nog op van een zeperdje van 8,8 miljard dollar. Gooi maar op de grote hoop :-) Zonder dollen. De S&P 500 mini future was even onder de indruk van het nieuws, maar niet voor lang. Huizennieuws gaat voor blijkbaar.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 10:55 Slechtste derby der Lage Landen: PostNL - Bpost 6
  2. 08:10 Koersen staan stil voorbeurs, maar er is weer grote risicobereidheid 5
  3. 08 aug En toen zat er weer fantasie in Pharming, €1 is weer in zicht 2

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links