Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ik blijf bij neerwaarts

Na meevallend nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt heeft de AEX gisteren na drie dagen van verlies eindelijk de weg omhoog hervonden. Iedereen stapte ook over de downgrade van Spanje heen omdat Standard & Poor’s zoals altijd weer eens achter de feiten aanhobbelt.

Beleggers houden echter hun kruit droog totdat het cijferseizoen volop losbarst. Ik ben weinig hoopvol. Tegenvallende verwachtingen van Dow Jones componenten Alcoa en Chevron voeren de vrees voor teleurstellende derdekwartaalcijfers.

Ik herhaal daarom mijn mening: zolang er geen significante beweging omhoog komt, blijft mijn visie neerwaarts.

Nasdaq

Wie na het zien van de bovenstaande grafiek nog steeds positief kan zijn over de Nasdaq heeft in mijn ogen weinig van technische analyse begrepen. De koers ketst duidelijk af van de weerstandszone en valt uit de stijgende beweging. Het momentum wijst omlaag en de weg naar benenden is ingezet.

BinckBank

Bestuurslid Nick Bortot zal per 1 januari 2013 BinckBank verlaten. Ik vond het bij de aankondiging al een slecht teken en blijf erbij dat het geen goed signaal is. BinckBank was jarenlang de concurrent voor de grote banken, maar inmiddels is het zelf een grote bank geworden en heeft het zelf last van kleintjes op de Nederlandse brokermarkt.

De trend bij Binck is negatief zolang de koers onder de 6,12 euro blijft. Het momentum loopt af en geeft een verdere daling aan. De fut is uit het aandeel en ik verwacht dat we de hoogste koers van het jaar al hebben gezien.

Goldman Sachs

Een turbo met strakke stoploss is ideaal om in te spelen op een mogelijke vorming van een dubbele top bij Goldman Sachs. Boven de 125 dollar wordt de weg naar boven vervolgd en vervalt het negatieve plaatje. Wie daar een stoploss legt heeft maar weinig te verliezen en een hoop te verdienen als de daling inderdaad op gang komt. Een simpele risico-rendement-verhouding die in het voordeel van de shorter ligt.

Op moment van publiceren heeft de schrijver posities in de BinckBank en de AEX-index.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

 1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
 2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
 3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 12 oktober 2012 09:39
  ik kijk ook omlaag. Onder de huidige omstandigheden geen voedingsbodem voor een verdere stijging. Eerst flink corrigeren. Onder de 322 gaan de luiken open voor een rit van -10%. Daarna weer verder kijken. Al het slechte nieuws wordt genegeerd. Minieme pluspuntjes worden aangegrepen om de boel te laten stijgen. De markt is ziek.
 2. forum rang 4 Ole In het Berenbos 12 oktober 2012 15:55
  quote:

  alijas schreef op 12 oktober 2012 09:29:

  De enige die het hier begrijpt bij IEX.

  Nu Kees de Kort in de plaats van Corne en het begin van de weeropstanding van IEX is daar...
  Als Kees net zulke grafiekjes plaatst als Corne dan mag hij gelijk beginnen...;)

  Gr
 3. De nakketikker 12 oktober 2012 16:42
  Ga door!!, je zal een keer gelijk krijgen! .dat zal de dag zijn zeg, groot uitgemeten hier op iex hoe goed je wel niet bent. Ondertussen zit je 80 % vd tijd ernaast maar een knesoor die daar op let.
  Zit ondertussen nog steeds Long in de financials en als spanje straks hulp vraagt gaan we verder omhoog. Geen TA die dat voorziet.
 4. Poire 12 oktober 2012 20:33
  quote:

  De nakketikker schreef op 12 oktober 2012 16:42:

  Ga door!!, je zal een keer gelijk krijgen! .dat zal de dag zijn zeg, groot uitgemeten hier op iex hoe goed je wel niet bent. Ondertussen zit je 80 % vd tijd ernaast maar een knesoor die daar op let.
  Zit ondertussen nog steeds Long in de financials en als spanje straks hulp vraagt gaan we verder omhoog. Geen TA die dat voorziet.
  Zit hij er maar 80% van de tijd naast...ik kwam op een hoger percentage uit.
 5. max21 12 oktober 2012 22:52
  Het is wel zo, dat eindeloos vastbijten in een richting die de markt volgens jou op moet kan bakken met geld kosten (of je vertrouwen als columnist....)
  Het is ook makkelijk kletsen want niemand weet het uiteindelijk maar om daarom ook zo stellig te blijven beweren dat de markt omlaag moet....
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links