Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DE Koffiefan

Ik ben een liefhebber van koffie, maar ik ben geen fan van koffiedikkijken. Binnenkort komt er een koffiebedrijf op de beurs en dus moet ik wel even in het koffiekopje kijken. DE gaat officieel naar de beurs.

De grijze handel was niet zo succesvol, maar volgens mijn koffie-expert (en Twinbroer) alsmede de rest van onze beleggingsafdeling moeten we positief zijn. Nu runt mijn Twin een koffiecafé waar mijn bedrijf weer ruimte huurt.

En hij heeft laatst in een presentatie (fools, liars and statistics) nog een hele strategie uitgelegd rond de seizoensmatigheden (bijna kalendermatige bewegingen) van de koffieprijs. Kortom... ik ga inschrijven voor de Lage Landen.

Maar kom daar mogelijk op Twitter met meer over.

Banken deden het goed. Hoewel in Engeland Barclays een mega-boete kreeg voor manipulatie van de rente en ook andere Engelse banken hier last van hadden deden banken het zeker na de Europatop het heel goed.

Nu had ik gelukkig ook een grote overweging in deze sector en zo zit ik ING long. Ik heb dit gedaan met een strangle (het verkopen van een call en een put waardoor ik op lagere prijzen verplicht ben tot bijkopen en op hogere niveaus weer afscheid neem van mijn aandelen).

Ook had ik het Franse Société Générale, maar om ruimte te maken voor mijn koffiefonds in de Lage Landen moest ik winst pakken. Natuurlijk vreesde ik ook dat de koers nog niet door de weerstand heen ging. Ik hoop dat ze dat wel doen, want ik heb genoeg andere bankenposities.

Los van de banken
TomTom wilde ik zoals ik in mijn column vorige week zei (op maandagmorgen) wegdoen omdat het overnamegerucht eruit is sinds ze zaken doen met Apple. Maar aangezien ik nooit beticht wil worden van koersmanipulatie wachtte ik tot de redactie de column online had neergezet...

Maar toen was de koers reeds weggezakt door Goldman Sachs die het nodig vond om het koersdoel te verlagen terwijl ze het advies verhoogden. Nu maar hopen op een nieuw moment.

Oké, ik handhaaf mijn advies in Goldman. Het is nog steeds een sell, maar ik zal dan mijn koersdoel verhogen... Nee alle gekheid op een stokkie; ik sta niet bekend als haatdragend. Maar ik had wel een verkoop staan voor Goldman.

Deze verkoop heeft prima gewerkt maar ik zie toch wel een bodempatroon in de grafiek en dus zou ik zeggen kopen. Oke als u echt zeker wilt zijn wacht u tot de  Twindicator op 98,20 dollar staat. Maar als zij aardig doen tegen mijn TomTom dan wil ik nu reeds aardig doen over Goldman.

Google komt met een Ipad-killer, de Nexus. De prijs van deze tablet komt rond de 200 dollar te liggen en dat gaat minimaal prijsdruk geven bij Apple. De strijd tussen Google en Apple wordt heviger. Ondanks dat ik een Google-fan ben, heb ik in de Twindicator een verkoopsignaal en bij Apple een koop.

Natuurlijk had ik het liever andersom gehad maar je kunt niet alles hebben... Sowieso zou ik Google op deze niveaus niet shorten. Pas een breuk door de horizontale steun zou een verkoop voor mij trickeren. Apple is dus nog een koop, maar die zullen ook niet gemakkelijk boven de vorige high uitgaan.

Als u dan toch nog een short zoekt, dan gaat mijn voorkeur uit naar een turbo short op Harley Davidson

We zien een verkoopsignaal in de Twindicator maar ook een soort hoofd-schouderpatroon waar je bang van wordt. Maar per saldo ben ik positief over de markt en dat is op zich al zorgwekkend genoeg?


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juli 2012 14:11
    quote:

    Berg74 schreef op 2 juli 2012 13:57:

    Vinno, dit klinkt onlogisch maar kan wel.

    Stel GS heeft koersdoel 5 en advies houden

    Aandeel zakt naar 3, GS verlaagt koersdoel naar 4, maar verhoogt advies naar kopen.

    Logisch is anders....
    Oke, maar GS heeft het koersdoel naar beneden bijgesteld en ook het advies van houden naar verkopen gezet + de termijn veranderd naar 6 maand. Daarom snap ik de uitspraak in dit geval ook niet helemaal ;-)
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links