Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland

Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland

Just Eat Takeaway.com heeft de keuze gemaakt om alle activiteiten in Nieuw-Zeeland in de komende weken stop te zetten. De maaltijdbezorger wil het bedrijf efficiënter maken en zich meer richten op het opbouwen van een duurzaam, winstgevend merk. 

Financiële details zijn niet bekendgemaakt en de impact zal volgens het concern niet groot zijn. Menulog (Nieuw-Zeeland) vertegenwoordigt een klein deel van het totale bedrijf en de omvang ervan is volgend het bedrijf onvoldoende om een gezond bedrijf op deze markt te behouden. 

In een interview met Jitse Groen, dat onlangs verscheen, ging het al over het AZN (Zuid-Europa, Australië en Nieuw Zeeland)-segment. Mocht u dat interview nog niet gelezen hebben, kijk dan hier. Daarvoor heeft u wel een Premium-abonnement nodig. Hebt u dat nog niet? Klik dan hier.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

 1. 24 mei Nvidia mania, Shell en een koopwaardige smallcap 3
 2. 20 mei Op deze dagen is de beurs gesloten in 2024
 3. 17 mei Martine Hafkamp: "Deze twee aandelen hebben wij voor onze klanten gekocht" 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Martin-Jan Crum 16 april 2024 12:03
  Ls,

  Er is door de Beleggersdesk in diverse analyses gesteld dat een manier om waarde te creëren voor aandeelhouders is om verlieslatende activiteiten te sluiten: dat geldt dan voor het AZN-segment. Jitse Groen is tijdens het interview gevraagd of het niet logisch is die onderdelen af te stoten, danwel te sluiten. Het antwoord was nee. Dat gebeurt dus nu alsnog.

  De verwarring lijkt hier te ontstaan rond de divisie AZN: dat is Zuid-Europa, Australië en Nieuw Zeeland.

  Disclaimer: long Just Eat Takeaway.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links