Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
IEX BeleggersPodcast: "Europa loopt hopeloos achter bij de VS"

IEX BeleggersPodcast: "Europa loopt hopeloos achter bij de VS"

U kunt deze week weer luisteren naar een nieuwe IEX BeleggersPodcast met Peter Paul de Vries, investeerder, en Jos Versteeg, senior analist en portfolio-manager bij Insinger Gilissen. Versteeg weet wel waar zijn focus ligt: Amerikaanse bedrijven - 'Je wil toch de beste in de sector hebben’ - en technologie.

In deze aflevering:

 • Licht tegenvallend inflatiecijfer VS
 • AEX blijft in heel smalle range
 • Het CV van Versteeg tot op de millimeter gefileerd
 • Europa creëert geen winnaars, de VS wel
 • De nieuwtjes van de week: Pharming, NN, Bitcoin-ETF
 • Elk jaar een feestje: Akzo Nobel bestaat 30 jaar
 • Het aandeel Akzo Nobel: weinig groei, wel duur
 • Versteeg moet kiezen: vijf dilemma’s
 • De drie keiharde aandelentips van Jos Versteeg voor 2024

Vraag gratis eenmalig een proefnummer aan van IEX Expert: het beleggersmagazine van IEX. Stuur een e-mail naar info@iex.nl met uw adres én actiecode IEX24 en ontvang een gratis exemplaar. Dubbele aanmeldingen worden niet verwerkt.

Benieuwd naar de podcast? Klik op play!


Kim Bergsma is (eind)redacteur van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Kim Bergsma

Kim Bergsma is als redacteur geïnteresseerd in alles waarin zij zich kan vastbijten. Bij IEX maakt ze zich de financieel-economische materie eigen.

Meer over Kim Bergsma

Recente artikelen van Kim Bergsma

 1. Verbazing bij econoom Mujagic: "Bizarre argumenten voor renteverlaging ECB"
 2. ECB aan zet, alle grondstoffen duurder en reuring in telecomland
 3. Ego's op de beurs: 'Het heeft alles te maken met het overschatten van je eigen kunnen'

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 12 januari 2024 21:29
  Luistert inderdaad wel makkelijk weg, maar (zoals gewoonlijk) word je er niet veel wijzer van.

  Wat me trouwens opviel is hoe JV weer eens totaal door de mand valt; niet de juiste achtergrond (opleiding), pas op late leeftijd begonnen voor eigen rekening te beleggen, tijdens vakantie totaal "offline", geen idee waar de S&P op noteert etc.

  Een gezellige "boterbabbelaar" die graag achter de winnaars van dat moment aan loopt, maar eigenlijk geen idee heeft wat hij aan het doen (zo komt hij althans altijd op mij over). Dat zo iemand 150K + bonussen (of zou het nog meer zijn?) kan pakken vind ik eigenlijk wel een groot wonder ;-)

  Prettig weekend!
 2. DubbeltjeblijftDubbeltje 13 januari 2024 08:39
  "Ik kijk nooit zoveel naar de winst¨....
  Huh?

  Ik had toch wel wat meer onderbouwing verwacht bij die tips van Jos.
  Ja, de bedrijven die hij noemt hebben inderdaad een mooie toekomst voor de boeg maar daar is de koers ook naar.
  En voor met name de tech-sector geldt hetzelfde als voor de biotech-sector; de koersen zijn hoog (vaak een veelvoud van de omzet) hetgeen ze ontstellend gevoelig maken voor een tegenslag.
 3. forum rang 7 handyman6 13 januari 2024 13:26
  Goeie chemie weer tussen beide analisten en de heren weten waar ze het over hebben,zonder veel ( sluik) reklame er tussen door te mixen of het te moeilijk te maken. En dat alles ook nog es zonder aangeefster,die de vragen van een blaadje lezen moet....
  Biotech? Nou.Hmmm
  Nvidia?Nou.Hmmm
  Akzo? Nou.Hmmm
  NN? Nou.
  US of EUR? Nou.
  Leukzo,want je wilt natuurlijk vooral weten waar de twijfels zitten bij de HH beleggers.Plug en Push podcasts zijn er al genoeg......
 4. Rochie 14 januari 2024 10:35
  Ik word, net als velen denk ik, moe van de politieke opvattingen van de verschillende Nederlandse analelisten over buitenlandse verkiezingen. Een analelist moet het wat mij betreft alleen over bedrijven hebben. Politieke opvattingen beluister ik wel bij Holland Gold of de Nieuwe Wereld, maar niet bij IEX. Dus schoenmaker hou je bij je leest en stop met die politieke flauwekul.
 5. Tradingmate 14 januari 2024 15:22
  Hele leuke podcast. Het is ook een leuke gast die Jos. Altijd verstand van populaire aandelen... gelukkig heeft zijn toenmalige baas hem er op gewezen dat Galapagos risicovol is. Zelf ziet hij namelijk niet zoveel risico's, maar meer kansen. Optimist. En dat is geen kritiek, zo ben ik zelf ook.

  Ook leuk dat jullie de reacties aan hebben gezet!! Dan kunnen de bezoekers lekker praten over de onderwerpen. Wat mij betreft doen jullie dat bij ALLE premium artikelen. (maar ik begrijp dat jullie jullie betalende premium klanten niet vertrouwen en verwachten dat ze alleen maar lastige kritiek gaan uiten onder de artikelen, waardoor jullie analisten mogelijk een geslecht gevoel krijgen).

  En dan toch ook nog een stukje kritiek alvast. Er wordt aangegeven dat de uitgebreide analyse van Pharming op de site staat en te lezen is voor de betalende premium leden.
  Nou, ik ben geen fan van Pharming, maar heb bij deze toch even gekeken naar de "uitgebreide" analyse..... ik moet bekennen dat ik het eigenlijk niet zo uitgebreid vond. Sterker nog, het is kort en bondig (om het positief te houden).
  Om heel eerlijk te zijn, valt me op dat de premium analyses allemaal wat erg kort zijn. Waarom dat is, weet ik niet, het valt me alleen op. Jammer.
 6. Tradingmate 14 januari 2024 15:33
  quote:

  MOEdig Voorwaarts schreef op 12 januari 2024 21:29:

  Luistert inderdaad wel makkelijk weg, maar (zoals gewoonlijk) word je er niet veel wijzer van.

  Wat me trouwens opviel is hoe JV weer eens totaal door de mand valt; niet de juiste achtergrond (opleiding), pas op late leeftijd begonnen voor eigen rekening te beleggen, tijdens vakantie totaal "offline", geen idee waar de S&P op noteert etc.

  Een gezellige "boterbabbelaar" die graag achter de winnaars van dat moment aan loopt, maar eigenlijk geen idee heeft wat hij aan het doen (zo komt hij althans altijd op mij over). Dat zo iemand 150K + bonussen (of zou het nog meer zijn?) kan pakken vind ik eigenlijk wel een groot wonder ;-)

  Prettig weekend!
  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, misbruik het niet. Je gaat wel erg ver.

  Bij beleggen gaat het niet alleen maar over of je de juiste economische berekeningen kan maken of kunt boekhouden. Gevoel voor de markt is vaak veel belangrijker.
 7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 14 januari 2024 16:54
  @Tradingmate

  Passie en toewijding vind ik anders ook wel belangrijk en daar lijkt het mijns inziens toch wel een beetje aan te ontbreken (zie mijn eerdere opsomming). Maar goed, ieder zijn ding inderdaad.

  Ik kan me overigens wel vinden in de "opbouwende kritiek" die je in je daaraan voorafgaande post geeft.
 8. dhrdegroot 15 januari 2024 15:53
  Ik luister eigenlijk niet graag meer naar de podcast sinds AJ en NK niet meer presenteren. De richting die ingeslagen wordt is mijns inziens een misser. De enige conclusie die ik na elke podcast trek: neem een IEX abonnement, want daar staan de analyses. Het lijkt me dat je potentiële klanten een beetje warm moet maken over de meerwaarde van diepgaande analyse. Dat deden AJK en NK heel goed. Ze lichtten een kleine tip van de sluier op, en gaven hier en daar een aanzet om de details te lezen op premium.

  Voor de rest geen inzichten meer in de brede en locale markten, geen leuke interessante persoonlijke anekdotes (behalve het verhaal over renewi), en weinig luistervragen. Een gemiste kans heren!
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.