Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX BeleggersPodcast met Corné van Zeijl: "Ik ben een betere minister van Financiën"

IEX BeleggersPodcast met Corné van Zeijl: "Ik ben een betere minister van Financiën"

Vandaag bespreekt Peter Paul de Vries samen met gast Corné van Zeijl, econoom en strateeg bij Cardano, de beursontwikkelingen van deze week. Wat was Van Zeijls beste en slechtste belegging ooit? En wat betekent de renteverlaging voor de economie en de beurs?

Verder komen de volgende onderwerpen in de podcast aan bod:

 • Het kerstkado van Jerome Powell
 • Ebusco & Just Eat Takeaway
 • Renteverlaging? De kapitaalmarktrente is al gedaald
 • Exor of Prosus
 • Werkt de Buffett-Mungerformule nog steeds?
 • Obligaties & vermogensbelasting
 • Glazenbolvoorspellingen indices 2024
 • Moet het kabinet Wilders-I de kettingzaag zetten in de regelgeving?
 • Vraag een proefnummer aan van IEX Expert, het beleggersmagazine van IEX. Stuur een e-mail naar info@iex.nl met uw adres én actiecode IEX24 en ontvang een gratis exemplaar

 Klik op play! Of beluister via Spotify.


Kim Bergsma is (eind)redacteur van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Kim Bergsma

Kim Bergsma is als journalist geïnteresseerd in alles waarin zij zich kan vastbijten. Ze heeft ervaring als freelancer voor een regionaal dagblad en is eerder redacteur geweest op een podcast-redactie. Na het afronden van de master Journalistiek en Nieuwe Media, maakt ze zich nu de financieel-economische materie eigen.

Meer over Kim Bergsma

Recente artikelen van Kim Bergsma

 1. 08 apr Energie-expert Jilles van den Beukel: "Je moet niet raar opkijken als Shell wordt overgenomen"
 2. 26 mrt Bioscopen versus streamingdiensten: hoe houdt cinemaketen Kinepolis zich groot?
 3. 22 mrt IEX BeleggersPodcast: Nieuwe beursrecords en de AEX heeft 1.000 in zicht 3

Gerelateerd

Reacties

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Erikscherpenisse 15 december 2023 17:59
  Alvast een paar vragen voor de podcast van volgende week:
  1. Krijgen AJ en Niels nog een waardig afscheid door de voordeur door ze nog een keer de podcast te laten presenteren die ze zelf zo succesvol hebben opgebouwd?
  2. Waarom wordt de duidelijke structuur van een reeds succesvolle podcast losgelaten? (dan weer wel luistervragen, dan weer niet, etc)

  Tot slot in stijl met vandaag een stelling om te bespreken:
  Als je de podcast (logischerwijs) als marketinginstument voor Premium wil gebruiken; werkt het dan beter om 5x per uitzending te roepen dat een Premium abonnement de beste investering is die je kunt doen of werkt het beter om op een kundige en leuke manier waardevolle content te delen en subtiel te verwijzen naar het Premiumgedeelte?
 2. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 15 december 2023 18:38
  quote:

  Ben schreef op 15 december 2023 18:29:

  Eigenlijk wel vreemd dat schijnbaar niemand zich nog kan herinneren hoe Corné van Zeijl ooit vroeger presteerde als hoofd beleggingen....
  Voor mijn tijd maar niet zo goed? Hij kiest er in ieder geval voor na 40 jaar beleggen om voor een baas te werken en laat het stockpicken voor wat het is.
 3. DubbeltjeblijftDubbeltje 15 december 2023 20:18
  Twee keer geluisterd en twee keer teleurgesteld. Schaf de podcast maar af. Ik denk dat dit voor iedereen het beste is. Beperk je tot neutrale informatieverschaffing. De gedateerde menig van Van Zeijl kennen we inmiddels wel en De Vries heeft niet echt een goed track record.
 4. forum rang 7 handyman6 15 december 2023 22:05
  quote:

  Bulletje Rozenwater schreef op 15 december 2023 18:37:

  Behalve dat dit humorloos is en ik van Peter Paul de Vries geen auto zou kopen. Inhoudelijk is het ook gewoon een stuk minder. Beetje willekeurig geblaat over aandelen. AJ en Niels waren ook best goed in het duiden van het beursnieuws en de brede markt.
  Wat is dat een haantje geworden zeg die PP de Vries en dan zo pedant doen tegen dat ei van een van Zeijl.
  Nouja,storend!
 5. Davisch_1999 16 december 2023 06:24
  Buiten het feit dat deze 2 mannen aardige kennis van zaken hebben van de financiële markten is het overduidelijk dat ze geen talent hebben voor politieke duiding. Verder komt het wel overduidelijk naar voren dat deze 2 oude witte mannen VVD mastodonten zijn. Gaan ze ook zo kritisch zijn op hun eigen partij als de arbeidsmarkt helemaal stil valt omdat Wilders 1 het uit de klauwen laat lopen. Ben benieuwd welke asml belegger dan hier weer op het forum gaat klagen en niet zelf-kritisch is. Verder kunnen de heren toch een betere vraag stellen, zijn ze een betere partijleider dan Yesilgöz ? Want ze wordt echt alle hoeken van de kamer gewezen, van de hier o zo verguisde Timmermans, echter is de Dhr. Timmermans duidelijk een betere politicus. Een helicopter view nemen de volgende keer?

  Ohjaaa Peter Paul, in een eerdere podcast heb je vermeld dat Opel een merk is van General Motors. Dat is onjuist. Opel is al een poos geleden verkocht aan Stellantis. Je zou je eigen model portefeuille die je plugged toch beter moeten kennen….. neem aan dat je je due diligence beter doet bij je eigen fonds
 6. Karel Finders 16 december 2023 09:01
  Kijkend naar al die reacties: zijn er altijd mensen die de podcast goed vinden en anderen juist weer niet. Dat moet kunnen. Ik zelf vind de podcasts nieuwe stijl goed, en ik zou zeggen geef het een kans.
  De geschreven columns van dhrn Kamp en Koerts mis ik wel, die waren zonder meer goed. Maar los van de disussie over de podcasts: het valt mij op:
  - er is best wel veel verloop van IEX analisten
  - slechte communicatie naar de betalende leden hierover (ik ben gewoon van mening dat "wij als betalende klanten" recht hebben om beter/sneller geïnformeerd te worden.

  - ik heb ooit een abonnement genomen met de belofte dat ik "geen" reclame meer zou zien. Nou vergeet het maar. Die toezegging is nooit nagekomen. Maar ok, reclame hoort er helaas bij. TIP1: waarom niet wat meer gedoseerd bijvoorbeeld via een aparte sitemap? Zodat mensen zelf kunnen beslissen hoe zij "door de reclamefolder bladeren".

  TIP2: dhr Crum had een uitstekende bijdrage in de podcast van een week geleden. Laat die man terugkomen.
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links