Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX BeleggersPodcast: TKH, Prosus & Renewi

IEX BeleggersPodcast: TKH, Prosus & Renewi

Met Milou Brand aan het stuur kunt u deze week weer luisteren naar een nieuwe IEX BeleggersPodcast.

Samen met Peter Paul de Vries, CEO van Value8, en hoofd Beleggersdesk Hildo Laman worden onder meer TKH, Prosus, Besi & Renewi besproken. Ook passeren de aankomende verkiezingen kort de revue, evenals de bekende vragenronde waarin luistervragen worden beantwoord. Benieuwd naar de podcast? Klik op play!


Kim Bergsma is (eind)redacteur van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Kim Bergsma

Kim Bergsma is als journalist geïnteresseerd in alles waarin zij zich kan vastbijten. Ze heeft ervaring als freelancer voor een regionaal dagblad en is eerder redacteur geweest op een podcast-redactie. Na het afronden van de master Journalistiek en Nieuwe Media, maakt ze zich nu de financieel-economische materie eigen die IEX...

Meer over Kim Bergsma

Recente artikelen van Kim Bergsma

 1. 23 feb IEX BeleggersPodcast: "Nvidia is een soort money printer geworden" 5
 2. 02 feb Alles wat je moet weten over beleggen in obligaties 3
 3. 12 jan IEX BeleggersPodcast: "Europa loopt hopeloos achter bij de VS" 18

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 win some... 18 november 2023 10:03
  Even een aanvulling op het antwoord op de luistervraag:

  Een turbo met financieringsniveau 30 gaat bij 1 euro dividend naar een financieringsniveau van 29,15 en niet 29. Dit komt omdat de dividendbelasting nog wordt verrekend in de aanpassing van het financieringsniveau van de turbo. Deze dividendbelasting kan, anders dan bij dividend op (Nederlandse) aandelen, niet worden teruggekregen via de aangifte inkomstenbelasting.
 2. Karel Finders 18 november 2023 12:06
  Interessante onderwerpen. De inbreng van Milou Brand beviel mij in het begin erg goed. Het is ook heerlijk om eens iemand anders de podcast te laten doen.
  Vooral het feit dat de sprekers dit keer niet voortdurend werden onderbroken zoals we bij dhr. Kamp gewend zijn. Dus dat is absoluut een verbetering.
  Maar gaandeweg de podcast kreeg ik wel af en toe het gevoel dat mw. Brand het allemaal niet zo serieus nam (cynisme?). Ik snap best wel dat je een luchtige podcast wil maken, maar voor kleine particuliere beleggers kan die luchtigheid ook verkeerd vallen (in elk geval bij mij).
  Maar ik zou zeggen: "gewoon doorgaan met die podcasts", en geleidelijk aan steeds beter worden.
 3. Bobbie 20 november 2023 15:09
  Dag Niels,
  De afgelopen afleveringen valt mij op hoe vaak jij zegt dat jij in zekere mate sympathie hebt voor het zittende management, zoals onder andere bij BESI. Bij de beursgang van Ebusco heb jij op basis van het mooie verhaal van de CEO je berekening systematiek laten varen. Waar jij normaliter aan de conservatieve kant zit (zijn jouw woorden) ben jij daar nu van afgeweken met als gevolg dat het scenario te rooskleurig was. In diverse podcast afleveringen geef jij aan dat jij niet geloofd in mooie verhalen, maar uitgaat van kasstromen. Bij Ebusco heb je wel geloofd in de ‘mooie verhalen’.
  Mijn concrete vraag in deze is; in hoeverre achten jullie jezelf onafhankelijk bij het opstellen van een bedrijfswaardering en is het wel mogelijk om objectief een bedrijfswaardering op te stellen?
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links