Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Kralen rijgen, Shell koopt weer iets groens. En intussen bij de gasprijs

Niet te zien bij ons nieuws, maar ik wil het u niet onthouden. Royal Dutch Shell rijgt weer een groen kraaltje. En de koers is weer niet vooruit te branden, hoor ik nu mopperen? Morgen zijn er Q2 cijfers en ik let zelf vooral op de aangekondigde dividendverhoging.

Psst, dit zien ze bij Shell ook. Natural gas is niet te houden dit jaar.


Groen is anno nu dé norm. Voor ieder bedrijf, wat het ook doet. Niemand pikt het nog als een concern geen groenstrategie heeft. Daarom zie ik zelf het nut er niet van in om nog in duurzame fondsen te beleggen, maar ga uw gang als u graag een paar basispunten extra betaalt voor doorgaans een vrijwel identieke portfolio.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Heddegijdagezeetgehad 28 juli 2021 11:03
    Het blijft bijzonder dat milieudefensie alleen de tik op de vinger strategie hanteert. Bedrijven als Shell worden keihard aangevallen bij iedere fossiele stap, maar een klopje op de schouder bij iedere groene stap blijft uit. Heel jammer, want stimuleren werkt vaak beter dan straffen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.