Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tracker Tips: beleggen in dé duurzame top 100

Tracker Tips: beleggen in dé duurzame top 100

Thematisch specialist Rize ETF heeft vandaag een ETF gelanceerd, die de 100 meest innovatieve en impactvolle bedrijven volgt die kunnen profiteren van de ontwikkeling en toepassing van oplossingen voor de meest urgente klimaat- en milieu-uitdagingen ter wereld.

De referentie omvat marktleiders en innovators op het gebied van schoon water, elektrische voertuigen, hernieuwbare energiebronnen en waterstof, energie-efficiëntie, de circulaire economie en op de natuur gebaseerde oplossingen.

LIFE

De Rize Environmental Impact 100 UCITS ETF met ticker LIFE en isincode IE00BLRPRR04 volgt de Foxberry SMS Environmental Impact 100 Index, die is ontworpen in samenwerking met Sustainable Market Strategies, een specialist in duurzaam beleggen, ESG-intelligentie en klimaatbeleid.

LIFE is nu verhandelbaar op LSE, Borsa Italiana en Xetra, heeft een lopende kostenfactor van 0,55% per jaar en is geclassificeerd onder artikel 9 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Taxonomie

De benchmark stemt af op de zes milieudoelstellingen die zijn vastgelegd in de zogeheten Taxonomy for Sustainable Activities van de Europese Unie:

 1. Beperking van klimaatverandering
 2. Aanpassing aan klimaatverandering
 3. Duurzaam gebruik en bescherming van water en zeewegen
 4. Transitie naar een circulaire economie
 5. Preventie en bestrijding van vervuiling
 6. Bescherming en herstellen van biodiversiteit en ecosystemen

De tracker valt in de categorie donkergroene impactbelegging en staat volgens de samensteller van de index in voor het maximaliseren van ecologische duurzaamheid.

Verder beschikt deze ETF over een Nederlandse EBI en is dus toegankelijk voor verwante beleggers.

Karakteristieken

De top 10 van de mand en relatieve gewichten per sector zijn in onderstaand overzicht weergegeven:
klik om te vergroten

 

De top-10 landenweging is in de volgende tabel af te lezen:


klik om te vergroten

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

 1. 07 okt Tracker Tips: beleggen in de nieuwe Chinese economie
 2. 30 sep Tracker Tips: een zeldzame ETF 5
 3. 27 sep Tracker Tips: klimaatgericht in opkomende markten

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. vspl_0 16 augustus 2021 12:00
  geachte mijnheer Mooyer,Het is altijd belangrijk om te weten "wie is wie".Kunt u mij aanvullen en is mijn redenatie juist als ik stel dat Rize nog maar kort bestaat. Een etf waarin niet door velen wordt gehandeld kan ook van de beurs gehaald worden. Gerenomeerde namen genieten meer vertrouwen van mij .Een oprichtingsdatum kom ik in de meeste documentaties wel tegen, maar hoe vind ik de koersen waarop een produkt niet meer verhandeld wordt? Dit staat er niet altijd bij.mijn vraag is dus tweeledig: doe ik er goed aan om me te houden aan namen die zichzelf al bewezen hebben en hoe vind ik opheffingskoersen en blacklists? bijvoorbaat mijn dank.
  vr.gr.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links