Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

TA: En een stapje terug

Wat zullen de indices nu gaan doen? Ik ga er niet vanuit dat zij in één keer door zullen stijgen. Een kleine tijdelijke consolidatie/terugtest zou normaal zijn. Voor de AEX is de kans groot dat hij onder de 343 een tijdelijk topje gaat maken.

Hier ligt de oude vertrouwde weerstand van vorig jaar, maar ook de nog openstaande vierde gap van de correctie vanaf de 371. Een omkeer kan snel gaan, de langetermijntrend is nog steeds stijgend en de correctieve beweging werd twee dagen geleden afgebroken.

 

Klik op de grafiek voor een grote versie

Dit gebeurde boven de scherp dalende toppenlijn vanaf de 343 die ook onderdeel uitmaakte van een dalende wig. De technische indicatoren als RSI en MACD gaven al een aantal dagen eerder belangrijke koopsignalen. Gisteren werden opnieuw twee weerstandniveaus gebroken, de toppen van 336,16 en 338,50.

Deze fungeren voor de komende dagen nu als eerste vangnetten. De kans dat de AEX veel verder weg zal zakken neemt zienderogen af, ondanks dat we een terugtest naar de voormalige dalende toppenlijn niet mogen uitsluiten. Ik verwacht voor de komende weken een snelle test van minimaal de 351 en mogelijk al de 363 top.

De dalende toppenlijn vanaf de 371 (rond 339,80) zal vandaag weinig problemen opleveren, door de eerdere doorbraken hierboven is de sterkte hiervan ook beperkt. Belangrijkste richtpunt is de 343, daaronder kan de AEX even toppen voor een terugtest tot medio volgende week.

Aanloopje S&P500
De S&P 500 brak gisteren het 50-daags gemiddelde en test de dalende toppenlijn van 1.322. Daarboven ligt alleen nog de 1.345 tot de jaartop van 1.370. Een klein aanloopje tot mogelijk de 1.299 (tussenliggende steun bij 1.312) is mogelijk voordat de definitieve doorbraak plaatsvindt.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Alles valt samen
De DAX brak boven de 7.315 en complementeert een stijgende driehoek (gelijke toppen en stijgende bodems). Koersdoel hieruit ligt bij de jaartop van 7.600. Tussenliggende weerstand bij 7.450. Een terugtest naar uitbraakniveau van 7.315 is reëel tot mogelijk het 50-daags van 7.260 en gap van 7.220.

Alles lijkt verder samen te vallen als we kijken naar de neerwaartse uitbraak in de Bund, de stijging in de 10-jaars Treasury, de uitbraken in de euro-yen en euro-dollar (opwaarts).Het is nog wel wachten op opwaartse doorbraken in de olieprijs en de RICI die dan hun dalende wig afronden.

Klik op de grafiek voor een grote versie 


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Bas Heijink

Auteur:

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. TA Arcelor Mittal: Buy the dip
  2. TA: Bedankt!
  3. TA: Van lang naar kort

Gerelateerd

Reacties

357 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juli 2011 08:57
    Een iedereen kan u vertellen: “het kan omhoog en het kan ook naar beneden…”. Je hebt 50% kans. ik de mening van chiappucci’92. “Stemt Griekenland voor dan stijgen we hard en kun je zeggen kijk volgens de TA moesten we omhoog, stemt Griekenland tegen dan dalen we hard en moet je achteraf weer iets verzinnen om een goed TA verhaaltje te maken”. Maar goed, ook ik zal geen verstand van TA hebben (volgens Karel08).
  2. [verwijderd] 1 juli 2011 09:15
    Ik begrijp het allemaal niet meer zo goed. Als we een aantal maanden dalen en met de AEX op year low komen te staan, is de trend toch stijgend en praten we dus van een correctie. Klopt dat?
    Laten we dan maar niet hopen dat we echt in een dalende trend komen!! Of stijgen we dan juist een aantal Maanden totdat de AEX sky high staat en en als we dan 2 dgn dalen, hebben we het dan over een dalende trend?
    Ik ga geloof ik maar een andere hobby zoeken, ben helemaal de weg kwijt....
  3. forum rang 6 shortie 1 juli 2011 09:35
    Was geen foute analyse van Rosser dit.... Mais opend zomaar weer meer dan 5% in de min....

    quote:

    Rosser schreef op 30 juni 2011 18:54:

    [...]

    Gaat mee op het maisnieuws. Heb wel eens gekeken hoe het reageert op zo'n USDA rapport; soms wel 2 of 3 dagen limit down openen. Niet te groot neem ik aan?

    Hebben ze limit down trouwens aangepast? In het verleden ging alles na een procent of 5-7 op slot.
357 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.