Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Morgen moet het dan echt gebeuren bij BAM

Het maakt het er alleen maar spannender op. Morgen komt BAM met én jaarcijfers én strategie-update én reorganisatie. Vrijdag waren er al de juichcijfers van Heijmans, waar de beurs zo eigenwijs slecht op reageerde, hoe zat het ook weer met die Duitse sluis (?) en vandaag is er dit stuk in de Telegraaf.

Kortom, kan het interessanter op, rond en met BAM? De markt verwacht een verlies over 2020 van €0,30 per aandeel bij €6,6 miljard omzet. Verder is het aandeel op papier heel snel, heel duur geworden. Betaal nooit meer dan tien keer de winst voor een bouwer, fluisterde een analist mij ooit op een late borrel in.

Voor wat het waard is, ik denk dat de koers vooral op strategie en sanering reageert. CEO Ruud Joosten komt van AkzoNobel en dan hoeft u denk ik - zie die rapportage vandaag maar - niet veel fantasie te verwachten, maar wel kostenbesparingen die weer eens voor aandeelhouder-return kunnen zorgen.

Gebrek aan fantasie is misschien ook wel een pré. Wie heeft niet zijn of haar buik vol van alle capriolen en fratsen (op kosten van de aandeelhouders) bij prestigieuze projecten?


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Arend Jan Kamp

Auteur:

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonus aanbieding 17 februari 2021 13:14
    Ahold en Alfen laten veel te weinig fantasie zien. Realisme is niet wat men verwacht en niet goed voor de koers van een aandeel. Vooral Alfen maar ook Ahold met bol moeten gouden bergen beloven. Aandeelhouders (geen beleggers of investeerders, daar gaat het in deze markt niet over) verwachten sprookjes te horen en geen realistische verhalen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.