Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Die andere Damrak-tech nog, CM.com

Die andere Damrak-tech nog, CM.com

En zo volgen intussen alweer drie huizen onze nog relatief nieuwe technologie-aanwinst CM.com. Laat ik eens een stukje over deze nieuweling maken. Door alle toestanden heb ik dat nog niet gedaan. Nico had wel al in januari een enorm portret gemaakt.

21 Jul - 01:28:16 [RTRS] - CM.COM NV CMCOM.AS : JEFFERIES INITIATES WITH HOLD RATING AND 18 EUR PRICE TARGET

Met een beurswaarde nu van €423 miljoen is CM.com een meer dan serieus lokaaltje. Op papier kan dit zelfs genoeg zijn voor een AMX-notering. Daarvoor is echter ook dagelijks volume voor nodig en dat is ook weer mede afhankelijk van de hoeveelheid vrij verhandelbare aandelen. Dat is de bekende free float.

Daar zit het probleem van CM.com. Er is bijna geen free float. Formeel is die 26%, maar als u al die grootaandeelhouders ziet weet u genoeg. Die beleggen doorgaans en handelen niet zo snel in het aandeel.


Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met de achterdeurbeursgang van CM.com. De originele ging vorig jaar in oktober niet door, maar Niek Hoek schoof het bedrijf in zijn al genoteerde Dutch Star Companies One (met de fameuze discoticker DSCO) en een paar van zijn vriendjes investeerden mee.

De koers maakte in die tijd rare zwiepers. Uiteindelijk debuteerde CM.com formeel op 21 februari op €20,80. En toen was er iets met corona en... Kijk verder maar wat voor rit het aandeel maakte. Het lijkt wel een echte tech :-)  De omzetten vallen mij mee, maar u ziet dat de handel ook heel dun kan zijn. 

De koers lijkt zich nu na al die Sturm & Drang een beetje gesetteld te hebben?


Verder is het op termijn hoge (omzet) groei (tegen 30%), maar wel verlies per aandeel. Wat voor waardering hoort daar anno nu bij? Zo is het al met al best een lastig fonds en dat is jammer voor een tech, waar we er niet te veel van hebben in Amsterdam, juist in deze tijd en juist op deze beurs. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 10 aug Slotcall: echt waar, een heuse inflatierally 3
  2. 10 aug Wel of geen Twitter, Musk heeft nu helft belang 'dure' Tesla verkocht 5
  3. 10 aug Rood voorbeurs, maar Ahold en ABN Amro vallen mee en let op tech

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Addio 18 mei 2021 15:26
    Hi AJ, we zijn inmiddels bijna jaar verder. Hoe kijk je inmiddels tegen het fonds aan. Kan het een nieuwe adyen worden.
    Na corona weer festivals en dergelijke grote evenementen;opdracht ;van overheid voor betalingsverkeer;kleine overnames;inzet op groei ;India als nieuwe markt?? Kijk uit naar jullie visie

    Groet ad
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links