Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Corona & vola

BeursVandaag: Corona & vola

Corona en vola is weer wat de klok slaat op de markten. Die houden nu even halt na weer een mega-rally op Wall Street.

Zo meer, eerst even de jaarcijfers van vandaag. Boskalis doet het beter dan verwacht, heeft een vol orderbook, ziet de markt zitten, maar zegt nog geen outlook te kunnen afgeven.

TKH mist de omzetverwachting, verhoogt het dividend en probeert wijs te worden uit het virus. Daar heeft de koers wel een tik van ruim 20% van gehad. 

Niet spectaculair of verrassend, de cijfers van Pharming zijn gewoon goed. AND en Stern mag u ook nog verwachten vandaag.

De vaste dagelijkse tweet weer: de corona-epidemie in cijfers. De wereld, overheden, bedrijven en monetaire autoriteiten (het IMF gooit er $50 miljard tegenaan) wapenen zich. Kortom, het virus bepaalt weer de waan van de dag. Formeel zijn er 38 gevallen in ons land.

Op de Amerikaanse futures en obligaties na stijgt nu alles. Azië ziet er ook goed uit. De dollar ligt vlak, zeg maar of olie heeft gebodemd, goud snap ik even niet meer en bitcoin heb ik nooit begrepen :-) De Amerikaanse rente stijgt twee basispunten en staat weer boven 1%. De Duitse rente opent eentje hoger.

Er is niet echt een duidelijke reden waarom de Big Board zo hard ging - het ging de hele dag gestaag omhoog. It's the volatility stupid luidt dan de dooddoener en zeg maar of we de corona-bodem al hebben gezien. Als dat zo is, past het beeld van de correctie precies bij al die andere in de bull market sinds 2009.

Morgen blaast Wall Street elf kaarsjes uit om die bull market te vieren en wij doen dat 9 maart. AEX 194,99 was het die dag, die stand ken ik voor altijd uit mijn hoofd. Die 703,18 van 5 september 2000 trouwens ook.

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot gisteren. Zeg Ajax, wanneer denk je weer es een doelpuntje te maken? 

 • 07:50 Lucas Bols wil Frank Cocx als financieel directeur
 • 07:48 Duitse Merck groeit trager dit jaar vanwege coronavirus
 • 07:36 Pharming zet stijgende lijn voort
 • 07:22 Boskalis kijkt positief naar markten in 2020
 • 07:13 Consumentenprijzen lopen minder hard op
 • 07:12 Nikkei eindigt hoger in positieve regio
 • 04 mrt 'Doek dreigt te vallen voor Flybe'
 • 04 mrt FC Utrecht bekerfinalist na winst op Ajax
 • 04 mrt Stevige opleving op Wall Street
 • 04 mrt Beige Book: voor corona-uitbraak zag beeld economie er goed uit
 • 04 mrt Stevige plussen op Wall Street
 • 04 mrt DGB koopt weer aandelen in van grootaandeelhouder
 • 04 mrt Grootaandeelhouder Alfen verkoopt opnieuw deel belang

Analistenadvies luidt:

 • Randstad: naar €46,50 van €57 - JP Morgan
 • Just Eat Takeaway: starten met out perform en £96,50 - Credit Suisse

De AFM meldt deze shorts met op Wereldhave na alle bekende namen:

De agenda:

 • 06:30 Nederland inflatie CPI feb
 • 08:00 Stern Groep Q4-cijfers
 • 08:00 Pharming Q4-cijfers
 • 08:00 TKH Group Q4-cijfers
 • 08:00 Boskalis Q4-cijfers
 • 08:00 AND Q4-cijfers
 • 13:00 13.00 Kroger Q4-cijfers
 • 14:30 VS wekelijkse jobless claims
 • 16:00 VS fabrieksorders jan -0,3% MoM

En dan nog even dit

Zo dus:

1,6%:

De VS zet zich schrap:

Het IMF heeft ook al een zak geld klaar:

Hebben ze ook eens mazzel in de lange, lange bull market:

Intussen gaat het gewone leven ook nog door:

Wat hamstert u zoal?

Nee!

Wie zegt dat zoiets ook moet?

Zo:

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Rustig voorbeurs, maar we zitten met de gebakken peren 4
 2. 27 sep Slotcall: woekerdrama NN, ASR en Aegon en Ground Hog Day AEX 15
 3. 27 sep Waarom NN, ASR en Aegon hard dalen terwijl de AEX stijgt 11

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Businessmen 5 maart 2020 10:08
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 5 maart 2020 09:57:

  Dip is over op naar de 630 .
  1,6% groei voor 2021 zegt CPB

  Update middellangetermijn In 2022-2025 blijft de economische groei rond 1,5%. Dit is hoger dan eerder geraamd, door de nieuwe bevolkingsprognose van het CBS.
  Ga je je reactie onder elk bericht plaatsen? Corona probleem is nog lang niet opgelost en het blijft toenemen. Over 1 maand of 2 zullen we hier meer over weten.
 2. forum rang 8 Lepre Chaun 5 maart 2020 14:54
  BN’ers hopen dat er geen paniek ontstaat nu er steeds meer coronagevallen worden ontdekt in Nederland. Ze hebben geen zin in evenementen die worden afgelast, want dat raakt hen immers direct in de portemonnee. Ze proberen de ernst van de situatie dan ook te downplayen via de showrubrieken RTL Boulevard en Shownieuws
  . Jeroen van der Boom vertelde bijvoorbeeld dat iedereen veilig naar de Holland Zingt Hazes-concerten kan komen. “Er wordt hier goed geventileerd.“
  Ook Gerard Joling denkt dat het allemaal wel meevalt. “Als ik aan mijn moeder denk, vind ik het eng, maar verder denk ik er helemaal niet zo aan. Ik heb zoiets van: weet je, het is gewoon een griepje. Er zijn zo veel virussen dat ik denk: dan is dit nog wel een mindere, denk ik.”
 3. forum rang 8 Lepre Chaun 5 maart 2020 14:57
  André Hazes jr probeert het coronavirus geen aandacht te schenken. “Eigenlijk hebben we hier helemaal niet zo’n last van het coronavirus. We houden er helemaal geen rekening mee.”

  Hazes hoopt dat de mensen vooral op zijn concerten af blijven komen. Zijn vrouw Monique zal immers wel iets van een nieuwe keuken willen hebben nu hij haar zo bedrogen heeft. “We worden allemaal zo bang gemaakt voor iets wat eigenlijk een griepje is. We moeten gewoon lekker blijven feesten met elkaar en elkaar vooral een hand blijven geven.”

  Danny de Munk vindt de aandacht zwaar overdreven. “We kloppen het op. Je hebt ook de Mexicaanse griep. Er zijn wel meer griepies. Het is alleen heel erg voor de mensen die overleden zijn en de mensen die nog besmet zijn. Ik hoop dat ze snel beter worden.”

  We moeten gewoon lekker doorgaan zoals altijd, aldus De Munk. “Het coronavirus kun je ook bij de supermarkt of de bioscoop oplopen, dus in de ban… Het valt eigelijk niet meer tegen te houden.”

  En Merel Westrik: “Ik heb helemaal geen paniek over het coronavirus. Nee. Nee, dat zijn van die dingen in het leven waar je helemaal niets aan kunt doen. Dat gebeurt gewoon.”

  Ze blijft haar Ladies Night-publiek gewoon handen geven. “Ik ga ze gewoon zoenen, hoor, de vrouwen die langskomen en ik ga het publiek ook allemaal handjes geven. Ik ga niet met mijn ellebogen overal tegenaan.”

  Bridget Maasland: “Ik ben niet heel erg in paniek, maar ik heb natuurlijk wel een kind dat ook naar school gaat na een vakantie en heel veel kinderen zijn op vakantie geweest naar verschillende landen, dus dan ben je toch wel extra voorzichtig.”

  Nikkie Plessen: “Nee, ik maak me er eigenlijk niet zo veel zorgen over.”

  Peter R. de Vries: “Wordt het niet een selffulfilling prophecy jongens? Iedereen roept ‘geen paniek
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links