Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liever Bond dan BRIC

De AEX kijkt in een open afgrond nu de 227 lijkt te zijn gesneuveld. Op het wereldtoneel zal dat weinig aandacht trekken, maar wie goed luistert hoort het ijs overal kraken. De IEX Hypehopper kiest eieren voor zijn geld en neemt een nieuwe stap richting veiligheid.

Dat was al de teneur van de laatste trades (de American pair trade en de short AEX-long goud trade) en die pakten goed uit. Vandaag kieperen we de posities in de laatste drie BRIC-landen grotendeels uit de portefeuille.

De India Warrant gaat er helemaal uit, evenals de Hang Seng TL. In beide posities hebben we de verliezen veel te ver op laten lopen. De positie in het Brazilië Certificaat Certificaat wordt afgeroomd. De term BRIC zal ons voorlopig niet meer als muziek in de oren klinken.

Met het geld dat vrijkomt kopen we de iShares Corporate Bond en hoppen daarmee vol mee op de laatste der Mohikanen – de bedrijfsobligaties. Nu maar hopen dat die ijsschots het niet begeeft onder het gewicht van de kudde vluchtende beleggers die daar hun vege huid willen redden.


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen op het succes, maar ook op de haken en ogen aan deze vehikels. Heeft u geld verloren in louche projecten in Costa Rica of Hasta la ...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente artikelen van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. apr '08 Hopper wél naar China 2
  2. jan '08 Fonzig en hopperig 2008 9
  3. jan '06 Vergunningsgekonkel 9

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links