Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Tien gemiddelde jaren

Vooruitblik: Tien gemiddelde jaren

Op 5 september zette KBC Securities Kiadis Pharma op een loeiende koop met een fors verhoogd koersdoel. De koers is nu nog aan het feestvieren. Ik heb niemand horen klagen over voorkennis, gemene zaakjes en handjeklap en laat staan complotten en manipulaties van KBC. Of de media die het brachten.

Zoek de verschillen! En toen was er er vrijdag zakenbank Kempen met een keiharde sell en druipkoersdoel voor Pharming. Lieve help, het is nog immer onrustig op deze site hierover... Voorkennis, gemene zaakjes, handjeklap, complotten en manipulaties: u hebt binnen twee minuten uw bingokaart vol. 

Ik heb geen zin in ruzie - we hebben een beurs omdat we verschillend denken - en ik reageer verder ook niet meer. Wie op de boodschapper schiet (toevallig ik vrijdag) is af en wie geld heeft verloren moet op de blaren zitten. Zo herkent u ook échte handelaren: die vloeken een keer en zeuren nooit over verliezen.

Verder doe ik wat ik bij alle aandelen doe, gewoon op hun merites beoordelen. Eerst neem ik de analistenschattingen uit Reuters en die zien er inderdaad likkebaardend uit. Wat een groeicijfers, lijkt Amazon wel. 


Eén ding: Kempen zit niet in dit pooltje en dat weegt, want er zijn er verder maar vijf analisten die Pharming volgen volgens Reuters. En die zijn allemaal bullish. 


Gelet op die groeicijfers valt mij de verwachte koerswinstverhouding van 25 reuze mee. Wat zeg ik, is dat niet veel te laag? Ik zie véél duurdere biotechs voorbijkomen zonder omzet en winst, zoals bij Pharming. Merk wel op dat de omzet en winstverwachtingen afvlakken en van dividend is natuurlijk geen sprake.


Dat het aandeel op het eerste oog voor biotechbegrippen niet duur is, heeft alles te maken dat niet iedereen het ziet gebeuren dat er uiteindelijk ook sprankelende omzet- en winstcijfers in de Pharming boeken terecht komen. Om te beginnen Kempen, maar er staat ook 6,12% netto-short uit.


Resumerend, Pharming is een mooie kans, maar zeker geen uitgemaakte kans. Dat blijkt niet alleen uit dat anderen daar anders over denken, maar daar ook hun geld op zetten. Verder is het simpel. Als u nu nog boos bent op Kempen of mij, dan zit u er waarschijnlijk met meer geld en met meer risico in dan goed voor u is.

Oh ja, Lehman Brothers

Ga ik nu maar verder met wat deze rubriek echt is, de vooruitblik op komende week. Daar kan ik kort over zijn: er zijn voorlopende indicatoren over september, te weten de Amerikaanse New York en Philadelphia Fed indices en de eerste schattingen van de inkoopmanagersindices. Sligro gaat ex-dividend. Dat is het. 

Vandaar dat ik me ook nog even met tien jaar Lehman Brothers bezig houd. Ik geef de harde cijfers, data en grafieken en probeer die te duiden. Wees het vooral met me oneens en laat maar horen. Eerst deze twee heren, die de crises in twee minuten duiden, dat doen ze knap. Ik ben het ook helemaal met ze eens.

De volgende crisis is onderweg en het is onze hebzucht die iedere keer weer voor de brokken zorgt. Zie bitcoin. En ja, uiteindelijk zijn wij allemaal schuldig. Als niemand ooit het gratis geld gretig had aangepakt zonder kritische vragen (wij dus), waren de banken nooit zo uit de bocht gevlogen.  

OK, dit was de krant van gisteren tien jaar geleden. Die van vandaag tien jaar geleden ziet u boven dit stuk. Chocoloadeletters op WSJ, zeldzaam. 

AIG, dat was me wat. Dat is de geschiedenis in gegaan als de grootste zwendelaar van het gratisgeldtijdperk voorafgaand aan de crisis. Spin in het web. Als dit huis viel, viel de hele financiële industrie om en daarom werd het gered. Zie nu eens. AIG is aardig opgeknapt. Pssst, iemand die ze rond $6 kocht in maart 2009?


Goed, dat is één aandeel en nog de beruchtste ook. Hoe bracht het hele zooitje bij elkaar het er van af? Dat de bodem in maart 2009, die na de beurskrach volgde, achteraf een koopmoment om in te lijsten was, weten we intussen maar al te goed. Hoe zit het echter als ik vanaf 15 september 2008 ga rekenen? 

Houd u vast, dit is verbluffend. Hier ziet u de AEX en de AEX herbeleggingsindex over de afgelopen tien jaar.


Dit zijn de exacte slotstanden van 12 september 2008 en die van vrijdag:

AEX:

 • 399,57
 • 540,53
 • Totaal rendement: 35,3%
 • Rendement per jaar: 3,1%

AEX Total Return:

 • 941,81
 • 1797,44
 • Totaal rendement: 90,9%
 • Rendement per jaar: 6,7%

Wacht even. luidt de sigarendooswijsheid niet dat aandelen per saldo eens per tien jaar verdubbelen? De AEX komt aardig in de buurt. De S&P 500 deed het zelfs beter. Ruim. En die 6,7% bruto gemiddeld per jaar komt mij ook bekend voor. Ja hoor, daar is ie weer. Jeremy Siegel met Zijn Beroemde Grafiek.  


Kortom, we zijn uiteindelijk, in de afgelopen tien jaar gewoon gemiddeld lekker modaal bezig geweest. Ondanks de grootste beurskrach sinds 1929-1932 en de langste bullmarket ooit. Kan ik nog iets aan toevoegen: ondanks dat we ons misschien nooit eerder zó druk maakten over beurzen, markten en economie.

Ik bedoel maar. Wat is er zo ridiculous, Holger? Let wel, hij neemt maart 2009 als startpunt en niet september 2008, zoals ik hierboven.

Wie er inderdaad van uit gaat dat regeringen en centrale banken de koersen bepalen, eet nu inderdaad zijn eigen tapijt en hoed op. Volgens mij drijven echter winsten de aandelenkoersen. Als ik terug kijk, dan hebben we beleggers in de afgelopen tien jaar keurig netjes ingeprijsd, vooral Amerikanen (lol).

U ziet de winsten, dividenden en koersen hand-in-hand stijgen. Helaas de waardering ook, maar gelukkig in een véél lager tempo. Let wel, ieder item heeft zijn eigen as. 


Applaus ook voor ons beleggers op het Damrak. Het beeld is wel minder gelikt en gladjes als op Wall Street. Vooral opvallend is dat de winstverwachtingen nu nog altijd lager zijn dan in september 2008. Bij de S&P 500 is dat niet zo.


Wereldwijd ziet het er ook prima uit. dat wil zeggen dat per saldo de koersen samen met de winstverwachtingen optrekken. Ook hier zijn aandelen duurder geworden, maar de bubbelwaarden uit 2000 (niet afgebeeld) zijn ver weg. 


Ik zet die rentes er natuurlijk niet voor niets bij. Strikt genomen moet u die met de dividendrendementen op aandelen vergelijken. En die rentes zijn in de afgelopen tien jaar nogal gedrukt, om het heel zacht uit te drukken.

Wat precies het effect is van die gigantische obligatie-aankopen van centrale banken - en bijvoorbeeld de BoJ en de SNB kopen zich ook helemaal suf aan aandelen(trackers) - lezen we ooit nog wel eens in wetenschappelijk onderzoek. Voor nu zou ik zeggen trek deze twee scores maar van elkaar af.

Dat doe ik omdat wij beleggers wereldwijd per saldo zo netjes de winst(verwachtingen) inprijzen sinds Lehman Brothers. Ja, dus ook in de krach zelf. Zie die grafieken hierboven maar. Eigenlijk zijn al bijna tien jaar lang de aandelen historisch gezien net (of een boel zo u wilt) aan de te dure kant.

Wie dat wil neemt bij gebrek aan beter bewijs dat verschil als de premie die er op aandelen zit, omdat de centrale banken de markt verdoven. Of maak ik nu een denkfout? Ze het maar. OK, de Fed doet intussen al jaren niet meer mee, maar er staat nog altijd een balans uit van nu $4,2 biljoen

Kleine moeite. Omdat beleggen vooruit kijken is, kort ik die drie grafieken nog even in tot een jaartje voor beter beeld voor nu. Ik zou zeggen, Wall Street prijst winsten in zoals ze dat al bijna tien jaar doet. 


Zelf koop ik iedere maand de AEX via een tracker en verhip, dat doe ik steeds goedkoper. Ja maar, ja maar, wat nou als de koersen krakken, hoor ik u hardop denken? Dan beur ik netjes 3,5% dividendrendement op mijn aankopen, zolang ik niks verkoop. En dat ben ik zeker niet van plan. Ik denk dan eerder aan bijkopen. 

De koersen kunnen ook nog stijgen, trouwens. Dat is iets wat we een beetje zijn vergeten in de afgelopen tien jaar, omdat we allemaal zo goed wisten wat voor een puinhoop het in de (financiële) wereld is. Voeg daar alle permakrachroeperts bij en lieve help, dat gebeer heeft een zee aan misgelopen rendement gekost.

Al vaker verteld, daarom koop ik zelf blind iedere maand voor hetzelfde bedrag de markt. Verder niet over nadenken. Deed ik dat niet, dan had ik ook de complete bullmarket gemist, want ik zag bij wijze van ook alleen maar verkoop- en geen koopmomenten. Mr. Market keeps me humble.


Kijk die MSCI World Index eens, laat die maar zien aan mensen die vinden dat de beurs een casino is. Meestal zegt dat meer over hoe ze zelf handelen of, beter nog, gokken. Want beleggen valt dat zelden te noemen. Als u mij een juichaapje vindt: ik beleg inderdaad hier ook maandelijks in.


Tot zo ver dan maar en sluit ik af met de tot de Amerikaanse onafhankelijkheid terug gerekende Dow Jones. U ziet het, crises, boom & busts, bull- en bearmarkets zijn van alle tijden. Sterker nog, voor De Grote Depressie bewogen markten veel heftiger dan nu. Is dit soms de truc? Sinds 1932 worden ze gereguleerd.

Verder concludeer ik dat de afgelopen tien jaar gewoon just another ten year at the stockmarket waren, maar dat vertelde die 6,7% bruto per jaar van onze herbeleggingsindex ons al fijntjes. Dat ons sinds de Tweede Wereldoorlog tot 2000 enge crises en grote krachs bespaard zijn gebleven, was pas abnormaal.


Agenda

Rest mij u nog de hele agenda voor deze week te geven. Over een maandje begint het Q3-cijferseizoen en tot die tijd is de agenda vrij leeg en voorspelbaar. Dat hoeven de koersen zeker niet te zijn. De eerste winstwaarschuwers kunnen ook tussen de schuifdeuren verschijnen. Als het maar geen chippers zijn :-)

17 sep
11:00 EU CPI aug +0,2% MoM
14:30 VS Empire State Manufacturing Index sep 23,0

18 sep
00:00 Opec vergadering
16:00 VS: NAHB huizenmarkt index sep 66

19 sep
05:00 Japan BoJ rentebesluit Unch -0,1%
14:30 VS bouwvergunning aug 1,31M
15:00 EU speech ECB-president Mario Draghi
16:00 VS: olievoorraden

20 sep
14:30 VS jobless cliams 210K
14:30 VS Philadelphia Fed Index sep 15,3
16:00 VS: verkoop bestaande huizen aug 5,36 M

21 sep
01:30 Japan CPI aug
01:50 Japan flash manufacturing PMI sep
06:30 Nederland BBP Q2 +0,7% QoQ
06:30 Frankrijk BBP Q2 +0.2%
09:00 Sligro €0,56 ex-dividend
09:15 Frankrijk flash manufacturing PMI sep 53,3
09:30 Duitsland flash manufacturing PMI sep 55,6
10:00 EU flash manufacturing PMI sep 54,4
15:45 VS flash manufacturing PMI sep 55,0

En Prinsjesdag dan? Nee, dat heeft nooit koersimpact. Het interesseert de internationale marken oneerbiedig gezegd helemaal niets wat er in ons land gebeurt. Hoewel dit keer misschien wel? Die dividendbelastingtwisten werpen in ieder geval een lange schaduw.

Om de verwachte fluitconcerten dinsdag voor te zijn. Dit ga ik ook maar eens lezen, want ik zit ook in het kamp dat onze overheid iedere vorm van groei in onze portemonnee met een hefboom afroomt:

Geef ik Corné nog even mee:


Omdat ik met een aandeel begon, eindig ik er ook mee. Behalve Pharming vrijdag was er deze week nog een aandeel dat hoge (en lage) ogen gooide: Adyen. Het heeft intussen de aandacht van WSJ en - hint - heel Wall Street leest mee. Ik ben benieuwd wie me nu weer van manipulatie en voorkennis beschuldigen. Of WSJ  :-)    

Prettige zondag en tot morgen tot voorbeurs.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 29 sep Het lijkt te draaien voorbeurs, Porsche debuteert en er beweegt weer veel 4
 2. 28 sep Slotcall: chaos, gekte en genialiteit, zulke beursdagen moeten we niet te vaak hebben 5
 3. 28 sep Overpeinzing bij sell-off die dikke nieuwe low voor AEX oplevert 3

Gerelateerd

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 wiegveld 16 september 2018 15:52
  AJ: Enige reflectie op je eigen kunnen zou je sieren.

  1) Kiadis:
  Update 15:45 uur: Kiadis
  Dat een huis een aandeel hoger of lager zet met een advieswijziging zijn we gewend. Dat de koersreacties soms fors zijn, weten we ook. Een kleine +30% op het bord zien we echter zelden. KBC securities doet het vandaag met Kiadis Pharma. De Belgen trekken het koersdoel op naar €20,50 van €12,50. Citaat:

  KBC Securities trekt het koersdoel van Kiadis op van 12,5 euro naar 20,5 euro, waardoor het aandeel 100% opwaarts potentieel heeft. De “ondergewaardeerde leider in de transplantatiegeneeskunde” is duidelijk koopwaardig en dat wordt in een lijvige nota in de verf gezet.

  Het bedrijf staat volgens KBC Securities aan de vooravond van een transformatieve gebeurtenis met zijn hoofdproduct ATIR101. Daarmee heeft Kiadis een technologisch superieur product met sterke verwachte brutomarges die goed gepositioneerd zijn in de snelgroeiende markt van haploïde HSCT.

  ATIR101 zal naar verwachting een positief CHMP-advies ontvangen in het vierde kwartaal van 2018, mogelijk gevolgd door de definitieve EMA-goedkeuring in het eerste kwartaal van 2019. Die potentieel opgestoken duimen moeten het pad effenen voor een Europese commercialisering tegen einde 2019 en een commerciële lancering in de VS tegen 2022 zijn.

  2)Update 13:35 uur: Pharming
  Terwijl CEO Sijmen de Vries vrolijk de gong staat te luiden op het Damrak, komt een vernietigend rapport van Kempen door dat een koersdoel van €0,60 op het aandeel plakt. Concurrentie van Shire's nieuwe product zou het marktaandeel van Pharming's Ruconest aantasten.

  Volgende week vrijdag 21 september hoort Pharming of het in de VS wel of niet Ruconest mag aanbieden voor preventief gebruik. Oók volgende week gaat Pharming op tour: te beginnen 17 september in Leiden en 19 september in Rotterdam. Beide avonden zijn overigens volgeboekt.

  Het aandeel ligt licht onder druk en noteert op dit moment een kleine 2% lager op €1,28. Intussen heeft ABM Financial News, dat vandaag trouwens in Brussel de gong luidde (feli's jongens), even met Leiden gebeld. Van De Aandeelhouder:

  Zoek de verschillen zou ik zeggen! Ja dit sort rapporten gaan beide kanten op, maar de nuance bij Kiadis ontbreekt volledig bij Pharming. Zou dat niet de rode lap zijn?
 2. [verwijderd] 16 september 2018 16:02
  Flappie Arend....,

  Wat is de bron van shortposities?
  www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

  Die 6,12 % shortposties zijn tot en met donderdag 13 september.
  Shortsell ziet er grafisch wel gelikt uit. Die datum is enkel de dag van vandaag.
  Maandag 17 september rond een uur of 1800 is afm weer ge-update met short posities tot en met vrijdag. Dan volgt shortsell.

 3. [verwijderd] 16 september 2018 16:05
  Ja in vergelijk met wat komen gaat waren velen zich aan het aanstellen, maargoed daar was de column misschien ook wel naar, geen idee maar lachwekkend zag het er wel uit.. De fundamentelen zijn het nooit met elkaar eens trouwens, er zijn te veel plussen en minnen waarmee omgegaan wordt, dat kan nooit leiden tot éen gezamenlijk hapklaar iets!.. TA daarentegen is een stuk eensgezinder, en daar heerst nooit twijfel. De hapklare brok van daaruit luidt, wordt een tandje erger dan wat als laatst gezien, en gevoeld is.
  En dan ga je je druk maken om éen simpel aandeeltje...
 4. [verwijderd] 16 september 2018 16:25
  quote:

  Roy_01 schreef op 16 september 2018 16:05:

  Amateuristisch inderdaad om een website als shortsell te gebruiken. Gebruik altijd rechtstreeks het AFM register.
  En dat noemt zich senior content manager.
  www.iex.nl/Columns/Auteur/219/Arend-J...

  Arend Jan Kamp

  Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken.

  Arend Jan is van alle markten thuis en blogt (over) alles wat los en vast zit. Gebeurt er iets? Dan heeft Arend Jan dat als eerste en als hij het niet als eerste heeft, is het niet gebeurd :-) Als senior content manager is hij ook onzichtbaar aan het werk achter de IEX-schermen.

  ============

  Advice 1 Stifel 9-07-2018 € 1,80
  Advice 2 Van Leeuwenhoeck 17-05-2018 € 2,40
  Advice 3 First Berlin 8-05-2018 € 2,00
  Advice 4 Roth vanaf 26-7-2018 € 2,50
  Advice 5 HCW vanaf 22-06-2018 € 3,10
  Advice 6 Oppenheimer 9-11-2017 € 3,00
  Advice average € 2,47

  ==================

  Het advies van Kempen is zo verschillend van andere recente adviezen.
  Ander waarderingsmodel?

  pipeline
  Sheet 145 tot en met 149 gemist?
  www.pharming.com/wp-content/uploads/2...

  Sheet 64
  Ruconest, door de rol van de c1 inhibitor in complement systeem, speelt in vele ziektes een rol.
  Sheet 54
  Bekend medicijn, dus geen Phase1.

  Sheet 155
  Stel de HAE omzet zou na een aantal jaar teruglopen zoals Kempen dat beweert vanwege superieur middel concurrent. Dan is Pharming na 2020 al vergevorderd met nieuwe indicaties en nieuwe toedieningsmogelijkheden (SC, IM en ID) voor HAE.

  Beste heer Kamp, deel deze info ook ajb met 'je bron' en die kan het dan ook weer delen met de analist(en) van de afdeling Life Sceinces van 'Kempen & Co'.
  www.kempen.com/en/corporate-finance/l...

 5. TommyTP 16 september 2018 16:28
  Arend Jan: zou je dat Kempen rapport willen delen? Je geeft namelijk aan dat Kempen niet denkt dat de omzetten in de boeken van Pharming terecht komen; maar volgens mij denkt Kempen dat de omzetten wél in Pharmings boeken terecht komen de eerste jaren. Dat is althans de quote die we in jou column van vrijdag van de CEO kunnen lezen. Ik had na deze commotie gehoopt dat je wat zuiverder zou gaan communiceren.
  Tevens staat er in je visual met omzet en wpa etc sbm offshore ipv Pharming.
  Heb je misschien slecht geslapen? Ik niet; ik ga morgen weer Pharming bijkopen. Dankzij stromannetjes zoals jij wordt het grote spel gespeeld. Ik als kleine kneuterbelegger ben alleen slim genoeg om te doorzien hoe jij je voor het karretje hebt laten spannen.
  Fijn weekend nog!
 6. Kritische meekijker 16 september 2018 17:10
  Beste AJ, wat mij betreft de enig juiste reactie van je op een hoop (onterechte) kritiek en inhoudsloze meningen van verliezers. Een keurig stukje!
  Ook ik ben enige duizenden euro's kwijtgeraakt afgelopen vrijdag met Pharming, maar dat was in mijn ogen niet jouw schuld. Don't shoot the messenger zou ik zeggen. Zelfs na een paar dagen reflectie ontkomen een aantal van mijn collega-aandeelhouders nog steeds niet aan het spuien van volstrekt belachelijke en emotionele uitbarstingen.... AJ blijf lekker zo schrijven, ik mag dat wel. En dat meen ik oprecht!
 7. NEVDK 16 september 2018 17:26
  quote:

  Kritische meekijker schreef op 16 september 2018 17:10:

  Beste AJ, wat mij betreft de enig juiste reactie van je op een hoop (onterechte) kritiek en inhoudsloze meningen van verliezers. Een keurig stukje!
  Ook ik ben enige duizenden euro's kwijtgeraakt afgelopen vrijdag met Pharming, maar dat was in mijn ogen niet jouw schuld. Don't shoot the messenger zou ik zeggen. Zelfs na een paar dagen reflectie ontkomen een aantal van mijn collega-aandeelhouders nog steeds niet aan het spuien van volstrekt belachelijke en emotionele uitbarstingen.... AJ blijf lekker zo schrijven, ik mag dat wel. En dat meen ik oprecht!
  Dat je aangekocht hebt aan 1.03 euro... dat zeg je er niet bij kwiebus
 8. [verwijderd] 16 september 2018 17:41
  quote:

  wiegveld schreef op 16 september 2018 17:27:

  AJK krijgt een AFM onderzoek aan de broek wegens delen van een rapport dat hij kreeg, van een persoon die niet de eigenar van het rapport was en dat hij deelde zonder te weten wat de beweegredenen waren van de persoon om hem AJK dat rapport te geven.
  We wachten af.
  AJK is toch slechts de boodschapper.
  Inhoudelijk kan hij het ook allemaal niet beoordelen.

  'De bron' zou mogelijk iets strafbaars hebben gedaan als deze het rapport van Kempen niet zou hebben mogen delen. Stel dat 'de bron' op het delen van het rapport met AJK heeft gehandeld in aandelen/opties/turbo's Pharming.
  Zou AJK geweten hebben wat de positie van 'de bron' was voorbeurs en nabeurs?
  Of zelfs dat 'de bron' ging handelen?


  Voor Kempen kan dit ook schade betekenen of het verliezen van klanten.
  Wellicht een zaak voor hen tegen 'de bron'.
 9. JohnM 16 september 2018 17:48
  quote:

  wiegveld schreef op 16 september 2018 17:27:

  AJK krijgt een AFM onderzoek aan de broek wegens delen van een rapport dat hij kreeg, van een persoon die niet de eigenar van het rapport was en dat hij deelde zonder te weten wat de beweegredenen waren van de persoon om hem AJK dat rapport te geven.
  We wachten af.
  Wat een onzin. In plaats van op de man te spelen en als een stelletje dreinende pubers door te blijven zagen over hoe oneerlijk het allemaal wel niet is, kunnen een aantal van jullie beter eens bij jezelf te rade gaan waarom je zoveel in één individueel aandeel investeert.
  Nog nooit van spreiding gehoord? Risico's afdekken?
  Of zijn jullie (ik heb het nu tegen de dreinende kleuters) geen beleggers maar gokkers? Accepteer dan gewoon je verlies, want dat hoort bij gokken.
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links