Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Rust keert terug

TA: Rust keert terug

Nu de volatiliteit op de beurzen weer wat terugloopt en de uitslagen weer wat normalere verhoudingen beginnen aan te nemen, komt er weer wat meer aandacht voor de dagelijkse agenda. We zitten tenslotte nog steeds midden in het cijferseizoen.

Ook deze week staat er nog een aantal belangrijke publicaties op de agenda. Vandaag is het de beurt aan chemieconcern DSM en morgen komen onder andere Besi, NN Group en Aegon aan bod.

We bespreken hieronder de technische plaatjes van de betreffende aandelen, maar kijken eerst nog even kort naar de AEX-index.

AEX

De Nederlandse beurs is de afgelopen dagen wat op adem gekomen, maar heeft nog geen overtuigend herstel weten in te zetten. Het technische beeld blijft daarom verzwakt en de kans op een nieuwe neerwaartse beweging blijft aanwezig.

Vooralsnog moeten we de huidige opleving beoordelen als een herstel op de recente correctie en is er nog geen bevestiging dat de daling al volledig ten einde is.

Het eerste richtpunt voor het herstel is de bodem van november van rond de 535 punten. Hierboven komt de beurs nog een tweetal koersgaten tegen waar nieuwe verkoopdruk op kan treden. We blijven dus nog even voorzichtig.


DSM

Zojuist heeft DSM haar cijfers over het afgelopen jaar gepresenteerd. DSM was afgelopen jaar één van de best presterende aandelen uit de AEX. Het aandeel wist de tweede helft van 2017 hard op te lopen zonder enige correctie van betekenis.

Deze stijgende trend is afgelopen week ten einde gekomen. We zien nu een neutrale bandbreedte tussen de steun van 77,19 euro en de weerstand van 85,28 euro.

Nu de steun recent is getest, kan er een herstel richting de weerstand plaatsvinden. Pas daarboven zal de lange termijn stijgende trend worden voortgezet.

BESI

BESI zal donderdag de jaarcijfers publiceren. Dit aandeel is al jaren een sterke outperformer op de Nederlandse beurs. Ook afgelopen jaar wist het aandeel de koers weer ruimschoots te verdubbelen.

De laatste weken doet BESI het even rustig aan, maar het technische plaatje oogt niet slecht. Hoewel de steile stijgende trend is afgebroken, lijkt BESI steun te vinden rond de voorliggende koerstoppen.

Wanneer de weerstand wordt gebroken, zal de lange termijn stijgende trend kunnen worden voortgezet richting hogere koersniveaus.


NN Group

NN Group bewoog het afgelopen jaar in een gematigd stijgende trend. De toppen en bodems liepen ver in elkaar over, wat aangaf dat echte overtuiging ontbrak.

Deze zwak stijgende fase is afgelopen week afgebroken, waarmee een meer zijwaarts gerichte fase is ingezet. De steun ligt op de laatste bodem rond 35,69 euro. Als dit niveau sneuvelt, mag een diepere correctie worden verwacht en zal ook het lange termijn technische beeld schade oplopen.

Pas boven de weerstand van 39,06 euro zal de oude stijgende trend weer worden opgepakt.


Aegon

Ook Aegon heeft de afgelopen weken wat terrein moeten prijsgeven. De stijgende trend vanaf oktober is hiermee afgelopen.

Nu de uptrend van Aegon is gebroken, is het zaak om goed op de steun van 5,23 euro (gevormd op 15 december 2017) te letten. Een meer zijwaarts gericht koersverloop is nu mogelijk boven deze steun.

De weerstand ligt op 5,76 euro (de top van 19 januari). Pas wel op, want een doorbraak en slotstand onder de steun signaleert een nieuwe verzwakking. Aegon kan dan lagere niveaus gaan opzoeken.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieaandelen on the move 23
  2. 26 apr Vangnet voor ASML op €777: is het al tijd om kooporders in te leggen? 53
  3. 25 apr Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 104

Gerelateerd

Reacties

250 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
250 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links