Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie wint de Douche van Koets 2016?

Wie wint de Douche van Koets 2016?

Nog drie nachtjes slapen en de cadeautjes van Sinterklaas mogen weer uitgepakt worden. Vandaag maak ik de winnaar van de achtste Douche van Koets bekend. Zoals ieder jaar heb ik weer tal van reacties gekregen van lezers die een eigen nominatie hadden voor 2016:

Reactie 1

  1. De heer Zalm en de kerstpakketten en DSB
  2. Brussel verdeeldheid, geen oplossingen, geen gezamenlijke visie
  3. Delta Lloyd-emissie, de ontstane problemen, initiatie met betrekking tot de overname

Reactie 2

Van links tot rechts zijn ze het erover eens dat er te weinig woningen worden gebouwd. De lage rente bood het momentum om de kloof tussen starters (annuïtair lenen) en doorstromers (aflossingsvrij lenen) te dichten. De regering en minister Blok zijn echter opgehouden te regeren, ze zijn op hun handen gaan zitten: geen extra woningen, geen ideeën meer voor de woningmarkt.

De miljoenennota 2017 is een grote gemiste kans.

Reactie 3

"Ook dit jaar wil ik graag stemmen voor de Douche. Ik wil de consument nomineren. Een paar voorbeelden waarom ik de consument nomineer:

  • woning kopen zonder voorbehoud
  • ver boven de vraagprijs bieden
  • geen risicoverzekering afsluiten voor een paar tientjes omdat dit te duur is
  • niet nadenken over pensioenproblematiek, want ik leef nu

Dit gaat ongetwijfeld nog enige tijd goed, maar er komt een moment dat het fout gaat. Ik weet dan al wie de schuldige is, dat is vast niet de consument zelf..."

En de douche gaat naar...

Dit jaar was het voor mij niet zo moeilijk om tot een top drie te komen. In eerdere columns van dit jaar heb ik al deze instanties al eens aangekaart.

Nummer 3: Kifid

In Kifid zorgt voor verwarring kon u lezen hoe deze onafhankelijke instantie de plank volkomen heeft misgeslagen door in dezelfde situatie twee verschillende uitspraken te doen. Hoe Kifid nu daadwerkelijk denkt en oordeelt over deze situatie is nog steeds niet bekend.

Nummer 2: Rabobank

De Rabobank kwam dit jaar met leuk nieuws voor haar klanten. Zij kunnen vanaf juli 2016 rentemiddeling toepassen voor hun lopende hypotheek. Helaas worden de voorwaarden dan wel gewijzigd. Er is namelijk een boete bij verkoop van de woning van toepassing die op kan lopen tot 3% van de verkoopprijs.

Ik ben van mening dat dit zeer onaantrekkelijk is voor de klanten waardoor het beter is om geen rentemiddeling toe te passen.

Nummer 1: Kennisgroep Verzekeringsproducten

De winnaar van 2016 is de Kennisgroep Verzekeringsproducten. Ik heb dit jaar twee columns over ze geschreven. Het eerste onderwerp was de duur van de renteaftrek als een alleenstaande huizenbezitter besluit te gaan trouwen in gemeenschap van goederen. Vanaf 2010 ben ik al met dit onderwerp bezig.

Zelfs in Den Haag zijn er diverse malen Kamervragen over geweest. De Kennisgroep heeft eindelijk vorige week (definitief) antwoord gegeven. Nog dit jaar zal ik hier een column over schrijven. Het antwoord van de Kennisgroep heeft namelijk grote gevolgen voor veel huiseigenaren in Nederland.

Het tweede onderwerp heeft u twee weken geleden kunnen lezen. Het betreft de hybride hypotheek. Het is schrijnend dat bijna vier jaar later hier pas duidelijkheid over wordt gegeven. Helaas wordt er niet vermeld wat er gebeurt met de huizenbezitters die in de afgelopen jaren hun polis al hebben gewijzigd.

Komt de fiscus bij hun aan de deur bellen en mogen zij gaan aftikken. Ben benieuwd hoe de rechter hierover denkt.

De voorgangers

Dit was het achtste jaar van de Douche van Koets. Dit waren de genomineerden en winnaars (dikgedrukt) in de voorgaande jaren:


Jos Koets is Erkend Hypotheek Adviseur (SEH) en de specialist van IEX.nl. Hij heeft z’n eigen Assurantiekantoor Groenoord in Vlaardingen. Koets schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel (hypotheek)advies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde transacties. Hoewel deze column met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, aanvaardt Jos Koets geen aansprakelijkheid voor de onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen daarvan.
Uw reactie is welkom op koets@iex.nl.

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 17 mrt Verzwijgen studieschuld is niet meer mogelijk 7
  2. 03 mrt Aflossingsvrije hypotheek niet meer aantrekkelijk voor starters 3
  3. 17 feb Maximale hypotheek in 2023

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links