Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pestgedrag HFT-ers op beurs?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bonost 9 september 2016 11:03
    Je koopt de aandelen gewoon voor de prijs die je denkt dat ze waard zijn. En daarmee wil je dus winst maken. Die paar centen verschil zullen je de winsten dan niet wegnemen. Dus inderdaad kun je ook zeggen dat HFT zorgt voor een mooie spread en je in ieder geval nooit te duur uit bent.
  2. forum rang 5 theo1 9 september 2016 11:10
    Mee eens. Op de AEX en de meeste AMX aandelen kan je net zo goed gewoon bestens orderen. En anders leg je een scherpe limiet in en wacht je tot die een keer afgaat. Desnoods een week, waarom niet. Er kan altijd zomaar een keer een dipje komen.

    Korte termijn handel moet je m.i. als particulier helemaal niet willen. Je kan dat niet winnen van de profi's. Het is alsof je in een Fiatje probeert een Ferrari eruit te sprinten bij het stoplicht. Dat lukt alleen als er in de Ferrari een chauffeur zit die er niet mee om kan gaan. Die kans is heel klein als het zijn vak is.
  3. [verwijderd] 9 september 2016 12:45
    Ben ik nou gek.. HFT betekent supersnel handelen om de beste prijs op een cent of fractie van een cent te krijgen en dan binnen een 1000'ste van een seconde weer als er ergens een kans ligt en weer en weer etc. etc. Dit gebeurt dus alleen met liquide zaken, bij een of ander flutfonds waar bijna geen handel in is zal er geen HFT zijn, hier dus totaal niet van toepassing.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links