Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AND doet 'n reversed Fagron

AND doet 'n reversed Fagron

 

De sigarendoossom:

Nu een minimale winst van 3,2milj bij een omzet van 6milj = 0,86euro wpa. Nu al 6,5 omzet en die loopt toch minimaal wel op naar 10 dit jaar met de potentie die er nu is met de kaarten database zit je toch al snel op een wpa van 1,30....

De technische analsye:

Op 8.70 ligt de weerstand. Als we daar doorheen komen staan we in een maand op €10.80

De hebzucht:

Ik heb in elk geval net wat TomTom ingewisseld voor AND. Misschien nu iets te duur ingekocht, maar ik zie hier toch makkelijker een verdubbeling als bij TomTom

Het cynisme (deze is nog van voorbeurs!):

Zal inderdaad wel aardig gedumpt gaan worden zo. Overname fantasie gaat nu uit de koers.

De speculatie:

We kunnen wachten op John de Mol, een nieuwe melding in het AFM register zou de koers nog een mooie boost kunnen geven.

Nog meer Grote Namen :-)

Als je ziet wat de koers winst verhouding is en de potentie van dit aandeel. Er zullen alleen maar meer en meer (grote) klanten bijkomen bij AND. En die gaan zeker spoedig komen waarop de koers makkelijk over de 10 euro heen zal schieten en ik verwacht dat Geert Schaaij dit aandeel gaat aanbevelen.

De overdrijving:

100%. Het aandeel is zo goed als risicoloos geworden.

De literaire bijdrage:

Ik vrees dat deze uitingen vandaag, in het verleden repeterend zijn geweest,
en dat die waanzin hem, in de toekomst,
tot nog meer tot warrigheid zal brengen.

Het op de persoon spelen:

Diegy ga weg aub.

De verwarring:

En vraag is alleen zinvol als er antwoord op gegeven kan worden. Dat ik in dit geval niet aan de orde. Kortom, het was een zinloze vraag.

Tot slot nog de conclusie :-)

Wat een onzin hier.

Een deal dus

Ja, voor de liefhebbers is het weer smullen op het AND forum vandaag, waar ik deze quotes lukraak vanaf pluk. Bullish of bearish, iedereen is daar wel volledig verrast door het AND-bericht vanmorgen met die mooie voorlopige cijfers over 2016, die deal én dat de onderneming (daarom) overnamegesprekken stil zet.

Eigenlijk doet AND - nieuwe beursterm - een reversed Fagronnetje. Dat zette zichzelf ook in de etalage, waarna de huwelijkskandidaten zich zo snel mogelijk uit de voeten maakten, nadat ze inzage in de boeken kregen. Bij AND is het management blijkbaar zelf nog maar eens goed in de boeken gaan kijken en...

Wat dat is de reden voor het vrolijke bericht van vandaag: meevallende cijfers én een deal. De headline kom puur natuur uit onze Reuters feed. Want wáárom noemt AND die naam niet (in het persbericht)...?

AND International Publishers NV signs important map license agreement with one of the largest European internet companies - RINB

Op het forum wordt gespeculeerd dat het om Yandex gaat:

Google op " one of the largest European internet companies" Dan zie je dat Yandex, de Russische google zichzelf herhaaldelijk zo noemt. Market cap ruim 4mrd dollar, en een Nederlandse NV, dus dat ze AND kennen en hebben kunnen vinden toen ze nog geen (AND) maps hadden is niet zo gek.

 

 

Kaarten anders geschud

Voor wat het waard is, maar ik denk dat het bericht van vandaag typisch is voor de hele (beurs)historie van AND. Het is altijd bewegen tussen veel hoop en veel vrees, wat soms per dag kan wisselen en daarna is het weer maanden en soms jaren stil. De grafiek is duidelijk. Wel een ideaal aandeel voor handelaren.

De kaartenbusiness kenmerkt zich door enorme competitie. Van de een op de andere dag kunnen door een deal of nieuwe vinding de kaarten ineens anders zijn geschud of op tafel liggen. Zie TomTom! AND heeft nu de wind mee - wat mij betreft wordt het een heuse storm - maar besef dat het aandeel altijd risicovol is.

De grafiek spreekt boekdelen: iedere keer dat er fantasie in het aandeel vloog, restte uiteindelijk alleen teleurstelling. Dat kan dit keer anders zijn, maar dat u het weet. Volgens mij snijden daarom al die quotes boven dit stukje links- of rechtsom wel hout, op eentje na:

Het aandeel is zo goed als risicoloos geworden.

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 10 aug Slotcall: echt waar, een heuse inflatierally 3
 2. 10 aug Wel of geen Twitter, Musk heeft nu helft belang 'dure' Tesla verkocht 5
 3. 10 aug Rood voorbeurs, maar Ahold en ABN Amro vallen mee en let op tech

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. 25GTi 29 februari 2016 17:39
  quote:

  guusje schreef op 29 februari 2016 16:23:

  Heb toch maar liever aandelen TT , dat AND beloofd koeien met gouden horens,
  Steeds is er weer een overname steeds weer keer op keer uitgesteld,
  komt bij mij niet zo betrouwbaar over,
  Ze hebben alleen wegen kaarten maar stel weinig voor om daar in te beleggen.

  Echt betrouwbaar lijken ze niet te zijn bij AND, maar je schrijft het alsof de beurshandel als geheel wel betrouwbaar is. Dacht het niet...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links